Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Влакно за мач
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Влакно за мач
моля да кажете някое качествено мачововлакно купих си едно от велинград 0.18 черна магия но пише че издържа 2 Кг моля помогнете
Re: Влакно за мач
За мач ти трябва потъващо влакно.Търси нещо от флуорокарбон.Колмик рейс мисля,че е добро влакно за мач.Трабуко също имаха някакво от което се чуват добри думи.Поздрави
TICA FAN
-
- разбира нещата
Мачовите влакна са по слаби от обикновенните точно заради тази съставка която я кара да потъват. 

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
АХА еми купих си и мачово влакно 0.14 което издаржа 3 КГ по скъпо е но издаржа повече от 0,18(черната магия) немога да си обесна как стана това?
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Обяснението е че си пишат каквото си искат по опаковките на кордите!Това не ти дава гаранция,че 0.14-ката ще е по здраво от 0.18 което издържа по малко.Мача обира много от силата(напъна) и вобрацийте на рибата,а отделно една мачова макара с прецизен аванс дава възможност да се вадят голями риби с по-тънки влакна.Просто важното е да е потъващо (Sinking) което понякога става и след 2-3-тия риболов!eminem94 написа:АХА еми купих си и мачово влакно 0.14 което издаржа 3 КГ по скъпо е но издаржа повече от 0,18(черната магия) немога да си обесна как стана това?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
благодаря а да попитам казаха ми като навивам влакното с мокра кърпа да минава през нея трябва или не?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
аха ясно еми значи утре ще ходя да търся влакно или в събота
Аз съм доволен от влакната на Фокус-по специално моделите на Кристал и Меджик.Не знам дали стават за мач, но засега нямам ядове в риболова на шаран.А относно килата и либрите всичко е лъжа и измама.Имам влакно Златна Костенурка, тъмно зелено на цвят, на повече от 30 години.Оригинално френско с дебелина 0,35 и издръжливост 6,700 кила.А сега на 0,35 му дават от 10 кила, та съм виждал и над 15 да пише на опаковките, а се къса много лесно с ръце
Костенурката, въпреки, че е стара, е мого здрава, направо няма късане, но вече е и малко метри останала
Но и явно тези 6,700кг. са истински, нищо че са толкова малко за влакно с дебелина от 0,35мм. 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Сони,нещо се угелпи с флуорото.Не вярвайте на писаното по опаковките на кордите.Повечето фирми пишат даже и по-малко отколкото могат да издържат.А тия 0.14 където са по здрави от 0.18 едва ли си отговарят на размера.Добри мачови влакна има на Колмик,Сарфикс,Тубертини,Трабуко,БраунингТова са най-масово разпостранени по магазините.А Трианата незнам дали я има още и дали изобщо се вкарва в Бг.Иначе беше страшно влакно.С нея изкарах една от най-големите си риби на мач.А това,че всички корди потъват при обработка с обезмасляващи препарати ми се струва преписано,т.е.без някой да го е пробвал.Един колега от форума си направи разтвор и пробва ама резултатите са плачевни,и то с мачово влакно,което потъваше по-бавно от нормалното.SONY написа:За мач ти трябва потъващо влакно.Търси нещо от флуорокарбон.Колмик рейс мисля,че е добро влакно за мач.Трабуко също имаха някакво от което се чуват добри думи.Поздрави

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
А какво ще кажете за 8-либров плетеняк на Пауър Про - не съм голям майстор в мачовия риболов, но едната ми шпула е с такова и шаранчета до 2-3 кила ги вадя без притеснение и си потъва и не се разтегля ,задистанция при замятане няма никакъв проблем 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Баце не е редно,има си влакно за тая работа,плетеняко си го навий на шпининга или фидера.imitev72 написа:А какво ще кажете за 8-либров плетеняк на Пауър Про - не съм голям майстор в мачовия риболов, но едната ми шпула е с такова и шаранчета до 2-3 кила ги вадя без притеснение и си потъва и не се разтегля ,задистанция при замятане няма никакъв проблем
тубертини специал /със звездички /- потъващо, на добра цена, с доказани качества
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Беше със звездички,вече е с нов дизайн.ninka написа:тубертини специал /със звездички /- потъващо, на добра цена, с доказани качества
Що да не е редно, за спининг имам, а на фидера съм с Даива дуо..бля-бля - 0.22butnik написа:Баце не е редно,има си влакно за тая работа,плетеняко си го навий на шпининга или фидера.imitev72 написа:А какво ще кажете за 8-либров плетеняк на Пауър Про - не съм голям майстор в мачовия риболов, но едната ми шпула е с такова и шаранчета до 2-3 кила ги вадя без притеснение и си потъва и не се разтегля ,задистанция при замятане няма никакъв проблем

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първо при замятане губиш от дистанцията.Плетеняка не се навива както монофила на шпулата,има по-голямо триене,възможни са уплитания и възли.А не съм чул някой друг да го ползва.Ако беше по-добрия вариант,нямаше да има мачово влакно.А всеки си избира с какво да лови,въдицата си е твоя ,позвай си я както намериш за добре.Поради нулевата разтегливост ще имаш и повече късания на поводи.