приемам всякакви съвети за мултипликатор

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

приемам всякакви съвети за мултипликатор

Мнение от koragroup »

Здравейте колеги,
У дома Дядо Коледа дойде вече и донесе едим простичък мултипликатор на Шекспир. Почти за без пари ама като за начинаещ в областта става сякаш.
Обаче сега имам мултипликатор и не знам как да го използвам, какво влакно да му сложа, а пръчка каква да му купя, как да не го счупя - спец грижи има ли. Въпроси...въпроси...
Иначе прилича на бижу, аз затова и го купих, а и колегата Рекс Хънт доста се кефи на тия джаджи...
Тука в Русе ако в някой магазин ти кажат иди еди къде си за риба 90% си капо...затова не искам да питам.
И така ако някой може да отговори дори на един въпрос...
Предварително благодаря!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

КВО МИСЛИШ ДА ФАЩАШ С ТАЗ МУЛТИ.. :roll:
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

тука по дунава има щуки, един гьол с бели рибета, тук там шарани до 2-3 кила по платените, по реките янтра, росица и лом шарена риба - кефал, бабушки, скобар и т.н
Естествено има и големи сомове мрени и др. по дунава ама не знам дали мулти е подходящ. :wink: :wink:
Аватар
koragroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от koragroup »

Жоро Гоцов написа:Колега, много има изписано за мултитата...това което искаш ти няма да стане...или ако стане ще е с голям компромис !!! Няма такова животно - с един коршум 5 заека ! Винаги ще ти куца опита с една макара и едно влакно да задоволиш всички изисквания към различните видове риба...затова : ориентирай това мулти според вида и размера му към даден вид риболов и тогава когато се решиш пиши и ще ти помогнем.......

нека това което ти пиша да не бъде прието като упрек а като съвет !!!
Колега Гоцов, адаш, прав си на общ въпрос общ отговор. Затова:

Shakespeare - Solara Multiplier
- лек графитен корпус
- алуминиева шпула
- FREE SPOOL CONTROL
- за лява ръка
- инерционна спирачна система
- редач
снимка:
http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... mer=sk2918

И така ако някой има нещо подобно, за какво го използва, някакви отзиви? Напр.: за дъно не става, за влачене от лодка горе долу, за спининг е идеален и т.н
Единствения размер изписан на макарата е 200м/0.25, а само този размер ли мога да използвам?
а иначе в търсачката на сайта "мултипликатор" се споменава само като вметната дума в разни други теми. Аз иначе нямаше да питам...

Разбира се че не го приемам като упрек, то все едно да отидеш за риба и да ти е крив света че не си хванал, при условие че си хвърлил в градския басейн :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
айде пишете
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”