Рецепта за Скобар

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Сря Ное 28, 2007 11:09 am
Местоположение: Монтана

Рецепта за Скобар

Мнение от Na_Sluka »

Колеги кажете хубава рецепта за скобар.Вчера го пробвах пържен но не ми хареса много :lol:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2830
Регистриран на: Съб Мар 24, 2007 10:37 pm
Местоположение: София

Мнение от MITKO70 »

И на мен не ми харесва пържен,много "бродиране" докато го изчистиш.Ако ти се играе да го направиш на филе/стига да е голям и да можеш/,е по -добре .Но най добре на кайма и кюфтета.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Сря Ное 28, 2007 11:09 am
Местоположение: Монтана

Мнение от Na_Sluka »

А ако скобара е по голям и се приготви на скара дали ще се
получи нещо :?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не става приятел!Месото е вкусно,но е тричаво и костеливо.Има един единствен начин-сцепен по дължина,напречно нарязан,овалян в царевично брашно и силно препържен!В комбинация с краставички,грах и други зеленчуци става добра консерва!Има доста рецепти за приготвяне на речна риба.Всяка една се отнася и за скобара,стига да имаш нерви да си чистиш зъбите! :wink: :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Na_Sluka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 190
Регистриран на: Сря Ное 28, 2007 11:09 am
Местоположение: Монтана

Мнение от Na_Sluka »

Колега вчера го нарязах на по-маки кръгчета и леко запържен е много
вкусен.Може да пробваш :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Мнение от GODzillata »

Ето вариант:

Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4590
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 9:46 am
Местоположение: Пловдив

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от SONY »

Колеги тва алая е превъзходна риба за спортен риболов , но като вкусови качества е ужасна.Пробвах само веднъж алай пържен и останах крайно разочарован ( и то приготвени от майстор и извадени от мене по Марица ).По мое мнение а и по на много други алая не става за ядене.
TICA FAN
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6591
Регистриран на: Чет Фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Re:

Мнение от Митев »

:lol:
Последно промяна от Митев на Чет Ное 26, 2009 6:00 am, променено общо 1 път.
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 726
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 3:47 pm
Местоположение: Ловеч

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от paceto67 »

Ето един линк

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=4485

после го прави каквото искаш :smt023
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
Местоположение: Прованса Бате....

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от Бисо »

Тава,да се побере във фурната,по възможност плитка.Скобара-цял,бройките,колкото събере тавата.Ако ви се занимава може и обезкостен/гръбнак,ребра/.Залива се с половинка ч.вино,100гр.зехтин,4-5бр.Дафинов лист и пакетче ч.пипер/млян/.Пече се /на умерена температура/докото скобара стане почти готов,вади се от фурната и се залива с 1-1,5кг.Салца/мариновани млени домати/,3-4 глави едро нарязан кромид,раздробена глава чесън/не обелен/,100гр.натрошени орехи и магданоз.Пече се докато изври водата от салцата и станат леко запечени.Ако е направено добре,плаващите кости ги няма а рибата е невероятна.Наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
venci72
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1964
Регистриран на: Чет Сеп 13, 2007 1:30 am
Местоположение: Кюстендил

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от venci72 »

:arrow:
Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:41 pm, променено общо 1 път.
venci72
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1964
Регистриран на: Чет Сеп 13, 2007 1:30 am
Местоположение: Кюстендил

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от venci72 »

:arrow:
Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от sapuna »

Подкрепям Венци!Предпочитам скобара пред кефала и мрената!Не го заменям само за морунаж от този род улов!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от stich »

Аааа голяма мрена на шайби (4-5см),осолена предишния ден и леееко намазана със зехтин.Фърли на скарата и глей кво стаа :rolleyes:
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: Рецепта за Скобар

Мнение от SUPER MARIO »

Разбъркаите брашното с вода, докато стане с гъстотата на боза.Топете рибата в него и пържете.Така олиото не загаря.
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”