Зарган на Градина

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Зарган на Градина

Мнение от fixxer »

Тъй като съм на море на къмпинг градина, от време на време сутрин и вечер хвърлям по някоя друга бомбарда от плажа. Онзи ден като капак на всичко хванах един зарган и то малко над 45 сантиметра :twisted: Доста приятна изненада - жалко че нямаше още. Тези дни вероятно ще отскоча до скалите на Созопол за някоя платерина или заблуден зарган :)
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Зарган на Градина

Мнение от Jackomo »

Ако имаш време отиди на пристанището в Созопол. Там миналата година по това време хванах доста едър зарган на плувка и блатен червей :roll: .
Иван Събев
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Скалите на Черноморец са доста по-удобни за /бомбарден/ риболов.Този удар е бил по-скоро случаен,защото заргана по-рядко се среща по плажната /пясъчна/ ивица. Храната му /ува и хамсия/ се завира в скалите и той неизменно е там. Това,че е бил едър,означава,че е бил "хаймана" ,т.е. пасажа не е наоколо. В пасажите основно са средни и дребни риби и нямаше да имаш само един удар. На "Градина" би имал слука на дъно за илария. Пробвай на скалите между "Зл.рибка" и Созопол.Там съм вадил доста зарган,а не е изключено да се покаже и сафрид.Ако се случи,сваляй бомбардата и слагай чепарето.
Не пропускай и "полЬските мръсници",ама не си признавай,че за тях се отнемат точки.....
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

fixxer написа:Тъй като съм на море на къмпинг градина, от време на време сутрин и вечер хвърлям по някоя друга бомбарда от плажа. Онзи ден като капак на всичко хванах един зарган и то малко над 45 сантиметра :twisted: Доста приятна изненада - жалко че нямаше още. Тези дни вероятно ще отскоча до скалите на Созопол за някоя платерина или заблуден зарган :)
И не се обаждаш а? Свиркай някое вечер след работа да дойда да помятаме заедно на Созопол :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
killahfish
новобранец
новобранец

Мнение от killahfish »

Колеги здравейте в петък тръгвам за Каваците и сам се подготвил за илария и платерина на тапички.Сега като чета че се явява и заргана и тъй като сам новобранец в морския риболов искам да ви питам мога ли да очаквам да ми удари някой такъв модел риба на стандартните такъми за илария и платерина или да предвидя и друг вид снаражение?Благодаря ви предварително и само за протокола искам да кажа че миналата година в дебюта ми на морски риболов точно на скалите към созопол хванах 700 гр. платерина и то първата ми риба с първото хвърляне естествено беше единствена от такъв калибър.Дано тая година поне старта да е същия.Наслука на всички :D :D :D
Риба Място Няма!!!
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

killahfish - Може и да ти удари зарган на този такъм , но ако това се случи ще е случайност :-) В момента най-практикувания такъм за улов на зарган е бомбарда или сбиролино. В няколко теми има описан монтажа за такъв риболов. И да не забравиш да писшеш после в успешни :-)
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

чуруликпенчо написа:...Този удар е бил по-скоро случаен,защото заргана по-рядко се среща по плажната /пясъчна/ ивица. Храната му /ува и хамсия/ се завира в скалите и той неизменно е там...
Хм... Миналата есен скъсахме заргана на плажа пред капаните в Бургас :wink:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Оооо , Чурулик Мархаба ! Жив и здрав ! Относно Черноморец - в съботата бяхме точно там на скалите , с лодката , със сина да въдичарстваме ( него нещо не го влече гмуркането ) , та метахме чепарета , но пълно капо . като гледах и другите около нас и те също , и на скалите пробвах - същия филм , добре , че бяха драконите та да се приберем с риба за скарата.....мястото дето казваш ти е много добро , но явно още рибата не е дошла :!: ...Поздрави !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Оооо , Чурулик Мархаба ! Жив и здрав ! Относно Черноморец - в съботата бяхме точно там на скалите , с лодката , със сина да въдичарстваме ( него нещо не го влече гмуркането ) , та метахме чепарета , но пълно капо . като гледах и другите около нас и те също , и на скалите пробвах - същия филм , добре , че бяха драконите та да се приберем с риба за скарата.....мястото дето казваш ти е много добро , но явно още рибата не е дошла :!: ...Поздрави !
Драго ми е ,че отново се появяваш,Булти. Явно му е още рано на заргана по южното крайбрежие.Нали знаеш,че първо тръгва по-северно. И при нас излизат само по около десетина бройки на излет,но скоро и това ще се промени. Наистина , много харесвам скалите преди Созопол,особено едно време,когато "Славянка"все още работеше. Убивал съм платерината на плувка.
Хм... Миналата есен скъсахме заргана на плажа пред капаните в Бургас :wink:
Колега,и аз съм вадил зарган на плажа на Шкорпиловци,но това не значи ,че пясъчната ивица е обичайното му местообитание. Особено пък по това време на годината.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

hgtod - то не бе късане а масово изтребление на каиши . Бяха набили /зарганите/ увата която има и друго име /пясъчна .../и немога сега да се сетя .За мен е нещо нормално да избие в такава ситуация на плажа.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

pastarvata написа:hgtod - то не бе късане а масово изтребление на каиши . Бяха набили /зарганите/ увата която има и друго име /пясъчна .../и немога сега да се сетя .За мен е нещо нормално да избие в такава ситуация на плажа.

имаше екземпляри от по 300гр направо чудовища дотогава не бях виждал толкова големи заргани като смоци :shock:
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

на мен децата вече ми викат "баткото със заргана". Хванах още 3 пак толкова големи риби, но съм на почивка и ходя сравнително рядко да похвърлям и то само от плажа.
Всъщност вече доста народ е зарибен. След като набодох зарганите изведнъж се появиха доста риболовци.

Сега един въпрос към разбирачите. Това че е един вид пълнолуние в момента, трябва ли да го имам предвид за морето. Става въпрос за платерината и заргана по конкретно.
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Знам само,че нощтно време рибата не е около брега,защото свети навсякъде,ама за кълването,беш ли му ма..та.
Май няма.Ако изляза надвечер,ще разбера.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

понеже на червенката бил излизал зарган се замислих утре сутринта да спретна едно ходене до скалите на Созопол като междувременно ще се пробвам и привечер тук от плажа да изпробвам едно трабуко 0.18 лонг каст което си завзех днес.
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

fixxer написа:понеже на червенката бил излизал зарган се замислих утре сутринта да спретна едно ходене до скалите на Созопол като междувременно ще се пробвам и привечер тук от плажа да изпробвам едно трабуко 0.18 лонг каст което си завзех днес.

Коя червенка визираш, щото четвъртък мисля да намина покрай теб. :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”