Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Жива стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
Жива стръв
Колеги, вие как си хващате живи рибки за стръв.Някой ползват "телевизор" други направо с парашут.Вие какво използвате?
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- научил се да хвърля
Re: Жива стръв
С тия парашути ще ловиш във ваната у васgotra написа:Колеги, вие как си хващате живи рибки за стръв.Някой ползват "телевизор" други направо с парашут.Вие какво използвате?

Аз лично използвам магазина.Начините ,които си изброил ти ми се струват в разрез със закона. 

TICA FAN
-
- разбира нещата
Аз пък понякога ползвам ръчило 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
като няма на магазина и щом став въпрос за няколко рибки за стръв- всеки от горепосочените начини
Най - добрата жива стръв е от самия водоем
използвай директен с бял червей и малък номер кукички
/така е по-жизнена рибката/
И не се занимавай с бракониерски методи

- nikikati
- ще става разбирач
Това е начина!Митев написа:Най - добрата жива стръв е от самия водоемизползвай директен с бял червей и малък номер кукички
/така е по-жизнена рибката/

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Колеги, защо ме мислите за бракониер?????
Аз също съм крайно против всички бракониерски методи, особено срещу парашутите.Просто казвам как съм въждал да се хваща рибка за стръв.Не искам да ме разберете погрешно!

Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега gotra, никой не е казал че си бракониер, но ако прочетеш по внимателно закона ще видиш,че единствения законен начин е този, който го казва колегата Митев. Всички останали са бракониерски. Защо е така - първо всички мрежести уреди са забранени(става дума за разни рачела,парашути,телевизори и т.н.). Второ - незнам да има риболовен магазин, който да ти даде документ, че ти е продал живи рибки за стръв. И на края да те предупредя,че дори и да си хванал по законен начин малки рибки за стръв и си ги сложил в кофичка с вода за да си ги съхраняваш, пак си в нарушение, защото си хванал маломерна риба. С една дума - едиствения начин за да си "законен" е: хващаш рибка, слагаш я на куката и хвърляш. Всичко останало си е на твой риск.
- CERRUTI
- сериозен играч
Аз пък си ползвам рачило,или пък режа една бутилка(2-3л.)(не е мрежест уред)и я набождам многократно с ножа,връзвам я с канап,един камък вътре,малко захранка и във водата на 2метра от мен,когато ми потрябва рибе просто вадя бутилката и в нея винаги има по 2-3.Основния хишник който ловя е костур.....
костура на тая снимка е не повече от 6-7см. е питам на каква кука трябва да ловя тази рибка която е за стръв?-на номер 30 ли?

Аз съм силно против браконерството но някои колеги вече много се вживяват за 5-10 рибета.......и ловенето на няколко рибки за стръв въобще не може да се слага под общ знаменател с целенасочения риболов(браконйерски)с парашут,цапало,рачело и т.н.!!!
костура на тая снимка е не повече от 6-7см. е питам на каква кука трябва да ловя тази рибка която е за стръв?-на номер 30 ли?

Аз съм силно против браконерството но някои колеги вече много се вживяват за 5-10 рибета.......и ловенето на няколко рибки за стръв въобще не може да се слага под общ знаменател с целенасочения риболов(браконйерски)с парашут,цапало,рачело и т.н.!!!

Ако нямате ръчило под ръка,като по-малки си хващахме рибки за стръв,като отрежем една бутилка и вътре сложим хляб и я слагаме във водата в легнало положение.Като влезнат малчоганите да хапват хляба,вдигате.Незнам дали въпросния метод е бракониерски. 

TICA FAN