Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

моля за съвет
Модератори: Павел Иванов, sestrata
моля за съвет
здравеите колеги!!!
днес си купих няколко бесни и два воблера.
моля кажете ми какво да очаквам от тях.
ето ги и тях
благодаря предварително!!!
ето ги и тях
благодаря предварително!!!
Re: моля за съвет
съжалявам нещо не мога да кача снимките 

благодаря ти и съжаляжам.не сам го видял този пост.
сега ще се опитам да ги кача.
сега ще се опитам да ги кача.

ето ги наи после

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами основно риба ! От блесните основно бих заложил на сребристата като ще те посъветвам другият път да си вземеш малце по-големшки номерца ( №2 и №3 примерно ) инак като цяло и блесните и воблерките са работещи !danim написа:...
...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
няма съмнение, при нужното упорство ще хванеш риба с тях 

благодаря за вниманието.
с тях ще ловя в малка рекичка за това гледах да са по мънички

с тях ще ловя в малка рекичка за това гледах да са по мънички
- krokibg
- учете се от него
Само ако ходиш по-редовно ще разбереш какво си купил.Първия ти е универсален а втория,просто трябва да избираш по големите и потъващи модели на Салмо,за да ти удрят големи сомове.Между другото къде смяташ да ловиш със тях,за да ти кажа на 100 процента какво да очакваш ???
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Кефали и щуки на 100%1стига да ги има.Може и пъстърва да ти дари и то не на майтап,само да я има във рекичката
Executor-а няма ли да му свърши по добра работа.
Живей така че като умреш и дявола да ти пали свещ
- krokibg
- учете се от него
Да ама не си го е купил

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Като се има навпредвид това :

То Ексекутора остава след Хорнета и Тинито на четвърто мястоdanim написа:...с тях ще ловя в малка рекичка за това гледах да са по мънички

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
ще ходя днес на палатка малко под манастира ,,седемте престола".
рекичката която минава там е малка и бисра.знам че в нея има кефал,мряна,а съм чувал и за пъстърва.
ще пиша за резултата от излета в неделя.

рекичката която минава там е малка и бисра.знам че в нея има кефал,мряна,а съм чувал и за пъстърва.
ще пиша за резултата от излета в неделя.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Off:

Любак,за щука ми го даде,а аз пукнах кефалетата на него!Въпреки,че е голям,направо ги подлудява!
danim,на Аглиата махни лепенката!Блесната е ментак и този допълнителен товар и пречи.Аз поне така направих и съм по доволен!Някой ще каже сега-това са глупости.Да ама не са.Има блесни с холограмни лепенки,а има и такива със силиконови.Олекотяваш листото от силикона и то получава много по широк размах.Ако греша,колегите да ме поправят!
-"ДА ДА!!!...Ама в две части май повече може!"Krokibg написа:Първия ти е универсален...

Любак,за щука ми го даде,а аз пукнах кефалетата на него!Въпреки,че е голям,направо ги подлудява!

danim,на Аглиата махни лепенката!Блесната е ментак и този допълнителен товар и пречи.Аз поне така направих и съм по доволен!Някой ще каже сега-това са глупости.Да ама не са.Има блесни с холограмни лепенки,а има и такива със силиконови.Олекотяваш листото от силикона и то получава много по широк размах.Ако греша,колегите да ме поправят!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кефал,пъстърва и костур.Това е,което може да ти удари на тези размери.Иначе на Хорнета Крокито каза-сомове,ама на по-големичките воблери.
Мисля,че твоето Хорнетче е от най-малките.Лопатката му е малка,като на Тайнитата,което го прави идеален за риболов в малки рекички,особено с тая окраска на дребна пъстървичка.
Да добавя нещо за размера на блесничките.За малка рекичка,каквито обикновено са пъстървовите,ти трябва блесна,която да започне да се върти при най-малкото докосване на водата.Все пак пътят и не е голям,за това трябва да е пълноценен.С дребни блесни от рода на №00,№0,дори и №1 са доста неподходящи.Листенцата им са малки и особено Мепс имат проблем с въртенето.Ще ти вършат работа,но за следващия път да знаеш,по-добре си вземи №1 и №2.За №3 немога да кажа нищо,хващал съм само голям костур.
Анонимен,към теб следното нещо:
Г-н Огнян Вичев,както обикновено ми даде полезен съвет.Търсих при него блесните Mepps XD,обясних му за какво са ми,той ми каза следното:
"Заеби ги,рядко се случват качествени и често не се въртят.Вземи си Пантер Мартин.При тези блесни има два варианта-първия е дупчицата на листенцето да се изкриви и да се наебе,втория-блесната да стане най-добрата,която имаш."Допълни следното:
Все пак кефала през лятото дебне на повърхността,а този тип блесни са тежки и са по-удачни за другите сезони,за по-дълбоки води,както и за пъстърва,която пък е на дъното.Отклонихме се от темата,ама тея неща имат връзка.
Мисля,че твоето Хорнетче е от най-малките.Лопатката му е малка,като на Тайнитата,което го прави идеален за риболов в малки рекички,особено с тая окраска на дребна пъстървичка.
Да добавя нещо за размера на блесничките.За малка рекичка,каквито обикновено са пъстървовите,ти трябва блесна,която да започне да се върти при най-малкото докосване на водата.Все пак пътят и не е голям,за това трябва да е пълноценен.С дребни блесни от рода на №00,№0,дори и №1 са доста неподходящи.Листенцата им са малки и особено Мепс имат проблем с въртенето.Ще ти вършат работа,но за следващия път да знаеш,по-добре си вземи №1 и №2.За №3 немога да кажа нищо,хващал съм само голям костур.
Анонимен,към теб следното нещо:
Г-н Огнян Вичев,както обикновено ми даде полезен съвет.Търсих при него блесните Mepps XD,обясних му за какво са ми,той ми каза следното:
"Заеби ги,рядко се случват качествени и често не се въртят.Вземи си Пантер Мартин.При тези блесни има два варианта-първия е дупчицата на листенцето да се изкриви и да се наебе,втория-блесната да стане най-добрата,която имаш."Допълни следното:
Все пак кефала през лятото дебне на повърхността,а този тип блесни са тежки и са по-удачни за другите сезони,за по-дълбоки води,както и за пъстърва,която пък е на дъното.Отклонихме се от темата,ама тея неща имат връзка.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.