Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняРецепта за Скобар
Модератор: sapuna
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
- Мнения: 190
- Регистриран на: Сря Ное 28, 2007 11:09 am
- Местоположение: Монтана
Рецепта за Скобар
Колеги кажете хубава рецепта за скобар.Вчера го пробвах пържен но не ми хареса много
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Не става приятел!Месото е вкусно,но е тричаво и костеливо.Има един единствен начин-сцепен по дължина,напречно нарязан,овалян в царевично брашно и силно препържен!В комбинация с краставички,грах и други зеленчуци става добра консерва!Има доста рецепти за приготвяне на речна риба.Всяка една се отнася и за скобара,стига да имаш нерви да си чистиш зъбите!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Рецепта за Скобар
Колеги тва алая е превъзходна риба за спортен риболов , но като вкусови качества е ужасна.Пробвах само веднъж алай пържен и останах крайно разочарован ( и то приготвени от майстор и извадени от мене по Марица ).По мое мнение а и по на много други алая не става за ядене.
TICA FAN
Re: Рецепта за Скобар
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/
/който пие бира не умира,ама трудно става/
- Бисо
- сериозен играч
- Мнения: 1598
- Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
- Местоположение: Прованса Бате....
Re: Рецепта за Скобар
Тава,да се побере във фурната,по възможност плитка.Скобара-цял,бройките,колкото събере тавата.Ако ви се занимава може и обезкостен/гръбнак,ребра/.Залива се с половинка ч.вино,100гр.зехтин,4-5бр.Дафинов лист и пакетче ч.пипер/млян/.Пече се /на умерена температура/докото скобара стане почти готов,вади се от фурната и се залива с 1-1,5кг.Салца/мариновани млени домати/,3-4 глави едро нарязан кромид,раздробена глава чесън/не обелен/,100гр.натрошени орехи и магданоз.Пече се докато изври водата от салцата и станат леко запечени.Ако е направено добре,плаващите кости ги няма а рибата е невероятна.Наздраве
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1964
- Регистриран на: Чет Сеп 13, 2007 1:30 am
- Местоположение: Кюстендил
Re: Рецепта за Скобар
Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:41 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1964
- Регистриран на: Чет Сеп 13, 2007 1:30 am
- Местоположение: Кюстендил
Re: Рецепта за Скобар
Последно промяна от venci72 на Съб Фев 06, 2010 1:41 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Рецепта за Скобар
Подкрепям Венци!Предпочитам скобара пред кефала и мрената!Не го заменям само за морунаж от този род улов!
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: Рецепта за Скобар
Аааа голяма мрена на шайби (4-5см),осолена предишния ден и леееко намазана със зехтин.Фърли на скарата и глей кво стаа
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: Рецепта за Скобар
Разбъркаите брашното с вода, докато стане с гъстотата на боза.Топете рибата в него и пържете.Така олиото не загаря.
Бързай бавно.