Писна ми!До кога?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

snegk
и господ не е толокова добър

Писна ми!До кога?

Мнение от snegk »

Значи вчера ми се освободиха 2 дена и реших да ги прекарам на яз.Ахелой(Батаджийския)Пристигнах,разпънах както се полага.Шамандури,захранки,всичко по каталог.Започнах с болото да ловя каракуди и кефалчита.Ккъм 5ч.вечерта започнаха да прииждат коли,помислих си,че сома дава и хората ще ловят.Да,ама,не.Наредиха се като войници и започнаха яко косене.Това щях да го преживея,но след малко една лодка необеспокоявана от никой си хвърли 200м мрежи.Не издържах и въпреки,че нямах обхват вървях бая докато намеря и звънах на иара.Обади се някакъв господин и ми каза,че е в отпуска и ще звънне на неговия колега и ще ги прати.Да,ама,не.Чаках като чекиджия да се появи някой,но няма.След като се постъмни малко пристигнаха още 4 различни групи и опасаха язовира с мрежи.На сутринта нарочно отидох да видя едната група,Бяха с бял бус от старите с по един объл фар,май е фолцваген номерата му жълти и истрити,но си личеше по релефа(08 72)Беше изкарал 4 каси пълни до горе с толстулоб.Щом се разкарва с жълти номера значи живее някъде наблизо,а този от иара който отговаря за този язовир е от с.Страцин,турско говорящ и 99% от бракониерите са такива.Та въпроса ми е до кога.Мисля,че трябва да се наблегне пред евросаюза тази точка,за нехайството на контролните органи.Съзнанието на хората ще се променя с години,но контролните органи могат да бъдат заставени на момента да си гледат работата,ако ли не да берът тютюн на нивата :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Swordfish92

Re: Писна ми!До кога?

Мнение от Swordfish92 »

На такива хора плюя!!!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Много си прав братле за господата от ИАРА, абсолютно безхаберие за водоемите около Бургас. На Ясна поляна същата ситуация-посред бял ден се опъват мрежи, явно нямат страх от контролните органи или играят заедно с тях. И аз съм отчаян и изход не виждам на този етап :(
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

копелдаците са навързани като свински черва ,няма управия ,още повече по турскоговорящите краища
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Няма смисъл, саво се тровим.
Това е причината д ане пускам теми за тоя weekend.
Събота едни престъпници, неделя на 250км същите.
:finga:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
snegk

Мнение от snegk »

Брат аз рибата я пускам,защото така ги виждам нещата.Правя каквото трябва а да става каквото ще :wink: Другото нещо е,че трябва да се премахне забраната за нощен риболов и тез кавали от иара да ходят и да бачкат,ако има 20 съвестни рибари на водоема няма да пуснат мрежи или ще бъдат много по малко.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

BOVSKIQ KORMORAN написа:копелдаците са навързани като свински черва ,няма управия ,още повече по турскоговорящите краища
Много си прав!!!Само не знам докога в тая държава обикновенните хора като нас(данъкоплатците) ще стоим и ще се държим за палците.Както риболова ни умира така гние цялата ни държава.Никой от контролните органи не си гледа работата. :evil:
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Да бойкотираме до година никой да не си вади билети, да ходят да гонят месарите и мрежарите.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinov »

:axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :axe: :smt071 :smt070 :smt070 :smt068 :smt068 :smt067 :smt066 Това засложават такива хора
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

drebens написа:
Много си прав!!!Само не знам докога в тая държава обикновенните хора като нас(данъкоплатците) ще стоим и ще се държим за палците.Както риболова ни умира така гние цялата ни държава.Никой от контролните органи не си гледа работата. :evil:

Mи до кога докато не изградим гражданско общество, но за тази цел трябва да имаме средна класа плюс независими медии а сега и двете отсъстват. Лошото е че ако обикновенните хора като нас се саморазправят с някого започват разправии за самоуправство и човек се вкарва в кофти филм. До сега когато и да съм звъннял на ИАРА все викат пращаме хора и нема никой :evil:
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Аз пък мисля,че не трябва да се използват лотки и други плавателни средства през ноща и който го хванат с мрежа или без, уя в гъзо.Само така може да се реши проблема стига да има кой да го съблудава.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
ico70
новобранец
новобранец

Мнение от ico70 »

Не издържам и ще рискувам да изразя мнение.........- от много време ви следя изказванията в форума относно бракониерите !!! Оплаквате се като баби- нищо лично кьм никои !Изглеждате все зрави и прави - как един пьт не прочетох.че сте се опитали сами да предотвратите или осуетите деиствиата на бракониерите???-аз лично съм имал няколко контакта с мрежари и парашутисти........-полудявам -.................резултата - положителен!!! По принцип съм много кротко и тихо човече ,но кипнат ли ми лаината :axe: -с 5 кила сме излизали на излети..........
-извинявам се ако съм бил по рязак!!
С уважение!!
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Сама лястовица,пролет не прави :smt102 .Много пъти съм се опълчвал срещу такива истории но в повечето случаи не срещам никаква подкрепа от останалите колеги на водоема,всички ме гледат умно като теле в кланница и дори си набиват главата в пясъка като щтрауси :smt075 .Понякога ме е яд на "добросъвесните" риболовци повече отколкото на браконерите,щото ония са задружни ,а ние само се жалваме един на друг и чакаме благоволението на т.н.ИАРА :axe: .Можеби да се обадиш на властите за нарушение е нормално за други страни,но не и в БЪЛГАРИЯ !При нас важи максимата че преклонена глава сабя нея сече,още от османско :smt017 ,или що да се натискам за нещо ,като може да го свърши друг :smt097
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
svetbotew
новобранец
новобранец

Мнение от svetbotew »

ще прозвучи супер песимистично, но в този наша държава само по времето на Крум май е имало ЗАКОНИ т. е. съблюдавало се е спазването им и са се вземали мерки. сега едва ли е удачно да се режат ръцете на хванатите крадци, разбирай бракониери.но трябва да има все пак някакъв начин да се ограничи тая гадост. а може да не сме дорасли за това? простете за минорния тон
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

ico70 написа:Оплаквате се като баби- нищо лично кьм никои !Изглеждате все зрави и прави - как един пьт не прочетох.че сте се опитали сами да предотвратите или осуетите деиствиата на бракониерите???-
Ммммм да и аз съм привърженик на това човек сам да защитава принципите си но, съм си патил от такива саморазправи, един път цял месец писах обяснения пред кварталния за самоуправство, и не ми беше хич приатно, един друг път пък щях да го лежа един крадец че го подредих мноо кофти с водопроводния ключ тогава полицаите ми викат евала ма аз щях да го лежа нали щото те не смеят да си мръднат пръста, така че нещата са мноо кофти за както каза един колега над мен за нас обикновенните хора, и да се саморазправиш може да се окаже че не си постигнал нищо друго освен да си хвърлял камани в собствената си градина.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”