Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?

Модератор: sapuna

Pavkata 1977

Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?

Мнение от Pavkata 1977 »

Здравейте колеги,след като почти се "обзаведох" с шарански пособия дойде време сериозно да помисля по въпроса със захранването.Доста неща попрочетох,но така и не мога да взема решение как да постъпя.Затова реших да попитам хората с много по-богат опит от мен.Мислил съм и за вариант радиоуправляема лодка за захранване.Според мен ако си взема лодка се обезмисля покупката на спод и макара за него,но за мен е важно да чуя мнението на хората,които с години са по язовирите.Пропуснах да кажа става въпрос единствено и само за риболов на язовири.
Carpbuster
новобранец
новобранец

Re: Въпрос за спод,ракета и смисълът от тях?

Мнение от Carpbuster »

Здравей колега,добре си се ориентирал,но трябва много добре да си помислиш,дали на тези водоеми ,който ще посещаваш ще правиш излети и без разпаване с лодка.В този случай ще ти трябва Спод Род и Ракета,само когато търсиш рибите от рака на по-големи дистанции,ако ги търсиш близо до брега,където можеш да храниш и с рака или прашка естествено нямаш нужда от тях.А по вапроса ти за радиоуправляема лодка,си помисли дали ще внасяш в близост до закачки,защото ако противника ти влезе в тях,нямаш шанс :wink: .Тук бих ти препорачал надуваема лодка,с нея имаш по добър контрол върху рибата ако влезе в закчките.Така че варианти има,ти сам трябва да си претцениш каде и как ще ловиш и съответно какво ще ти е нужно.Желая ти късмет и успешен Сезон! :smt023
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Вземи си от всичко винаги се налага.За платените е за предпочитане,малка ел.лодка.За свободните надувна.Спода за състезателите :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Javor

Мнение от Javor »

започни с спод
и с нормална лодка(когато се налага)
това са класическите начини
St!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от St! »

Вземай радиоуправляема лодка. Много полезно пособие независимо дали става дума за риболов на малки или големи дистанции. Дали язовираите на които ще ловиш са свободни или частни няма значение - дистанционната лодка е голямо удобство и освен това вкарваш на избраното място без да плашиш рибата и захранваш много точно петното което ти дава по-големи шансове за успешен излет :wink:
snegk

Мнение от snegk »

St! написа:Вземай радиоуправляема лодка. Много полезно пособие независимо дали става дума за риболов на малки или големи дистанции. Дали язовираите на които ще ловиш са свободни или частни няма значение - дистанционната лодка е голямо удобство и освен това вкарваш на избраното място без да плашиш рибата и захранваш много точно петното което ти дава по-големи шансове за успешен излет :wink:
Така е но да си купи хубава лодка със сонар,джипиес и другите аксесоари требва да се изръси към 4 000лв. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Във всички случаи лодката си има предимства понеже ти пести време и пари.
Фърлял ли си двайсетина ракети да видиш какво хубаво нещо е след многото распъване на оборудване шатри и други глупости. Намразих ракетите вече :mrgreen: И със ракетата неможеш да направи концентрирано петно .. понеже замаханията са различни. Нехабиш и ПВА-продукцията.. и няма опастнос със замаха да уцелиш дървоили садка например ако ловиш в близост до закачки :lol: И всъщност закакво ти е спод като с обикновенна пръчка също може да бухаш с ракетата .. аз даже мятам с един СЪРФ. Ама трябва да внимаваш с дистанционните лодки защото и там има много засади :mrgreen:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

Всичко зависи от средствата,с които разполагаш и местата на които ще ходиш!Ако ходиш по арендовани водоеми,където рядко позволяват използването на обикновена лодка и можеш да си позволиш радиоуправляема лодка взимай без да се замисляш и забравяш за всичко!Другото добро решение е надуваема лодка,която на свободните водоеми върши перфектна работа-300 лева за що годе ставаща лодка и 400-500 за сонар и работата заспива!
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

Вътрешна гума и плавници :D
най-евтиня вариант :wink:
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

nikaro написа:Вътрешна гума и плавници :D
най-евтиня вариант :wink:
Това са глупости.
Колега спода на Серт е 160лв.Макара за спода около 150лв.Ракета от порядъка на 20лв.Конеца около 40лв.тотала е от 350-400 лв.Лодка от 400лв втора употреба до 600-1200лв чисто нова.Избора си е твой.П.С. Спода на Фокс е перефектен на цена от 260лв.
Без жени можем,без риболов не можем!
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Благодаря на всички колеги за съветите!Реших,че е най разумно да изчакам и да си взема една радиоуправяема лодка.Едновременно става и за захранване и за разпъване.При положение,че имам гумена лодка и сонар,ще считам оборудването си за попълнено.
don4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от don4o »

Като си вземеш радиоуправляема лодка за всеки случай си вземи и жилетка с плавници.Особенно ако е евтина с китайски компоненти. В Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.Послушай Снегчо за джипиесите и др. компоненти. 8)
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

dedeff написа:
nikaro написа: Колега спода на Серт е 160лв.Макара за спода около 150лв.Ракета от порядъка на 20лв.Конеца около 40лв.тотала е от 350-400 лв.Лодка от 400лв втора употреба до 600-1200лв чисто нова.Избора си е твой.П.С. Спода на Фокс е перефектен на цена от 260лв.
Колега спода на серт хвърля 3 метра повече от корава пръчка от 15 лева .. неразбирам що тряа да махаш с ракетата със скъпи такъми и плетени конци.. това е само за състезатели :mrgreen:
п.п. пък 20 лева за китайска долнопробна пластмасова ракета с някво ефтино истриваемо надписче няма да дам никога.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

don4o написа:Като си вземеш радиоуправляема лодка за всеки случай си вземи и жилетка с плавници.Особенно ако е евтина с китайски компоненти. В Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.Послушай Снегчо за джипиесите и др. компоненти. 8)
Не мисля да взимам каква да е лодка и на всяка цена,когато реша да я купувам,ще се допитам до разбиращи и можещи хора и тогава ще я купя!Точно затова сега съм стопирал всякакви покупки,защото или ще си взема читава или никаква.А ти незнаеш и че не мога да плувам,тъй че и плавниците заедно с жилетката са ми излишни! :D :D :D
St!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от St! »

don4o написа:........ Ст. Загора едни познати правят , та от тях знам че надеждна лодка под 1200 лв. няма.................
Разбира се че има.. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”