Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Живарник
Модератор: sapuna
Живарник
Колеги даъте предложение за някой качествен живарник че сега около панаира искам да си взема някакъв.Мерси предварително
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Живарник
Аз скоро си взех един двуметров на сенса и съм доволен.Бързо се отмерисва и не се закачат рибоците в него.Майче цената му беше към 25лв.Някакво менте е ама върши работа.
Ей такъв е http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=45
Ей такъв е http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=45
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Сря Мар 18, 2009 7:00 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
За живарник - въпроси към Илийката 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При Митето има Сенсас,на прилични цени,а ако търсиш по дълъг,тип състезателен ,вземи си на Вега,в чанта е, и е от доста качествена материя.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм с един на Fil Star 4 м много прилича на този

Зелен е и става за платформа и си има собствено колче оплетката е кордена и рибите не се закачат за него не се фмирисва съхни бързо и беше на прилична цена около 25-30 лв

Зелен е и става за платформа и си има собствено колче оплетката е кордена и рибите не се закачат за него не се фмирисва съхни бързо и беше на прилична цена около 25-30 лв

Без риболов няма любов !
-
- вече хвърля и на тежко
здравейте колеги, да попитам на вегата каква е горе доло цената ако някой знае?
http://www.colmic.bg/colmic_image.php?i ... t_code=327
От три години ползвам такъв на 3м. Много бързо съхне - което е доста важно.
От три години ползвам такъв на 3м. Много бързо съхне - което е доста важно.
скоро си взех ей това http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1886 . Много съм доволен от към качеството , бързо съхне , здрав е , обачеее гледай да е с чанта , на моя това не му харесвам.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Мерси колеги за помоща,а за бегата допълнително ли трябва да се вземе колче или е в комплекта и на каква цена е

- Local
- учете се от него
Ами то пише колега в комплектовките на живарници, дали има или няма, или в съответния магазин ще ти кажат. ако има колче не взимаш, ако няма - взимаш.nedved3 написа:Мерси колеги за помоща,а за бегата допълнително ли трябва да се вземе колче или е в комплекта и на каква цена е![]()
![]()

Аз съм 3 години вече с Vega 3 метров квадратен, от старите ( сините, които бяха) и не е мръднал.
Клавиатура риба не лови!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
И аз съм с въпросния вега. Поръчах за подарък на баща ми един и дотолкова ми хареса, че си вземах и аз.... 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
По отношение на живарника,ако не е късно и аз мога да изразя едно мнение.Зависи от предпочитанията.Има правоъгълни които се държат по добре при по-бързо течащи води.Тези с овалнаформа по принцип,когато водата е течаща се усукват.Има такива които са с метални обръчи и такива които са с пластмасови.По отношение на плетката и дебелината на материала то предимствата и недостатъците са следните /според мен/ - по-лесното съхнене,при тънките след излета,но това не те бърка ако живарника е комплект с калъф повечето от които са гумирани.По отношение на размера на плетката то по-ситната по-лесно и бързо се замърсява от цъфтежа и нечистотиите на водоемите.За мен за предпочитане е по-дълъг живарник тъй като при стръмен водоем той може да бъде достигнат и от по-високо място,докато за по-късите не е така а и лятно време уловената риба е по-надълбоко на по-студена вода и по-добре й се отразява престоя там,ако след това си решил да я пуснеш обратно.В повечето случаи иварниците на по-известните марки се продават без колчето.амите колчета са също доста модели има и телескопични,които са за предпочитане тъй като можеш да лавираш при различен релеф на водоема и отстоянието на водната повърхност от мястото където се намираш ти самия.