на лов за калкан

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
vanko-i
новобранец
новобранец

Калкан

Мнение от vanko-i »

Здравейте
Аз сам от Варна и скоро изкарх курсове за водолаз имам оборудване и често се гмуркам но за жалост сам. Ще се радвам ако има някой водолаз който да ми помогне как да го намериа тойа калкан под водата.
Сега се гмуркам на Шабла и нишо
Когато изляза на брега и хвърля въдица хвашам калкан но като се гмурна нишо......

На 27 с въдица изкарах 3 калкана по 2,5 килограма
Но като се гмурна пак нищо

Дано има ниякой който да ми помогне и да сподели това онова
Ще се радвам ако някой иска да се гмуркаме заедно.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Къде ги изкара тез калкани .С лодка или от брега?
vanko-i
новобранец
новобранец

Мнение от vanko-i »

От брега
Смятам утре пак да ходя дават го хубаво времето
Аватар
Ivan_Qnkov
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_Qnkov »

vanko-i,къде е мястото в Шабла където си го хващал калкана.Благодаря ти предварително.
Nasluka
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

vanko-i написа:От брега
Смятам утре пак да ходя дават го хубаво времето
Здравей авер,
Там, където си ги ловил на въдица - на същото място и дистанция трябва да ги търсиш с харпуна. Не знам какво разбираш под "Хубаво време" за калкан, но когато дава на въдица - обикновено е по-трудно да удариш калкан с харпун. При спокойно море си вземи камъчета от брега и при всяко подходящо място по дъното пускай по едно камъче да вдигне пясък - ако наблизо има калкан ще се размърда пущината :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
vanko-i
новобранец
новобранец

Мнение от vanko-i »

Благодаря за съвета ще опитам с камачетата дано да се получи нещо силно се надявам
До сега не сам видял калкан в морето от както се гмуркам
Надявам се и това да стане някой ден....
Казаха ми с нож да ги трепя ама то няма нищо...
Нали калкана уж не бягал а се криел под пясъка и номера е да си отгоре му и фрас с ножа или ала бала...
DeathSmile
новобранец
новобранец

Мнение от DeathSmile »

vanko-i за шабла не знам ама за крапец знам че често водолазите вадят аз все се каня да сляза с един приятел дето е оттам ама все няма време . ако познаваш някой от крапец или ако познаваш брега там пробваи би трябвало да изкараш и късмет.
Аватар
aleksy
новобранец
новобранец

Мнение от aleksy »

не е чак толкова трудно да видиш калкан под водата,търси го по песакливите места и се вглаждай внимателно,несе занимавай с камачета и други простотии няма смисал,рибата трудно се плаши защото си мисли че е добре скрита просто се гмуркаш натискасх я с едната рака и с другата за главата прегръщаш с двете раце и излизаш,като начинаещ по сигурно е с харпу :D
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

калкан

Мнение от Диканаров »

Колега, когато плуваш и наблюдаваш дъното виждаш пясъчните вълни. Там където те се прекъсват и правят равни петна или ямки търси калкана и котките. Когато легнат на дъното рибите правят едни с къса амплитуда махове с края на плавниците си и така се покриват с пясък и се крият. Така обаче нарушават релефа на дъното. Там където има ямки, значи е имало зарита риба, която се е изместила. Тръгваш на зиг заг да плуваш от това място и ще я намериш нея или друга. Калканите и котките рядко са по една. Видиш ли заравнен участък се вгледай в него внимателно! Все ще видиш някоя част на рибата незарита или соплата на хрилете. Това ще те ориентира за разположението на главата. За калкана това не е особено важно, но за котката е! Гледай ударът на стрелата ти да е в главата , на линията на очите или по гръбнака на два-три см. след линията на очите. Така ще я парализираш и ще ти е лесно да и отрежеш после опашката с шипа във водата. :!:
vanko-i
новобранец
новобранец

Мнение от vanko-i »

Благодаря за съветите но аз все още не съм намерлк калкан
Ще продалжавам да тарся опорито
Казаха ми да пробвам на паша дере кажете си мението за там става ли за калкан или само говорят
rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rogera »

както винаги колегата Дикаранов дава чудесна информация много може да се научи аз като новобранец попивам веднага тези неща благодаря колега има ли някакви определни далбочини характерни за тея риби или те се движат според храната или сезона
дал Бог всеки му най-много на наз
RIBOLOVECat
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от RIBOLOVECat »

за лов на калкан ти е нужно да имаш дълбокомер и компас.започваш да правиш тигели,навътре-навън.след като намериш парвата риба започваш да търсиш на тази дълбочина,и се орентираш с компаса.например на паша дере търсиш север-юг и обратно.
дано съм ти бил полезен :wink:
не рибар 'РИБОЛОВЕЦ'
vanko-i
новобранец
новобранец

Мнение от vanko-i »

Днес бях на паща дере нямаше грам вълна влязох до 10 метра дълбочина и нищо обикалях доста но никакав калкан невидях
Кажете някое местенце къде да отида да го търся тоя калкан.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Калкан

Мнение от Диканаров »

Ванко, аз през м. октомври, но преди години съм ги стрелял на юг от устието на Камчия по посока Шкорпиловци. Имаше отлични екземпляри. Надявам се и сега да е така, макар да е ноември. :lol:
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Калкан

Мнение от FiSheRMaN_ »

Здравеите искам да ви попитам кога е наи одачното време за стреляне на калкан и ако може да споделите някои танкости по откриването му .
Благодаря предварително !
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”