Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


диетична дребна рибка
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 118
- Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 7:59 am
- Местоположение: Варна
диетична дребна рибка
такааааа, жлъчката се обади тези дни да спра с пърженето и така се роди този еликсир.
дребосък: в случая попчета и гюмюш /атерина/сребърка/, сигурно става и с друга, но в момента морето това дава. в едно съдче се кипва зехтин, оцет, сол, черен пипер, смачкан чесън, бахар, девисил/лющян, люти чушки, винце и малко вода. 2 -3 минути след като заври се изсипват рибките. като побелеят се вадят и се слага новата партида да поври. това е. екологично чисто и много ароматно. но най-интерсното следва. ако не успеете да я изконсумирате всичката топла, залейте я с маринатата, похлупете и сложете в хладилника. на другият ден ще имате превъзходно желирано мезе за грозданката.
дребосък: в случая попчета и гюмюш /атерина/сребърка/, сигурно става и с друга, но в момента морето това дава. в едно съдче се кипва зехтин, оцет, сол, черен пипер, смачкан чесън, бахар, девисил/лющян, люти чушки, винце и малко вода. 2 -3 минути след като заври се изсипват рибките. като побелеят се вадят и се слага новата партида да поври. това е. екологично чисто и много ароматно. но най-интерсното следва. ако не успеете да я изконсумирате всичката топла, залейте я с маринатата, похлупете и сложете в хладилника. на другият ден ще имате превъзходно желирано мезе за грозданката.
- lina
- ще става разбирач
- Мнения: 334
- Регистриран на: Вто Яну 29, 2008 5:39 pm
- Местоположение: Kanzas City или по нашенски Казанлък :)))
Re: диетична дребна рибка
ммм звучи вкусно и здравословно
Ще пробвам обезателно !

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Re: диетична дребна рибка
Благодаря за рецептата!
Установихме, че попчето не е така лесно да се яде в тоя вид, както при пърженото, особено по големите просто не са за всеки - костите хем не са много големи, хем не могат да се ядат(аз си ги хапвах повечето де). Тъй като не изядохме всичките риби една част ги обелихме(много лесно), обезкостихме и ги заляхме със прецедената марината. Ще видим утре какво ще стане. Малко много дойде оцета, така че внимавайте с него.
Установихме, че попчето не е така лесно да се яде в тоя вид, както при пърженото, особено по големите просто не са за всеки - костите хем не са много големи, хем не могат да се ядат(аз си ги хапвах повечето де). Тъй като не изядохме всичките риби една част ги обелихме(много лесно), обезкостихме и ги заляхме със прецедената марината. Ще видим утре какво ще стане. Малко много дойде оцета, така че внимавайте с него.
Хавайски копиехвъргач!