Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Helicopter Rig + PVA
Модератор: sapuna
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Helicopter Rig + PVA
Здравейте колеги! Имам едно питане към вас - сглобих си едно монтажче Хеликоптер. Понеже искам да захранвам с ПВА Торбички - удачно ли е закачането на торба на този монтаж, и ако да - къде - защипана за куката или някакъв друг метод и място на закачане.
За стандартните монтажи на косъм, когато оловото не е крайно знам как става работата, ама този Хеликоптер е по-особен монтаж, та затова питам. Мерси
За стандартните монтажи на косъм, когато оловото не е крайно знам как става работата, ама този Хеликоптер е по-особен монтаж, та затова питам. Мерси

- svetlio86
- ще става разбирач
Re: Helicopter Rig + PVA
Аз няма да ти дам особенно компетентно мнение но поне лично аз си мисля,че с хеликоптера ще се получи по същия начин както и при инлайн монтажа
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

-
- и господ не е толокова добър
За тежеста 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- dunedanetz
- научил се да хвърля
И аз така си мислех - благодаря 

- CrossFire
- разбира нещата
Правилно!За тежеста,в противен случай монтажа "хеликоптер" си губи смисъла.

- GODzillata
От заглавието на темата си помислих, че става дума за новаторска идея ---> Хеликоптер С Дистанционно - хвърчи си и пуска пва торбички
Има хляб обаче!

Има хляб обаче!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според мен всичко се слага в ПВА-то и оловото и повода,но при хеликоптер единствено се цели доляма-дистанция(която предполага яко замятане) и оттам нейния антиоплитащ се ефект в този случай мисля че монтажа се обезмисля с ПВА-то(няма да може да се постигне мах. дистанция).Освен колегата ако не е решил да изпробва самозасичането на рибата с този монтаж.Успехи!!!

Където качеството е от значение!
-
Монтажа хеликоптер има няколко предназначение,едното е да се върти около ледкора,тръбичка или основното влакно.Другото предназначение,че стръвта може да бъде и на 1м от оловото.Другото е при тиня.А дали ще се върти при замятане с пва на оловото,ще се върти,пробвано е.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- ribarq
- сериозен играч
Какво ще слагаш в пва-торбичката .... ако е царевица или топчета е най добре с пва-конец или лента да се нанижат и да ги прекрепиш за повода
ако слагаш някакви смески или пелети със пва-торбичка вързваш към оловото 

- dunedanetz
- научил се да хвърля
Ооо, това е добра идея - да се нанижат 15-20 зърна едра царевица или топчета за повода, може и дипнати - така верно пва-то няма да намали далечността на мятането - не се бях сетил
Иначе мислех пелети, царевица, коноп и малко базов микс да пълня торбичката, ама това с конеца за към повода ми харесва определено
Ще го пробвам в най-скоро време
Мерси колега за идеята 

- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Дпаги колега ,обясни ми защо ти е PVA -то ?!? Ама не мога да ВИ разбера бе хора !!!
Нали целта на Helicopter rig е ДАЛЕЧНАТА ДИСТАНЦИЯ !След като гониш дистанция ,защо ще слагаш нещо ,на оловото което ще пречи,тъй като ще намали аеродинамиката му .Направи си хранително петно с помоща на лодка,ракета ,прашка или кобра и няма да сбъркаш! УСПЕХ!

Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
-
- ще става разбирач
При тинесто дъно Helicopter rig с вдигната по-височко кука също е добър вариант,така че не само дистанцията е водещаGRASSCARPHUNTER написа:Дпаги колега ,обясни ми защо ти е PVA -то ?!? Ама не мога да ВИ разбера бе хора !!!![]()
Нали целта на Helicopter rig е ДАЛЕЧНАТА ДИСТАНЦИЯ !След като гониш дистанция ,защо ще слагаш нещо ,на оловото което ще пречи,тъй като ще намали аеродинамиката му .Направи си хранително петно с помоща на лодка,ракета ,прашка или кобра и няма да сбъркаш! УСПЕХ!

Stand and fight
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам питане относно монтажа хеликоптер , самия полод с куката застопорен ли е , или се движи до някаде.От снимките в нета мисля ,че е застопорен както при тази картинка

- asenfisherman
- ще става разбирач
Общо взето това е начина на изпълнение,повода се застопорява ,но се оставя хлабина за да може вирбела да се върти свободно около основното влакно-в случая дето си показал лийдкор.
- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Еxecutor ,абсолютно си прав за работата на Helicopter Rig на тинесто дъно.Но темата отворена от dunedanetz е Helicopter Rig+ PVA.Значи по презумция приемаме ,че дъното не е такова ,защото е абсурдно да се слага PVA на този Rig ,ако дъното е тинесто,тъй като оловото +PVA ще потънат в тинята .'' Елементарно ,Уотсън !"
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !