Шарани на Загорка

Модератори: bobopeli, sapuna

vasilev_
новобранец
новобранец

Шарани на Загорка

Мнение от vasilev_ »

Днес открихме сезона с един мой приятел на езерото Загорка в Стара Загора.Тръгнахме към 8 сутринта , отидохме до ловнорибарския да купим по 1 кутийка земен и бял , също и 1 пакет захранка в обикновена торбичка за 1.90.Въпреки вида на торбичката и цената написана върху нея с маркер, захранката се оказа доста надеждна в последствие :).
Имаше много колеги откриващи сезона.Избрахме си едно сенчесто място и и разпънахме телескопите.Хвърлихме няколко топки захранка и зачакахме.След около час хванахме първото шаранче на земен червей.До 3 часа следобяд броят на шараните стана 14 сред които имаше 2 големи червеноперки и 1 едра каракуда.Когато решихме да се пребираме пуснахме всички риби във водата ЗАЩОТО НИ Е ГРИЖА ЗА ТЕЗИ ШАРАНЧЕТА.Най-голямото, което хванах беше около 350-400 грама.Дано на есен ни очакват до килограм:)Излетът беше страхотен,времето - също , а емоциите и забавата бяха несъизмерими:)
Моля всеки , които е решил да отиде на Загорка , ако хване шаранче да го пуска във водата.Само на 16 съм, но осъзнавам че трябва да пазим рибата.Нека пораснат малките шаранчета и тогава да видим кой-кого;)
Извинявам се че нямам снимков материал, но просто нямаше с какво да го направим,колкото е парадоксално да звучи в днешно време с тези техники.
До скоро от мен И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СТАРОЗАГОРЦИ - ПАЗЕТЕ РИБАТА НА ЕЗЕРОТО ЗАГОРКА , НЕ ВЗЕМАЙТЕ ШАРАНИТЕ ДОКАТО СА МАЛКИ!!!
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Шарани на Загорка

Мнение от DrAkoN »

Аз бих казал не вземайте шараните въобще за да има какво да се лови там а не Старозагорци да си бъркат в носа и да викат НЯМА РИБА !!
St!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от St! »

Поздравления момчета. Похвално е това което сте направили и дано повече хора послеват примера ви !!! БРАВО! Поздраявления и за улова :wink: :wink: :wink:
DrAkoN написа:Аз бих казал не вземайте шараните въобще за да има какво да се лови там а не Старозагорци да си бъркат в носа и да викат НЯМА РИБА !!
ПОДКРЕПЯМ :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Браво :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
QvorDelchev
новобранец
новобранец

Мнение от QvorDelchev »

А някои беше ли хванал някое друго сомче и колко голямо ако е ? Щот кат са пускали шарани нали пускали и сомчета :? :?
Не се къса кордата,а нервите на рибаря!!!
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Не знам колко е вярно, но чувам че са пуснати 20 000 шаранчета. :? Ако е така супер, но като знам манталитета на българина к'вото хване няма връщане.....малко ме съмнява да пораснат повече от 2кг. Преди години като беше зарибено с амур вечер охраната пускаха мрежи :evil: поздравления за колегите които са въранли рибата :)
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

Браво за излета колега и че сте върнали рибетата обратно :smt038
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Браво момчета,малко от връстниците ви,биха постъпили като вас!и НЕ САМО ТЕ...
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
fest
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fest »

Браво, момчета!
nokia66
новобранец
новобранец

Мнение от nokia66 »

Пенсионерите деко кибичат по цял ден на езерото прибират всичко наред.
marin0534
новобранец
новобранец

Мнение от marin0534 »

:supz: :supz: :supz: :smt038 :smt038 :smt038 :smt039
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Евала за Релийза. :prayer: :smt023
Аватар
nnenno
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nnenno »

Браво колеги. Поздравявам ви и поткрепям с двете ръце идеята да се врашта рибата обретно в езерото. Аз лично съм пуснал там поне 100 каракуди различни размери уловени от мен от различни водоеми.

позрави :wink:
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Аз също бях там на откриването, кефа беше повече от 100% Изображение , а шарковчетата дърпаха като възрастни :lol: :lol: :drinkers:

п.с. писах в др. тема за ЗАГОРКА:
Днес на Загорка беше панаир.Отидох в 6,30 и си викам ааа то още няма да има много хора, но като пристигнах там се натъкнах на 50-ина човека :shock: , след час и половина вече бяха към стотака, а рибата беше в шок секи хвърля, мята, лупа, цопа, тропа... гъч :ANAL:. Излизаха много шаранчета 200-300 гр. - не е истина, лично аз хванх и пуснах 60 -70 нагоре, след 50-те спрях да ги броя. Кеф голям... и ако тези шаркчета се опазят ще буде купон, но аз лично много се съмнявам, защото имаше мангали(както и хлапета), които тъпчеха в торбите без да им пука. Добре, че имаше хора, които ги обадиха на който трябва и шаранчетата заплуваха на свобода :mrgreen: .лично аз си взех 10 каракуди, 10 перки и една голяма платика/гърба - незнам точно 8)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=31&t=23757
Изображение
MECHOLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MECHOLIN »

Според мен трябва да стане платено за да има някоя риба по качесвена там.За да се елиминират факторите роми и пенсионери примерно общината да го зарибява и да се издават билетчета от 10 лева и да се взима па една или две риби както правят в Испания.Езерото е супер точно за спортен риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”