Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

въпросче
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Както винаги безсмислена критика, без дори да сте разбрали въпроса на момчето.
Плаващите са направени най-често от балса/ вид леко крехко дърво от латинска амеркика/ пласмаса или други подобни. те имат способноста да изплават след като спреш да влечеш, предимство са за по-плитки води и реки. тези който потъват са за по дълбоки води, според мен не са толкова удачни поради липса на живо движение в тях /говоря за тези без езиче отпред/.
Плаващите са направени най-често от балса/ вид леко крехко дърво от латинска амеркика/ пласмаса или други подобни. те имат способноста да изплават след като спреш да влечеш, предимство са за по-плитки води и реки. тези който потъват са за по дълбоки води, според мен не са толкова удачни поради липса на живо движение в тях /говоря за тези без езиче отпред/.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ама ногу се кефа на мнения от типа на туй къде го е изписал asini
Тва дъното ако ми найдеш такъв воблер къде всеки път го достига имаш бутилка гюлева реколта от преди време
Тъй начи по питането на demorock - ми то Магарко ти е отговорил бре
Инак основната разлика е че като оставиш вкъщи в легена "плаващ" воблер той си "плава" отгоре благодарение на това че е достатъчно "плаваем" ( има добра водоизместимост и за да бъде потопен трябват странични фактори - завъртане на макарата , задържане в течение и пр. ) докато потъващият си потъва регулярно ( на 100% стига дъното на легена ) без да се нуждае от странични фактори щото си е достатъчно водонеизместим за да потъне до дадена дълбочина която в повечето случай се очертава тази гонена от производителя
Инак тва с лопатките е за да се направи примерно плуващ воблер потъващ такъв при по-рязко придърпване и после при олабване да се върне къмто "плаващата" си същност еле пък кат е с малечка лопатка потъващият му събрат да се води тип туичингово щот не му се очертава да има собственна игра !
Адаш винаги са ми харесвали тез "плаващи" и пр. синтактики къде кога срещна млада булка от вашият край и ми заговори направо ми "изплава" воблерчето

Тъй начи по питането на demorock - ми то Магарко ти е отговорил бре

Адаш винаги са ми харесвали тез "плаващи" и пр. синтактики къде кога срещна млада булка от вашият край и ми заговори направо ми "изплава" воблерчето

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Ох, адаш, на мен пък ми потъват гемиите, кат ги вида...Павел Иванов написа:...Адаш винаги са ми харесвали тез "плаващи" и пр. синтактики къде кога срещна млада булка от вашият край и ми заговори направо ми "изплава" воблерчето

Ай сега сериозно да му отговориме на момчето, че май пита като иде в магазина как да ги различи. Значи, първо гледаш етикета - ако пише sinking, ще рече потъващ, ако пише floating - плаващ. Ако нямат етикет, тогаз ще го "кръстиш" удома в легена.

- Павел Иванов
Тъй , тъй ако пренебрегнеме надписа другото е разни глюпости от типа на плътност на молекулите и пр. и пр. Демек при един обем и размер sinking може да бъде съпоставен с камъче а floating със стиропор примерно
Та тъй , другото кат лопатки , кухини , пълнежи и пр. по фофлерите си е атрибут 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
Дали плуващ,дали потъващ - на много места "капото"
С потъващия,много готино се посява по дъното - няма страшно само ако ловиш бройлерна американка в платен водоем с култивирано дъно / без закачки/.Лошото е,че след като посееш,нищо не никне.Дръж на плаващите-загубите са по-редки,освен това повечето видове риби,които биха могли да ти харесат воблера,с удоволствие се вдигат от дъното и атакуват /щото те нямат сбъркания организъм на водолазите,та да не могат бързо да се издигат от дълбокото към повърхността/-нема такава риба,която да е хвърлила топа от "кесонна болест".
Re: Дали плуващ,дали потъващ - на много места "капото&a
Ама тука въобще не съм съгласен.INCUBUS написа:С потъващия,много готино се посява по дъното - няма страшно само ако ловиш бройлерна американка в платен водоем с култивирано дъно / без закачки/.Лошото е,че след като посееш,нищо не никне.Дръж на плаващите-загубите са по-редки,освен това повечето видове риби,които биха могли да ти харесат воблера,с удоволствие се вдигат от дъното и атакуват /щото те нямат сбъркания организъм на водолазите,та да не могат бързо да се издигат от дълбокото към повърхността/-нема такава риба,която да е хвърлила топа от "кесонна болест".

Как нямаше едно нещо с което да се съглася?

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: въпросче
Колегите преди мен са ти обяснили.demorock написа:по какво се различават плаващите от потъващите воблери??
Когато са в покой, не ги дърпаш потъващите/sinking/ потъват а плуващите/floating/ стоят на повърхността.
Това обаче не трябва да те заблуждава по отношение на газенето на воблера в работно положение, тоест когато го водиш.
Няма пряка връзка между това на колко гази и това дали е плуващ или потъващ.
Има плуващи които газят много дълбоко и има потъващи които газят много малко.
Колеги, след фазата "въпросче", както е кръстена, темата не може да се изчерпи с две думи. Предлагам да отворим нова "важна" тема, където да се опитаме да дадем по-пълна информация за видовете воблери по газене, игра, ролята на лопатките и техните дължини, наклон и форма, смисъла на кухините и сачмите и т.н. Смятам, че такава информация, онагледена със снимки, ще бъде полезна за всички.
- Павел Иванов
Може да стане това с "важната" тема , ще гововоря с мордератора ама предполагам ш се навие
Даже като начало мисля да го тормозя да направи три важни - воблери , блесни , силикони пък към тях да се омешват впоследствие без отделни теми разни девони , спинербайтове , пликери и пр.

Павел Иванов
Павел Иванов
Павле, тия пликери ги чувам за сефте, като да не би да са пилкери?Павел Иванов написа:Може да стане това с "важната" тема , ще гововоря с мордератора ама предполагам ш се навиеДаже като начало мисля да го тормозя да направи три важни - воблери , блесни , силикони пък към тях да се омешват впоследствие без отделни теми разни девони , спинербайтове , пликери и пр.
Иначе е много добре за колегите да се дадат някои подробности по тактиката, стратегията, а защо не и експлоатацията , опазването и изработката на различните видове изкуствени примамки. Аз с удоволствие ще се включа в темите за блесните и силиконовите примамки

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"