Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

американски кустур
Модератор: dantho.mihov
- петър власев
- разбира нещата
американски кустур
Пичове вчера гледах едно риболовно предаване за нилският кустур ,и се чудя дали тая гад ще вирее в БГ ако се внесе
Става до 15-20кг.и е супер хищник
Аз лично бих купил малко зарибител и да го пусна в някой гьол ама низнам дъл няма да ме вкарат в кауша за тая работа
Става до 15-20кг.и е супер хищник
Аз лично бих купил малко зарибител и да го пусна в някой гьол ама низнам дъл няма да ме вкарат в кауша за тая работа
я чувствась себя очен хорошо
- Fishing_Fan
- разбира нещата
Re: американски кустур
Американския и Нилския костур са 2 различни вида,и двата са пълни изтребители на рибната фауна,особено нилския,ако не си гледал преди години по Анимал Планет,имаше предаване за Нилския Костур на ез.Виктория,който костура завладя цялото езеро и не остави други видове риба,освен малкото оцелели цихлиди
-
- кандидат преподавател
Aбе нали бяха пуснали в Шабленското езеро алигатори ама да дадоха фира ,та пробвай с Нилските костури не се притеснявай ний на никой няма да кажем кой ги е пуснал.

- петър власев
- разбира нещата
а бре поборников серьозно питам ,ако некой знае дали има възможност да просъществуват в наши условия е добре да се помисли над въпроса за пробно зарибяване
Инак мерси за конфиденциалноса
Инак мерси за конфиденциалноса
- петър власев
- разбира нещата
Е начи язе пишем за нилския тогаваMarco Polo написа:Ако разбера хамериканския кой идиот го внесе тук - неговата м...а! Изтреби куп друга риба и стана най-най... И какво?

- MITKO70
- кандидат преподавател
Преди време ,пишеше че искали да пробват в Овчарица,но се отказали."На първата година ще изяде едни риби ,на втората -другите, а на третата и Нончо
Добър риболовен обект ,но труден за контролиране,за наще опоскани водоеми ,ще е страшно.

Всичко може,но не всеки го можe.

- петър власев
- разбира нещата
Сега в крайна сметка кво излиза че този дето е тук при нас е Хамериканският а оня дето става кът параход е нилският
Митко мене в главата ми е да се зариби някъв малък водоем само да се пробва ,пък и незнам на кой няма да му е кеф да дърпа кустури по 10кг.
Ама виж ако ша изкльопа всичко друго ,тва е лошо
Митко мене в главата ми е да се зариби някъв малък водоем само да се пробва ,пък и незнам на кой няма да му е кеф да дърпа кустури по 10кг.
Ама виж ако ша изкльопа всичко друго ,тва е лошо
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Нилския костур е същия които вирее и тук пъснат във Африка за да яде ларвите на комарите които са носители на малария.Обаче освен ларвите ибил и много видове риба които се хранели със същите ларви общо взетото този костур е пришелец там.За Американски костур за прав пат чувам.
- петър власев
- разбира нещата
Как ще зарибяваш бе колега , хората се чудат как да се отърват от него , че яде всичко що мърда!По скоро ще навредиш от колкото да направиш някакъв хит.Махнете ги тея костури.Имаме си едри щуки , бели риби , сомове , които иска да гони голям хищник може да си гони и тях.
Аз съм твърдо против да се внася такова нещо из българските водоеми.

TICA FAN
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Петьо,ако си сигурен,че яде медузи,пускай го в морето.Поне делфините ще останат.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Пусни го няма да направи нищо колеги ако се замисляте много от рибите във балгария са от други континенти например толстолоба идва от Азия внесен във Европа и северна Америка във европа не е наприл никакви екологични щети а във САЩ е избил над 40 вина риба от които има и няколко вида пираня и ги е избил костно.Амура,сланчавката,костура и още много видове риба не са местни.Ако този америкаски костур бъде пуснат във България ще има повече проблеми от нашите видове.
Идеята като цяло не е лоша но само за проба.Според мен трябва да се пусне на малък водоем където няма риба и да се следи по някакъв начин развитието му.И другото е че няма гаранция при нас този костур да стане 10-12 килограма!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Protos_Immortal написа:Пусни го няма да направи нищо колеги ако се замисляте много от рибите във балгария са от други континенти например толстолоба идва от Азия внесен във Европа и северна Америка във европа не е наприл никакви екологични щети а във САЩ е избил над 40 вина риба от които има и няколко вида пираня и ги е избил костно

Всичко може,но не всеки го можe.

- RUZBATA
- ще става разбирач
Бе хора никои ли не е гледал по ANIMAL PLANET за Нилският костур ,какви 10 кг сдига до110кг. ако не се лъжа рекорда е дори поголям.След внасянето му в ез.Виктория унищожава почти всички видове повечето от които ендемични!Пореданата голяма глупост която хората са извършили
.За американският костур и на мен ми е минавала мисълта да се пусне по наши водоеми ,но последствията може да са катастрофални!!!Но рано или късно някои частник може и да направи и тази глупост