Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стръв за калкан
Модератор: Paublo_Eskobar
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Стръв за калкан
Колеги, минах и седемте листа на този подфорум. Няма такава тема. Калкана ли го няма или стравта е фамилна тайна?, предаваща се от поколение на поколение или въдичарите на калкан са затворено общество?
-
- и господ не е толокова добър
Re: Стръв за калкан
Граца,или парче от по голям сафрид.На това го ловя аз. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Да, и да не забравиш да я осолиш, защото да седи по здраво на куката. Общо взето стръвтта трябва да е така рибка, че калкана да я забележи когато броблесне на светлината. Също може ии зарган ..такива сребристи рибиsnegk написа:Граца,или парче от по голям сафрид.На това го ловя аз.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 55&start=0

-
- разбира нещата
Може и на попче,даже и на уклейка,ако наблизо има устие на река.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- Моряка
- кандидат преподавател
Основно граца се ползва,някои слагат гюмюш той по трудно пада,някои смятат,че заргана ,парче е най доброто и писалките се замразяват за стръв.Може осолена хамсия и трицона.
А сега де? 

ако щете вярвайте;иэкарах 4 кг. калкан на пилешко,пилето е ,,голяма,, работа.скъсвал съм поповете,барбуната и други месоядни,даже и морска лястовица

- Моряка
- кандидат преподавател
Аз отдавна прокламирам пилешкото!!!А ти откъде си?starcho написа:ако щете вярвайте;иэкарах 4 кг. калкан на пилешко,пилето е ,,голяма,, работа.скъсвал съм поповете,барбуната и други месоядни,даже и морска лястовица![]()
![]()
![]()

А сега де? 

-
- разбира нещата
дааа,на пилешко филе попове хващаме от 3 години с Alecoto на пристанището в Поморие и "папундрелите"(редовните дядовци),не спират да цъкат с език кат на видат кви ги вършим
АААа,забравих-перфектна стръв;корем на скумрия-режеш на ивици и нанизваш като сафридче на две нули(прясна скумрия)само дето после няма сваляне от куките ама добра работа върши

АААа,забравих-перфектна стръв;корем на скумрия-режеш на ивици и нанизваш като сафридче на две нули(прясна скумрия)само дето после няма сваляне от куките ама добра работа върши

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
от варна съм и предимно морски риболовец. морската риба ухае на парфюм за разлика от речната. понякога пилето не е по вкуса на рибата,не е универсална стръв,бързо се разкисва и не мирише ако престои 10 мин. трябва често да се сменя.все пак отива в тенджерата,ако не хвана,нищо несе губи.