Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на фидерЗимен риболов с фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Зимен риболов с фидер
Колеги,първа зима ползвам фидер,бихте ли би казали има ли шанс да ловя мирни риби с него през зимата?Как се захранва,на каква страв? Благодаря предварително!През лятото и есента останах много доволен от него.
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
за фидер през зимата
колеги и аз сьм почитател на фидера сега продьлжавам да си ловя с него на марица алаи доста добре дори много колеги ми се чудят тьи че пробваите и при вас стрьвта която слагам е сьщата както и на перо троха или жьладов
ckorpion
-
- разбира нещата
- Мнения: 964
- Регистриран на: Пон Мар 20, 2006 12:44 am
- Местоположение: Георги Иванов,гр.Бургас
По-специфично може да се каже че такъма трябва да е по-фин с по-малка кука,защото рибата е мудна и не се спуска на голяма стръв.Инъче няма проблем да се използва на затворени водоеми стига да има риба или да се намери къде се е групирала.Гледайте дъното ако е тъмно да не захранвате със светла захранка и захранваите по умерено с по-малко хранителни захранки.
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Зимата по-добре да ловите на река,рибата във затворените водоеми се групира по дълбоките места,изключая тецовете,където зимата си е активна към риболов.Единственото неудобство при риболова на река е,че има калабалък на белязаните места,голяма маса от изтичащи,косящи и пр. люде.Ако си намериш место да си го работиш всяка седмица,ти гарантирам доста успешни излети.Познаваш ли навиците на скобара лесно ще го откриеш и на други от по-посещаваните места по реката.Другото е стандартна работа,захранка почти 50% хляб,малко подхранка и пръст.За куката хляб,френски или на респект,кус-кус,бял,пинки,торен,жълъдов.Много добър риболов е този и доста резултатен,струва си да се опита.Успех на всички решили да го пробват сега!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Като стана въпрос за хляба и зимните захранки, може ли малко повече подробности по начина му на "прилагане" в захранката. Целия хляб ли се слага или само средата, обработва ли се преди да се прибави към захранката по някакъв начин и т.н. Интересна дискусия за фидера през зимата започва да се заформя.
Искам да питам и друго. В река в която няма скобари може ли да се разчита по това време на годината на улов. Визирам Луда Камчия, Грудовска и Факийска.
Искам да питам и друго. В река в която няма скобари може ли да се разчита по това време на годината на улов. Визирам Луда Камчия, Грудовска и Факийска.
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Хлябът го претривам на сухо през сито,разбърквам го със захранката и овлажнявам,оставам да втаса 15мин.,прекарвам още веднъж през сито,правиш топка и стягаш,ако трябва доовлажняваш и пак сито.Подхранката бухва прекарана през сито,насища се с въздух.това е стандартния начин,без пръст.Ако добавяш червей в топките за основно подхранване правиш дупка и пълниш,след това може да добавиш от тях в останалата захранка.Внимавайте и с основната порция,аз затова добавям и пръст,с един куршум два заяка,хем не прехранвам рибата,хем захранката ми е тежка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Кажи ни нещо за тези навици на скобара,къде е удачно да се търси?С какво количество и как се захранва на реката през зимата?butnik написа:...Познаваш ли навиците на скобара лесно ще го откриеш и на други от по-посещаваните места по реката.Другото е стандартна работа,захранка почти 50% хляб,малко подхранка и пръст.За куката хляб,френски или на респект,кус-кус,бял,пинки,торен,жълъдов...
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн