Помощ за въдица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

zari
новобранец
новобранец

Помощ за въдица

Мнение от zari »

Колеги дайте съвет каква пръчка да си купя.Да бъде 2.40 light до 100лв.Предварително благодаря :D
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Аз съм много доволен от моята, тя е 2,70 m - Balzer Magna Spro, а съм и ловил с тази от 2,40, ако става дума за спининг.Не знам само, каква и е цената в момента.Мисля, че и Shakespeare имат добри варианти.
atanas
новобранец
новобранец

Мнение от atanas »

Купи си SPRO ExcluSpin - около 80 лв. А ако искаш на 2.70 м. ще ти продам моя :)
zari
новобранец
новобранец

Мнение от zari »

Каква е офертата :)
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз имам Ксенон (Xenon) Боат Мастър (Boat Master) серията е на марката робинсон има я във вариянти 240 и 270 и съответно цените са 32 и 34 лева !

С такава пръчка съм вадил 4 кила шаран без много проблеми общо взето здравичка е пръчката пък и за 100 лева ще си вземеш 3 такива !

Карбонова е и изхвърля 200гр улово с плътен връх доста дебеличак !

Но не е спининг ами е щека което е по добро с единствен компромис за транспортната дължина !

http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... id.1/pid.4

Тука можеш да я видиш !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Калканчо явно ни читаеш що пита Зари :wink: Нещо лайт пръчката извъобще не се връзва с туй чудо Изображение
А иначе zari поставя въпроси малце от рода на фантастиката с тва
zari написа:Да бъде 2.40 light до 100лв
добре че не е уточнил че иска и читава такава за същите пари щот тогава ш ни фърля изцяло на вуците :lol: :lol: :lol:

апропо : Калканчо къде виде карбон у тоя дзвер бре ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
kiilsp
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kiilsp »

Shakespeare
Medalist Spin Много е добра 60,70лв
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Пръчката не е от най леките но за сметка на това е на страшна цена и е много здрава около 260-70 грама е !

Казаха ми че е карбовова а и ако беше от стъклопласт нямаше да издържи рибата не и както я вадих аз !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
SASHO
новобранец
новобранец

Мнение от SASHO »

:D :D :D
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Колега и аз ти препорьчвам Shakespeare Medalist, при дьлжина 2.40 е с тегло 170 гр а при 270 см 204гр /мерил сьм я на електронна везна/.
Ловил сьм 2 години с такава и сьм много доволен/270см/.
Прьчката е от епоксиден карбон които е по-малко крехьк и по-гьвкав от пьлния карбон.
Щука 2 кг се вади като джапанка/по-голяма риба не сьм хващал с нея/. А цената и е супер, около 60 лв.
В момента ловя с Shakespeare Ugly Stik light graphite 270/10-45/
и мисля че на бьлгарския пазар по-добра не може да се намери/по-скьпи да/ и цената и е около 100лв.
Един приятел с такава 240см извади на Морун сом 28кг. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Имам усещането че трябва да се намеся за да не стааат обърквания :wink:

Тъй ся :
zari написа:Колеги дайте съвет каква пръчка да си купя.Да бъде 2.40 light до 100лв.Предварително благодаря
Тъй като чета това си праа неколко извода :

- zari много добре знае какво и за какво търси
- zari търси просто мека пръчка
- zari е чул нещо за лайт и сондира мнения
- zari се ебава и чака да види резултата

Искренно се надявам да е първото и за туй :

Калканчо , бате , не се изказвай тъй навсекъде :wink: Ако zari пита поради първата причина то изобщо нема намерение да дърпа шарани по твоя начин :twisted: Класическият лайт модел ( без към него да се добавя - хеви , медиум и т.н. ) е за почитателите на кеш и реластето а не на търмъка :twisted: Лайт и ултралайт ( това е самата акция :wink: ) моделите имат диапазон на изхвърляне 1-10гр като Лумис покачват на 12гр при некой модели ( нищо общо с 200гр. олово 8) ) , предназначени са за финна и точна презентация на леки изкуствени примамки ( както казва Мунчо - от тези въдици трябва да получаваш оргазъм щом ги пипнеш :D ) единственият им недостатък е че не стават за работа в силно течение ( мнооооооо се огъват :wink: ) но за това има комбинации лайт хеви , медиум и т.н. меки въдици с по-голям диапазон на изхвърляне как например цитираният от iogo Ъгли стик . По принцип моделите лайт и ултра лайт са въдиците с най-големи изисквания и оттам са и по-скъпички ( е нема да умешвам примерно Филстар с техните "лайт" модели от по 17лв 8) :lol: 8) ) . От тях се изисква хем да презентират перфектно и най-леката примамка хем да могат да измъкнат почти всяка риба която се закачи ( моделите на Лумис с максимален диапазон на изхвърляне - 12гр - се препоръчват за риболов на сьомга :D ) . Е все пак zari не пита за пръчки от по няколкостотин долара а за точно определен диапазон , такива на нашият пазар при това читави са Ъглито на Шекспир ( е не точно 10-45гр ) модели на Беркли и Фенуик като за Беркли до стотях лева идва лайт Чериуда ( фаст , медиум и хеви на Чери са добри но лайта малце ...... ) на мен лично моделите на Беркли и Фенуик по ми пасват в ръката ( е ся Мунчо се нервира ) ама техният лайт е по скъпичък от Ъглито на Шекспир .

Е за сега това :D

Наслука !!!

апропо : Саше нема да иронизираш че ш мина през Пасарел и щи изпия ракията и щи изпапам пъстърмата :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

:lol: :lol: Браво Павеле ! :lol: :lol: Допълнение: Ако е карбон трябва да има етикет за опастност при гръмотевици и далекопроводи.
joro_olympus
новобранец
новобранец

Мнение от joro_olympus »

Преди да се прибера тази вечер, паркирах до магазина на Shakespeare, щот живея наблизу, и не можех да ся удържим да не поразгледам. Не съм фен на тази марка, за мен Sert е моята марка, ама като знам как упущих 3 кг. щукле с 3м. с мек връх и ма фаща яд. Тия пичове от Shakespeare имат един супер модел с неопренова дръжка, здрав връх и добра транспортна дължина. Забравих модела, но е класика и е 2,70 със акция 10-45. Струва 60 лв. Това е моята следваща въдица...
За тази година - толкоз...
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Според мен-едно Ъгли Lite Graphite 10-30 gr. като нещо по-универсално. Много хубаво и хвърля и доста добре се усеща играта на примамката. Мога и други идеи да дам, но за толкова пари-толкоз. Колкото до Черито, много твърдо ми се види-аз налитам на по-меки...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”