Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помощ за въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Помощ за въдица
Колеги дайте съвет каква пръчка да си купя.Да бъде 2.40 light до 100лв.Предварително благодаря 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам Ксенон (Xenon) Боат Мастър (Boat Master) серията е на марката робинсон има я във вариянти 240 и 270 и съответно цените са 32 и 34 лева !
С такава пръчка съм вадил 4 кила шаран без много проблеми общо взето здравичка е пръчката пък и за 100 лева ще си вземеш 3 такива !
Карбонова е и изхвърля 200гр улово с плътен връх доста дебеличак !
Но не е спининг ами е щека което е по добро с единствен компромис за транспортната дължина !
http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... id.1/pid.4
Тука можеш да я видиш !
С такава пръчка съм вадил 4 кила шаран без много проблеми общо взето здравичка е пръчката пък и за 100 лева ще си вземеш 3 такива !
Карбонова е и изхвърля 200гр улово с плътен връх доста дебеличак !
Но не е спининг ами е щека което е по добро с единствен компромис за транспортната дължина !
http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... id.1/pid.4
Тука можеш да я видиш !
За бракониерите само слънчаци
!

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Калканчо явно ни читаеш що пита Зари
Нещо лайт пръчката извъобще не се връзва с туй чудо 
А иначе zari поставя въпроси малце от рода на фантастиката с тва

апропо : Калканчо къде виде карбон у тоя дзвер бре ?!?

А иначе zari поставя въпроси малце от рода на фантастиката с тва
добре че не е уточнил че иска и читава такава за същите пари щот тогава ш ни фърля изцяло на вуцитеzari написа:Да бъде 2.40 light до 100лв

апропо : Калканчо къде виде карбон у тоя дзвер бре ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега и аз ти препорьчвам Shakespeare Medalist, при дьлжина 2.40 е с тегло 170 гр а при 270 см 204гр /мерил сьм я на електронна везна/.
Ловил сьм 2 години с такава и сьм много доволен/270см/.
Прьчката е от епоксиден карбон които е по-малко крехьк и по-гьвкав от пьлния карбон.
Щука 2 кг се вади като джапанка/по-голяма риба не сьм хващал с нея/. А цената и е супер, около 60 лв.
В момента ловя с Shakespeare Ugly Stik light graphite 270/10-45/
и мисля че на бьлгарския пазар по-добра не може да се намери/по-скьпи да/ и цената и е около 100лв.
Един приятел с такава 240см извади на Морун сом 28кг.

Ловил сьм 2 години с такава и сьм много доволен/270см/.
Прьчката е от епоксиден карбон които е по-малко крехьк и по-гьвкав от пьлния карбон.
Щука 2 кг се вади като джапанка/по-голяма риба не сьм хващал с нея/. А цената и е супер, около 60 лв.
В момента ловя с Shakespeare Ugly Stik light graphite 270/10-45/
и мисля че на бьлгарския пазар по-добра не може да се намери/по-скьпи да/ и цената и е около 100лв.
Един приятел с такава 240см извади на Морун сом 28кг.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Имам усещането че трябва да се намеся за да не стааат обърквания
Тъй ся :
- zari много добре знае какво и за какво търси
- zari търси просто мека пръчка
- zari е чул нещо за лайт и сондира мнения
- zari се ебава и чака да види резултата
Искренно се надявам да е първото и за туй :
Калканчо , бате , не се изказвай тъй навсекъде
Ако zari пита поради първата причина то изобщо нема намерение да дърпа шарани по твоя начин
Класическият лайт модел ( без към него да се добавя - хеви , медиум и т.н. ) е за почитателите на кеш и реластето а не на търмъка
Лайт и ултралайт ( това е самата акция
) моделите имат диапазон на изхвърляне 1-10гр като Лумис покачват на 12гр при некой модели ( нищо общо с 200гр. олово
) , предназначени са за финна и точна презентация на леки изкуствени примамки ( както казва Мунчо - от тези въдици трябва да получаваш оргазъм щом ги пипнеш
) единственият им недостатък е че не стават за работа в силно течение ( мнооооооо се огъват
) но за това има комбинации лайт хеви , медиум и т.н. меки въдици с по-голям диапазон на изхвърляне как например цитираният от iogo Ъгли стик . По принцип моделите лайт и ултра лайт са въдиците с най-големи изисквания и оттам са и по-скъпички ( е нема да умешвам примерно Филстар с техните "лайт" модели от по 17лв
) . От тях се изисква хем да презентират перфектно и най-леката примамка хем да могат да измъкнат почти всяка риба която се закачи ( моделите на Лумис с максимален диапазон на изхвърляне - 12гр - се препоръчват за риболов на сьомга
) . Е все пак zari не пита за пръчки от по няколкостотин долара а за точно определен диапазон , такива на нашият пазар при това читави са Ъглито на Шекспир ( е не точно 10-45гр ) модели на Беркли и Фенуик като за Беркли до стотях лева идва лайт Чериуда ( фаст , медиум и хеви на Чери са добри но лайта малце ...... ) на мен лично моделите на Беркли и Фенуик по ми пасват в ръката ( е ся Мунчо се нервира ) ама техният лайт е по скъпичък от Ъглито на Шекспир .
Е за сега това
Наслука !!!
апропо : Саше нема да иронизираш че ш мина през Пасарел и щи изпия ракията и щи изпапам пъстърмата

Тъй ся :
Тъй като чета това си праа неколко извода :zari написа:Колеги дайте съвет каква пръчка да си купя.Да бъде 2.40 light до 100лв.Предварително благодаря
- zari много добре знае какво и за какво търси
- zari търси просто мека пръчка
- zari е чул нещо за лайт и сондира мнения
- zari се ебава и чака да види резултата
Искренно се надявам да е първото и за туй :
Калканчо , бате , не се изказвай тъй навсекъде

Е за сега това

Наслука !!!
апропо : Саше нема да иронизираш че ш мина през Пасарел и щи изпия ракията и щи изпапам пъстърмата

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Преди да се прибера тази вечер, паркирах до магазина на Shakespeare, щот живея наблизу, и не можех да ся удържим да не поразгледам. Не съм фен на тази марка, за мен Sert е моята марка, ама като знам как упущих 3 кг. щукле с 3м. с мек връх и ма фаща яд. Тия пичове от Shakespeare имат един супер модел с неопренова дръжка, здрав връх и добра транспортна дължина. Забравих модела, но е класика и е 2,70 със акция 10-45. Струва 60 лв. Това е моята следваща въдица...
За тази година - толкоз...