Щука канибал

Модератор: sapuna

itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Канибализъм при щуката

Мнение от itso »

Ето на какво бях свидетел вчера на Огоста.
Тъкмо се канихме да хвърлим, беше по обяд, и колегата отиде да поговори с един от местните, възрастен, от махалата, който беше хвърлил една проста тояга на тапа с много дребна рибка за стръв.
Точно в този момент му взе и когато започна да го вади, оказа се щукле около 20 см, друга, по-голяма се спусна върху по-малката да я лапне, замота се около повода, аз през това време излетях с кепчето и ги изхвърлих на брега.Значи по-голямата беше около 57-58 см.
Сигурно е имало после банкет в маалата :lol:
Подобно нещо се е беше случило на един приятел миналата година с доста по-сериозна щука, но без банкет :cry:
А в един от немските форуми попаднах нещо наистина сериозно, дано само се справя с линка!
http://www.fliegenfischer-forum.de/fliefie0.html
joco

Мнение от joco »

Поне от това,което съм чел по дебелите книги се твърди,че най-добрата стръв за голяма щука е малката щучка!И сигурно е така,защото щуката си пази територията(поне на теория) и всяка друга щука се напада,за да бъде прогонена.Е,ако е по-малка,става и за ядене!Лично аз не съм опитвал и не знам.А и не съм намирал в корема й друга щука.Но щом пишат,може и да е така!
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Аз също доколкото съм чел щуката си е канибал отсякъде:)....А и тази есен и се уверих с очите си.Е, не беше като при немския линк:),но....в една от наскоро фанатите от мен щуки намерих полуразядена от стомашни сокове малка щучкааа:)...А съм чувал(може и измислица да е) в голям чувалест живарник много едра да изяжда по-дребната.Та,колега....няма к`во да и се чидиш:)...Таа риба лапа сичко:)...камо ли по-малко посестрими:)Желая ти голяма слука-да фащаш не такива за стръв,а се големи парчета!!!
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

По повод на канибализма на Зъбатото ... имам опит ... :wink:
На едно блато близо до Лом хванах щука около 50см на слънчак от гьола. Интересното беше, че преди да я издърпам от водата видях че нещо стърчи от устата и.... Като я изтеглих се оказа, че тва, стърчащото е опашката на друга щука с почти същия размер ! :shock: :shock: :shock: ... като я извадихме от шкембака на канибала видяхме,че главата и е полусмляна вече. .... е тва е лакомия! :lol: :shock:
А пък на сайта на Калининградския риболовен клуб (Рашън) имаше една статия,ч е най-успешните воблери за щука са имитациите на самата нея или на костур....
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Не еднократно съм намирал полусмлени щуки в коремите на уловени от мен щуки,а съм намирал и белези от зъби по телата им и на тях не им е лесно,винаги има по голямя риба наоколо и трябва да се пазят :P
joro_olympus
новобранец
новобранец

Мнение от joro_olympus »

Тачо написа:Не еднократно съм намирал полусмлени щуки в коремите на уловени от мен щуки,а съм намирал и белези от зъби по телата им и на тях не им е лесно,винаги има по голямя риба наоколо и трябва да се пазят :P
Аз досега колеги съм намирал, какво ли не в тумбака на гадината-тройки, блести в хрилете и квот са сетите + всякакви риби, мишки, жаби и т.н. Но писалка не съм намирал, само съм чел.
За тази година - толкоз...
bingofish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bingofish »

Един приятел си беше взел личинки от щука и малко ги погледа в един аквариум.
Значи още на личинки, щуките си налитат една друга. По голямите захапват за главудите по малките и така кесят. Моят човек ги е ръчкал постоянно с една пръчка, че да не му даде фира "зарибителя". Не е чудно, че понякога щуките налитат на некви грамадански примамки. Не от лакомия а от егоизъмммммммммммммммммм......
dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Щука канибал

Мнение от dimi6o »

http://vbox7.com/play:4a5db8bf е тва се казва лакомия.....
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Re: Щука канибал

Мнение от Йордан Марков »

dimi6o написа:

Код за потвърждение: Избери целия код

http://vbox7.com/play:4a5db8bf е тва се казва лакомия.....

http://vbox7.com/play:4a5db8bf

:smt023
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

пичове има вече такива теми, така че тази иде малко излишна?! :roll:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=2418
за качване на клипчета със щуки ей тук pleace :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=5245
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Съединих темите!
Колеги търсете и четете преди да пуснете нещо ново! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Преди 4-5г. с приятел чакаме на Марица за щука на тапа.След известно време му потъна тапата и изкара зъбатка около 1,5-2 кг.и ми направи впечатление,че половината от опашката я няма,а в основата на липсващото парче опашка,тече кръв.Явно когато колегата я е боднал и тя се замятала под водата,друга е нападнала и отхапала от опашката.От същото място по-късно през зимата изкарахме доста по големина щуки.Не виждам друга причина за липсата на половината опашка.За това не се очудвам на всякакви куриозни или подобни неща за този вид хищник.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

разправят,че над 50% ,от щуклетата биват изяждани,от себеподобни!!!яко!сами са си основен регулатор на популацията!(изключвам бракониери и подобни)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”