Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Щука на плувка
Модератор: sapuna
Щука на плувка
колеги интересувамсе дали може да се лови щука на плувка, и ако може даите някои съвети за по-голям успех 

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Щука на плувка
Може да. Но мисля, че се казва Тапа. Има хора, които ще те уточнят 

- Николай Неделков
- учете се от него
Лови се с плувка 20-25 грама - ТАПА. Във всеки рибарски магазин ги има. Монтажа изглажда горе-долу така:

Можеш да ловиш и без тежест , тапата е достатъчно тежка , за да заметнеш на дистанция , просто е въпрос на предпочитания. Задължително повода да ти е или метален или с плетено влакно и да е дълъг 30-40 см. За уточнение : препоръчвам ти черния метален повод с единична кука - имам удари на щука само на черен метален повод , на зелен имам 4-5 излета , като дори не побутна мъничко тапата. Имам хванато щуче и на плувка на бял червей , но е въпрос на случайност. Ако търсиш щука с добри размери заложи на метален повод , че дори и с плетеното влакно може да има прегризване от някоя "зъбатка" . За повече подробности разгледай подфорума за Риболов на Щука. Поздрави. На слука.
П.С. - снимката не е моя , намерих я в Google-а
Можеш да ловиш и без тежест , тапата е достатъчно тежка , за да заметнеш на дистанция , просто е въпрос на предпочитания. Задължително повода да ти е или метален или с плетено влакно и да е дълъг 30-40 см. За уточнение : препоръчвам ти черния метален повод с единична кука - имам удари на щука само на черен метален повод , на зелен имам 4-5 излета , като дори не побутна мъничко тапата. Имам хванато щуче и на плувка на бял червей , но е въпрос на случайност. Ако търсиш щука с добри размери заложи на метален повод , че дори и с плетеното влакно може да има прегризване от някоя "зъбатка" . За повече подробности разгледай подфорума за Риболов на Щука. Поздрави. На слука.
П.С. - снимката не е моя , намерих я в Google-а
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия дни ще пробвам дали сомския монтаж на кльонк в умален вид няма да свърши работа , всичко е готово , чакам да стихне вятъра . При успех ще има снимки , ако няма , ..... Трайчо Китанчев
.

На платено не одим !
-
- учете се от него
Ползвай за поводи " кевлар" , кълването или "ударите" се увеличват в "пъти" , без значение на плувка или на дъно...

Скъпичък е , но си струва всеки един сантиметър!!! Ползвал съм го и за шаранджийски монтажи- ми 6+

Скъпичък е , но си струва всеки един сантиметър!!! Ползвал съм го и за шаранджийски монтажи- ми 6+

мерси на всички за точната и ясна информация, а сега фсичко за виси от рибата 

Да,но трябва да използваш плувка 20-30гр.(така наречената Тапа) 

kolega,taq snimka s montaja e shoden s pravilniq ....NO !!!! nikoga ne lovi s edna kuka,samo troiki
tova za kevlara sa6to e vqrno 4e stava,no ne se uveli4avat udarite v puti...
stomanen povod pone 25-30 cm. s troika po vazmojnost po golqma za da ne se hva6tat malkite zver4eta 
Ползвай кирилицата ,колега.......Nikola Polizovski

Ползвай кирилицата ,колега.......Nikola Polizovski
Всичко написано тук ще ти помогне....първо трябва да си наясно,че подходът към тази риба е различен...според водоема на който ще я търсиш...Първо уточняваш стръвта....ако има уклей,
трябва да знаеш ,че е предпочитан е от хищните риби ...нежен е е и бързо го убива ...но само ако го има !!! иначе възможно най малките представители на водоема по възможност пасажни.
Този вид риби атакуват в близост до брега . Поводът е по-добре да е възможно по мек...не метален.. .тъка стръвта ще се движи по-естествено. Запомни !!...тази риба атакува два пъти
първият за да убие.....не я засичай....тапата ще се движи линейно. Е вторият път за да налапа стръвта...тапата потъва здраво...това е момента на засечка !
П.С. Стръвта се захваща леко под гръбната перка..,като се пази гръбнака от нараняване...
Наслука
.........И ако щуката под 35см. я пусни.....тъка следващата година удоволствието ти ще е двойно

трябва да знаеш ,че е предпочитан е от хищните риби ...нежен е е и бързо го убива ...но само ако го има !!! иначе възможно най малките представители на водоема по възможност пасажни.
Този вид риби атакуват в близост до брега . Поводът е по-добре да е възможно по мек...не метален.. .тъка стръвта ще се движи по-естествено. Запомни !!...тази риба атакува два пъти
първият за да убие.....не я засичай....тапата ще се движи линейно. Е вторият път за да налапа стръвта...тапата потъва здраво...това е момента на засечка !
П.С. Стръвта се захваща леко под гръбната перка..,като се пази гръбнака от нараняване...
Наслука

-
- кандидат преподавател
Ква наслука,видяхте ли от кога е темата -то,колегата може да е минал в другото измерение оттогава да мори щуките там2 

- radost_in7
- новобранец
колега с две неща абсолютно не мога да се съглася...макар че темата наистина е доста отдавна...знаи повода Задължително метален трябва да е-има си видове монтажи които изобщо не оказват влияние на поведението на стръвта....и второто наистина атакува два пъти-но няма никакво линейно влачене-първия път я захапва странично и сваля долу притиска я с костеливата си човка и я убива при което тапата пак изчезва-втория път я пуска тапата се показва и захапва откъм главата-и тогава имаш второ потапяне на тапата но и с развиване на аванса-тогава засичаш-но ще ти кажа едно...действай по интуиция само не избързвай прекалено.това не е точа наука математика или физика и наслукаshark999 написа:Всичко написано тук ще ти помогне....първо трябва да си наясно,че подходът към тази риба е различен...според водоема на който ще я търсиш...Първо уточняваш стръвта....ако има уклей,
Наслука.........И ако щуката под 35см. я пусни.....тъка следващата година удоволствието ти ще е двойно
![]()

Селянията не е белег за произход...това е състояние на душата

-
- ще става разбирач
Колегата над мен - radost_in7 го е казал най-точно. Но и аз не мога да се сдържа, като чета, че повода не трябва да е метален
На слука !
п.с. ааа... и тва с линейното водене на тапата го забравете, че сте го прочели

dundurma написа:Колегата над мен - radost_in7 го е казал най-точно. Но и аз не мога да се сдържа, като чета, че повода не трябва да е метален![]()
На слука !
Както съм писал горе в поста.....към тази риба има различен подход / стратегия / ,което от само себе си значи ,че и самата риба има различно поведение според водоема ....не споменах също , описах поведението и в Дунав при силно течение и каменисто дъно ...и много уклей.
Държа на кевлареният повод като по добрият......

ще е късметлия да има улов още първият ден на Дунав.....ще са му нужен поне ден

П.С. Разхождал ли си се покрай тази река с въдица в ръка??

-
- новобранец
a az iskam da vi popitam kade okolo burgas moje da se hodi za 6tuka?