Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

КАВЪРМА
Модератор: sapuna
КАВЪРМА
Здравейте,колеги месоядци
Време е да ви разкрия любимата ми рецепта - приготвяне на свинска или телешка кавърма на тиган,като условието е да обичате лютивият оттенък на ястията
Необходимите продукти:
-олио-за свинско малко,за телешко повече;
-3-4 средно големи глави стар лук;
-3-4 цели зърна черен пипер;
-1 стрък праз;
-пресни печурки - тук отварям скоба - на 300грама месо вървят около 200грама печурки;
-1 червена чушка + 1 зелена;
-2-3 омекнали домата или 100грама доматено пюре.
-2 суп.лъжици червен пипер
-подправяте със сол и млян черен пипер както прецените за добре.
Започвате с препичането на гъбите на сух тиган-нарязани на едро,като леко ги поръсите със солчица.След препичането на гъбите трябва да метнете в тигана нарязаното на неголеми кубчета месо и прибавяте мазнина както сметнете за добре.Задушавате за 3-4 минути след което разбръквате и пак задушавате за 3-4 минути-месото си пуска соса.След задушаването прибавяте нарязаният на едро лук,нарязаният праз и чушките - следва ново задушаване и разбъркване от време на време.Когато видите,че зеленчуците са омекнали е време да прибавите нарязаните на ситно домати или доматеното пюре+червеният пипер.Ако при обработката ястието се сгъсти можете да долеете вода,както прецените за добре.
Накрая овкусявате и поглеждате към хладилника,за да се уверите,че не сте забравили да изстудите бирата!
п.с.Аз лично съм много доволен от този боламач

Време е да ви разкрия любимата ми рецепта - приготвяне на свинска или телешка кавърма на тиган,като условието е да обичате лютивият оттенък на ястията

Необходимите продукти:
-олио-за свинско малко,за телешко повече;
-3-4 средно големи глави стар лук;
-3-4 цели зърна черен пипер;
-1 стрък праз;
-пресни печурки - тук отварям скоба - на 300грама месо вървят около 200грама печурки;
-1 червена чушка + 1 зелена;
-2-3 омекнали домата или 100грама доматено пюре.
-2 суп.лъжици червен пипер
-подправяте със сол и млян черен пипер както прецените за добре.
Започвате с препичането на гъбите на сух тиган-нарязани на едро,като леко ги поръсите със солчица.След препичането на гъбите трябва да метнете в тигана нарязаното на неголеми кубчета месо и прибавяте мазнина както сметнете за добре.Задушавате за 3-4 минути след което разбръквате и пак задушавате за 3-4 минути-месото си пуска соса.След задушаването прибавяте нарязаният на едро лук,нарязаният праз и чушките - следва ново задушаване и разбъркване от време на време.Когато видите,че зеленчуците са омекнали е време да прибавите нарязаните на ситно домати или доматеното пюре+червеният пипер.Ако при обработката ястието се сгъсти можете да долеете вода,както прецените за добре.
Накрая овкусявате и поглеждате към хладилника,за да се уверите,че не сте забравили да изстудите бирата!

п.с.Аз лично съм много доволен от този боламач

Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: КАВЪРМА
Много си е добра рецептата и аз я ползвам ,но не се бях сетил да препеча първо гъбите. 

Всичко може,но не всеки го можe.

- lina
- ще става разбирач
Рецептата си е супер, но аз използвам мариновани гъби и не ми се налага да ги обработвам термично
А за привържениците на екзотичните вкусове, ви предлаам да сложите щипчица канела, става много ароматно, но не забравяйте - щипчица, все пак не става дума за мляко с ориз и канела 

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
я! раздела се е промеменил от риболовен към ЕПЖ ,
,със сигурност е вкусно ,я всеки да си каже вариянтите на КАВЪРМИЦАТА за да прецениме ,това със канелката ще да си е също вкусно поне за моя вкус,малко сложно(времево), ми се види начина ти на приготвяне,има леки убийства на вкусове и цвят, от към продукти, последователността им в термирането и начина на обработка ,!!!!
Я! опитай да подходиш така със твоите ,(същите),продукти:
Гъбите на сух тиган с малко сол ,ок, така се подсилва вкуса им ,стига да не са минали през вода?(никога не мия гъби ,а ги четкам!?????!),при тази операция гъбата губи част от влагата и добива приятен шарен загар ,солта подсилва вкуса и помага при карамелизирането на захарите и!
ИЗВАДИ ги ,в отделен съд ,добави в тигана , мазнина(1КАФЕНА ЧАША) и сложи месото(мариновано,овкусено ,със каквото имаш на душа ,демек шкафа, и накрая брашънце колкото да се оваля,естественно трябва да е колкото "локум",метни го в силно загрятия тиган с мазнината за НЕ повече от две(2) минути бъркайки, премести го при гъбите ,а сега шибни лука в мазнината ,поръси със сол и връти бъркалката на силен огън ,пет(5) минути,чушките ако са ти пресни ги сложи с лука ,ако са печени белени
на финала със една супена червен пипер,върни месото и гъбите ,малко тото 2,настържи домата или 2 супени пюре,бъркай 3 мин. и малко магданоз сервирайки ,отвори 15 минути презентация на гостите (докато улегне) и пробвай!ако нчкой направи по бърза и вкусна да пише!
ЗАМЕНЕТЕ месото със риба и вече е в раздела!
и не е буламач!

Гъбите на сух тиган с малко сол ,ок, така се подсилва вкуса им ,стига да не са минали през вода?(никога не мия гъби ,а ги четкам!?????!),при тази операция гъбата губи част от влагата и добива приятен шарен загар ,солта подсилва вкуса и помага при карамелизирането на захарите и!
ИЗВАДИ ги ,в отделен съд ,добави в тигана , мазнина(1КАФЕНА ЧАША) и сложи месото(мариновано,овкусено ,със каквото имаш на душа ,демек шкафа, и накрая брашънце колкото да се оваля,естественно трябва да е колкото "локум",метни го в силно загрятия тиган с мазнината за НЕ повече от две(2) минути бъркайки, премести го при гъбите ,а сега шибни лука в мазнината ,поръси със сол и връти бъркалката на силен огън ,пет(5) минути,чушките ако са ти пресни ги сложи с лука ,ако са печени белени

ЗАМЕНЕТЕ месото със риба и вече е в раздела!

Това ме изкефи - да заменим месото с рибаБОВСКИЯТ КОРМОРАН написа:я! раздела се е промеменил от риболовен към ЕПЖ ,,със сигурност е вкусно ,я всеки да си каже вариянтите на КАВЪРМИЦАТА за да прецениме ,това със канелката ще да си е също вкусно поне за моя вкус,малко сложно(времево), ми се види начина ти на приготвяне,има леки убийства на вкусове и цвят, от към продукти, последователността им в термирането и начина на обработка ,!!!!
ИЗВАДИ ги ,в отделен съд ,добави в тигана , мазнина(1КАФЕНА ЧАША) и сложи месото(мариновано,овкусено ,със каквото имаш на душа ,демек шкафа, и накрая брашънце колкото да се оваля,естественно трябва да е колкото "локум",метни го в силно загрятия тиган с мазнината за НЕ повече от две(2) минути бъркайки, премести го при гъбите ,а сега шибни лука в мазнината ,поръси със сол и връти бъркалката на силен огън ,пет(5) минути,чушките ако са ти пресни ги сложи с лука ,ако са печени беленина финала със една супена червен пипер,върни месото и гъбите ,малко тото 2,настържи домата или 2 супени пюре,бъркай 3 мин. и малко магданоз сервирайки ,отвори 15 минути презентация на гостите (докато улегне) и пробвай!ако нчкой направи по бърза и вкусна да пише!
ЗАМЕНЕТЕ месото със риба и вече е в раздела!и не е буламач!

Гъбите се пекат със сол,за да пуснат типичният си сок и ястието да ухае на гъбоци,а не за да се "карамелизира".
Месото може и да не е овкусено предварително - затова се добавят лук и праз,чушки,гъби и домати,за да придобие вкус на истински подправки,а не разни маринати...
Критикуваш ми начина на обработка,но за твое сведение ще кажа,че следвам последователните стъпки на професионалните готвачи

Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!