Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет между две Daiwa и едно Ryobi ?
Модератор: sapuna
Съвет между две Daiwa и едно Ryobi ?
Здравейте колеги,
Молбата ми е за съвет относно тези макари, които ще видите по-долу. Коя според вас е най-подходяща за едно боло 5 м ? Давайте свойте плюсове и минуси, за което предварително благодаря.
Тази :

или тази

или пък тази :

Размера, на който съм се спрял е 2500 или 3000.
Всяко мнение ще ми е от полза !!!
Весели празници
Молбата ми е за съвет относно тези макари, които ще видите по-долу. Коя според вас е най-подходяща за едно боло 5 м ? Давайте свойте плюсове и минуси, за което предварително благодаря.
Тази :

или тази

или пък тази :

Размера, на който съм се спрял е 2500 или 3000.
Всяко мнение ще ми е от полза !!!
Весели празници

Re: Съвет между две Daiwa и едно Ryobi ?
Незнам колко ще съм ти от полза, но ползвам Ryobi само че за спининг. Две години никакъв дерт не ми е създала. Перфектен аванс и редене на влакното. За daiwa не мога да кажа. Не съм ползвал.
-
- научил се да хвърля
За точна оценка трябва да се включат хора ползвали и трите модела.Да кажеш ползвам риоби или дайва за еди си какво,и съм доволен не е много точно.Тук става на въпрос за боло и конкретни макари.
Пробвал съм модела 2508 на дайва,и давам мнение за него.Макарата беше на мач пръчка на приятел.Пробвал съм я за малко и не мога да бъда краен в оценката си,давай това е макарата.Имам много добро мнение за модела.Качеството на дайва е известно,реди добре,никакви луфтове и мазен ход,все пас не е от най ниския клас.В ръцете изглежда доста надеждна макара.Мисля че и на боло ще лепне добре,мачова е но не бърза,май беше 5,2.Ако искаш модел 2500 сравнено с шимано,тази ми се видя малко по малка.
Пробвал съм модела 2508 на дайва,и давам мнение за него.Макарата беше на мач пръчка на приятел.Пробвал съм я за малко и не мога да бъда краен в оценката си,давай това е макарата.Имам много добро мнение за модела.Качеството на дайва е известно,реди добре,никакви луфтове и мазен ход,все пас не е от най ниския клас.В ръцете изглежда доста надеждна макара.Мисля че и на боло ще лепне добре,мачова е но не бърза,май беше 5,2.Ако искаш модел 2500 сравнено с шимано,тази ми се видя малко по малка.
Който се смее последен, ............... последен се смее.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Определено и двете Дайви са мачови макари.Лек превес според мен има 2508Д.Балансираната и манивела е плюс.
От друга страна,Екселера върти с малко повече от посочените 5,0:1.Ама лагерите и не са седем,а четири на брой.Въртял съм я и съм я разглобявал.За Заубера не мога нищо да кажа.Въпреки,че е по скъпа бих се спрял на Тийма,но следващия размер 3012/някак си по сериозна ми се вижда/!
От друга страна,Екселера върти с малко повече от посочените 5,0:1.Ама лагерите и не са седем,а четири на брой.Въртял съм я и съм я разглобявал.За Заубера не мога нищо да кажа.Въпреки,че е по скъпа бих се спрял на Тийма,но следващия размер 3012/някак си по сериозна ми се вижда/!

Хм... трудна задача... вярно... Гледах въпросните дайви при Иво. Въртях ги доста, разглеждах ги...... Вътренето е супер и на двете, супер мазно и почти без каквито и да е шумове. От Тима имаше само големия вариант, който ми се струва малко голям за 5 м. боло, което тежи 175 г. . Екселер плюса ми хареса много също. Въпроса, е че не са много бързи макари. Знаете, че с боло се налага понякога да се изтича доста и след това много бавно ще се прибира влакното. Тима ще прибира определено по-бързо от Екселера, защото шпулата му е доста по-голяма. Да, ама имаше, както казах само по-големия модел..... Офффф и аз не знам .....
Лошото, е че ми показаха и една Daiwa TDR - превъзходна е
Ама и паричките са и досат над посочените от мен модели.
Труден избор.... спор няма..... Дайте още мнения, имам няколко дни да реша коя ще взема. Засега съм се спрял на една, но нарочно няма да каже коя е , за да не сте предубедени в мнението си
Благодаря още веднъж на всички !
п.п : Загледах се и по един Техниум FB, новия модел, ама това е друга тема, въпреки че той също е вариант.
Лошото, е че ми показаха и една Daiwa TDR - превъзходна е

Труден избор.... спор няма..... Дайте още мнения, имам няколко дни да реша коя ще взема. Засега съм се спрял на една, но нарочно няма да каже коя е , за да не сте предубедени в мнението си

Благодаря още веднъж на всички !
п.п : Загледах се и по един Техниум FB, новия модел, ама това е друга тема, въпреки че той също е вариант.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Дайвата я ползвам на мач-размер3012 обира 82 см. за един оборот,но тежи 335 грама.Качи на въпросното боло един Страдик FB2500,за да разбереш как е баланса-теглото е 260 грама и също обира около 80 см. за оборот и двата модела са с двойнобалансирани дръжки,което според мен е по-удобно.Тъй като мога да правя директно сравнение на мен лично Дайвата ми допада повече,но на теб ще ти дойде тежичка.Каквото и да си избереш-желая ти успех!
Здравей колега. Дайва Екселар но не плюс сам я хващал и въртял 1/2 (един приятел си я купи) и е хубава машинка стабилна здрава изглежда но я има от сравнително скоро 30/40 излета така че има време за впечатление. Друг приятел има Рьобито и е от първите който внесоха. Нея също съм я пробвал и може и в Китай до е правена но е мн. здрава и до ден днешен я таркаля и то зверски и няма забележки. Ползва я и за мач и спинарка мн. сполучливо попадение като се има в предвид че не е по подръжките и пак си върти леко добра макара е. Аз съм фен на Дайва но на по скъпичките модели но твърдя че в този ценови клас и това Рьоби не лъже. Успех в избора и дано си избереш по сполучливата. Весела нова година на всички.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да бе ! Скъпа ама тва само при Иваело инак не е чак толкоз
Daiwa TDR
А от там сметам знаеш как става

Daiwa TDR
А от там сметам знаеш как става

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Благодаря много на всички за мнениеята 
Засега се клатушкам дали да не е една TDR или някоя от другите. Нямам все още конкретно решение.
Давайте още мнения - всяко може да наклони везните в правилната посока !
Поздрави и весело посрещане на Новата Година

Засега се клатушкам дали да не е една TDR или някоя от другите. Нямам все още конкретно решение.
Давайте още мнения - всяко може да наклони везните в правилната посока !
Поздрави и весело посрещане на Новата Година

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айде един глас за Ексерела от мен.
Малко е тежичък, но пък си е можна макарка и доста здраво изпълнение.
Аз съм с 5 метра болонезе и макара Дайва Прокастер (предния модел преди Ексерел)размер 3000
Има си доста подложка отдолу, малко тежи, но нямам никакви проблеми с едри рибки
Прокастера е с предавателно число 5,1 ако не се лъжа и обира 76 см с един оборот.
На мен лично ми е по удобен от мачавите макари, които съм слагал на болонезето
Малко е тежичък, но пък си е можна макарка и доста здраво изпълнение.
Аз съм с 5 метра болонезе и макара Дайва Прокастер (предния модел преди Ексерел)размер 3000

Има си доста подложка отдолу, малко тежи, но нямам никакви проблеми с едри рибки

Прокастера е с предавателно число 5,1 ако не се лъжа и обира 76 см с един оборот.
На мен лично ми е по удобен от мачавите макари, които съм слагал на болонезето

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Става, като избягваш големи натоварвания! инак е мазна макараMapuaH написа:да не е една TDR или някоя от другите.

Знае ли някой къде мога да видя една Daiwa SOL на живо? Т.е в кой магазин освен при Ивайло се продават ?
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Да ма ваще са детски модификации...Marco Polo написа:Хе-хе, при Павката, при мен... Май и другаде...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ааааааааааа , Ангеле да ми ядеш ушетата начи
На мен лично моят СОЛ ми е изкарвал :
- пръскач
- щука
- пъстърва и американка и балканка
- кленове разни
- скобар
- риба тон
- сомле некфо дребно
- вретенар
- пясъчна акула
- распер
- кустур
- слънчевка
- бела риба
пп - ако съм пропущил некоя риба да ме извинева
пп2 - всичките риби уловени с него са на спининг !

На мен лично моят СОЛ ми е изкарвал :
- пръскач
- щука
- пъстърва и американка и балканка
- кленове разни
- скобар
- риба тон
- сомле некфо дребно
- вретенар
- пясъчна акула
- распер
- кустур
- слънчевка
- бела риба
пп - ако съм пропущил некоя риба да ме извинева

пп2 - всичките риби уловени с него са на спининг !