Oвчарица-мокрото продължение на Дунав Опън

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Oвчарица-мокрото продължение на Дунав Опън

Мнение от sapuna »

През изтеклите десетина дни много ме въртеше главата и какви ли не щуротии не вършех.Обиколих половин България в търсене на ГОЛЯМАТА РИБА,но все не можех да я намеря.Започна се с едно бързо вечерно посещение на яз.Йовковци.
Изображение
Повъртях няколко часа и със свечеряването разпънах за бяла.Цяла нощ нищо и на сутринта бегом да глася багажа за Дунава.То след толкова уговорки вече не ме свърташе.Идеята ми бе да тръгна рано сутринта в петък,но след като знаех че групата се е заформила още от вторник си измених разписанието-в четвъртък потеглих!То не бе дъжд не бе чудо.Знаех си,че влезна ли на мястото излизане няма и по тази причина предварително си пуснах отпуск.все пак времето бе благосклонно и само час след пристигането ни/бях с брат си,който в последствие стана причина за промяна на плановете ми/ слънцето се усмихна.
Изображение
Ориентирахме се набързо в обстановката,съобразихме се с Дунавските техники и монтажи и бой.Бой,бой и пак бой-ама на масата.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След стабилно хапване и порядъчно пийване дойде време за съм.В този момент Гого от село Лисец разписа рибка-соме около килото.Няколко лафа и бегом към палатката на бате ви Неделчо.Топло,приятно и уютно.Ако знаех,че няма да имам втора нощ на Дунава нямаше да му простя,ама нищо,другия път! :D
На разсъмване Митев се разбръмча из лагера,като търсеше помощник готвач за рибената чорба.Трябваха му поне четири човека-един да извади живарника от лепкавата тиня,втори да изчисти продуктите,трети да ги нареже и четвърти да запали газовия котлон.Както и да е тенжерката закъкри и скоро приятния аромат ни събра отново в гостната на Любо.
Изображение
Изображение
Докато си допивах бирата обаче ми звънна колегата ivotatos с обнадеждаваща информация от тец Марица Изток 2.Споделих я с брат ми и ... започнаха колебанията.Информацията на Ивака и Емо Василев,че прохода Боаза е отворен през нощта ни накара да се замислим.Набрах още няколко телефонни номера,консултирах се с Огнян и Велчев,посъбрах смелост да си призная пред групата за предстоящото дезертьорство и в 16 часа бяхме на път.Информацията за страхотна кал и непрестанен дъжд изискваше и по високо проходима техника,та се разбрахме с още две момчета да палнем и Паджерото за всеки случай и осигуровка.След едно часов престой в родния град,зареждане на нови количества с царевица,плавници,жилетки и всякакво допълнително обурудване,ненужно на Дунав отлепихме.Последва дъжд,дъжд и пак дъжд.
Изображение
Така чак до Нова Загора.На средата на пътя Иво ми звънна и каза,че не иска да ме плаши,но влизането в ръкава е невъзможно.Велчев пък ме информира едва ли не за наводнения в Старозагорско.А бе чудо с две думи.Да ама,връщане назад няма.В 21,30 свихме по пресечката под далекопровода/за трънката/ минахме 100 метра и Аудито затъна до вратите.Оставихме го и влязохме с джипа да се ориентираме в обстановката.Голямо тикане и подпиране падна,но стигнахме до първи лагер.Момчетата тъкмо бяха разпънали и успели да вдигнат шатрата-блазе им.Мислихме,умувахме и решихме да прекараме нощта на моста.
Изображение
Подърпахме дребна каракудка и канален,подремнахме на столовете и в 5 и 30 на следващата сутрин последва втори опит.Оставихме Аудито на паркинга до бариерата,претоварихме багажа в джипа и на два курса заехме позиция.
Изображение
Изображение
Захраних две петна-едното на около 50-60м,а другото на другия бряг и се почна:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Каракудата бе полудяла и просто друга риба не можеше да се уреди на трапезата.Слагах по 5 зърна на косъма,но пак тя си вземаше.Илия ми звънна и ми даде идея за плаващ монтаж,но и той не помогна.В същото време групичката в дясно извадиха един амур около 20-те.Знаех,че Иво имат и те два в списъка и продължавах да упорствам.Да ама,тъпоглавците не бяха в моя лагер.Изкарахме още една мокра нощ и в дъждовната неделна утрин започнах да се замислям за по дълго оставане.Само след два часа обаче се изтече и даде възможност да се събере циганията.
Резултатът бе четири шарана около кило две,няколко квалитетни канални и около 40кг каракуда.Какво си запазих няма да Ви кажа! :D
Изображение
След зареждане на Златния лебед се сбогувах с шефа
Изображение
и газ към ГО.
Мислех да пусна мнение в темата на Иво,в тази на Митев,но все пак реших да е тема,продължение на темите.
Благодарен съм на всички,които ми звъняха да ме упътят или заинтересоват как съм.Извинявам се на Иво,че просто не можах да стигна до неговата шатра,а тя бе само на около километър.Извинявам се на Митев,че амур по Еконта няма да получи.Извинявам се на всички от Дунав Опън за бягството ми!
Мисля,че ще ме разберете!
Не знам дали темата ми е точно за успешни,но все пак преборихме дъжда и калта,хванахме рибка и се прибрахме живи и здрави!Май си е точно за тук!
п.п. Мисля в петък да отлепям отново! :D
Последно промяна от sapuna на Пон Юни 09, 2008 12:19 pm, променено общо 1 път.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Nedeltcho Delev

Re: Oвчарица-мокрото продължение на Дунав Опън

Мнение от Nedeltcho Delev »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Митко знаех че си луд ама чак толкова невярвах,незнам какво те отказа от Дунава дали безрибието или това че се уплаши да спиш при мене незнам :D ,но пък за лудоста ти шапка ти свалям,следващия път на теца със мене да им разкажем играта,ааа и със брат ти,страшно готин човек,да го поздравиш от мен.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Браво за улова и за упорството - който търси, намира. Аз така си и останах само със сомето!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Браво :)))
Обичам екшъните !
Утре май аз ще опитам ама без високопроходима кола е ако поне днес не е валяло в Ст загора :)))
Приготвям багажа звъня привечер няколко телефона и сутринта в 4 потеглям .............
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Браво начесъл си крастата.Голямата ще дойде,рано или късно(по добре рано) :lol: Следващия път само големи :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Супер!Щом кепа е влизал в работа , значи е имало екшън.Браво и поздрави от Пловдив! :wink:
TICA FAN
Аватар
valioiko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Здравейте колеги! Времето в Стара Загора е слънчево. Има облаци, но се разсейват. Не е валяло от вчера сутринта и по мое мнение едва ли ще вали. Но това си все пак само мое мнение.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Ей, адаш още два три такива излета и ще трябва да сменяш...Държавата, че тая тесничка ти идва като гледам :wink:
Сухо - мокро и началото и продължението си ги бива, поздравления! 8)
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Браво направили сте си кефа в петък къде смяташ да ходиш
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Кеф вярно,ама на тръгване смъквахме всички гуми да чистим калта от джантите!Имаше по няколко кила дисбаланси! :D
За петък-не знам,зависи от времето и още нещо/този път мисля да съм с жената,та ще се съобразя с нейното работно време/!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Рибарят е рибар когато е на път!
Митак, сигурен съм, че съвсем скоро ще намериш това което търсиш! Успех!
Аватар
bozhidar_kostov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bozhidar_kostov »

Браво Митак.Много съм доволен че се запознах с тебе на Дунава.Жалко че не остана за по дълго,но няма нищо.Добре е че поне след дългото тичане по водоемите из страната най на края намери къде да си хванеш рибка. :smt041 :smt041 :smt041
КОГАТО НЯМА РИБА И РАКЪТ Е РИБА!!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Добре, ама аз още ти сърдя, ще ми мине само ако ме вземеш в петък :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Тук вече ми намирисва на ТЕЦ Опън! Митев, и без това не можа да пробваш новите придобивки у влашко, та не мога да разбера как не си отпрашил вече да пазиш мястото ?!?
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Отлично свършена "работа" Сапуне, на Дунава често се капотира, но аз ти се възхищавам на упоритоста и меко казано лудоста, все пак не си бил напразно пътя.
Съжалявам, че не можах да присъствам на дунавската среща - нямаше ли поне един колега да ми чукне едно телефонче та да дойда и аз да се видим, нищо че няма риба, може би аз щях да ви докарам кадема :wink:
Но....не се сърдя - стягам сопите сега за петък и беш на Дунава, а какво ще направя ще пиша другата седмица по това време.
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”