Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Проблем с "вбримчване" при използване на плетено влакно:
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maycal
- ще става разбирач
Проблем с "вбримчване" при използване на плетено влакно:
Случва ми се при замятане изведнъж примамката да се спре рязко във въздуха, т.е. полета и се прекратява, след което установявам, че се образувала огромна и много уплетена бримка, която често не може да се разплете. Предполагам, че причината за това е, че съм се ръководил от принципа да се навива влакно до ръба на шпулата, което при плетеното влакно, може би, дава такива "усложнения". След като принудително скъсих влакното, май, вече по-не става така ("вбримчване")!?
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Re: Проблем с "вбримчване" при използване на плетено влакно:
И монофилно влакно да навиеш до ръба на шпулата пак ще стане така 

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Принципно, си прав Марко, но според мен зависи много и от самото плетено влакно(качество) и макарата!!!
Поздрави!!!
п.п. Мисля си че има значение и грамажа на примамката и дебелината на влакното-колкото по-лека е примамката, толкова съпротивлението във водата е по малко и толкова би следвало да е по-тънко и влакното. И обратно с тежки и обемни примамки, може и 50 либри
Поздрави!!!
п.п. Мисля си че има значение и грамажа на примамката и дебелината на влакното-колкото по-лека е примамката, толкова съпротивлението във водата е по малко и толкова би следвало да е по-тънко и влакното. И обратно с тежки и обемни примамки, може и 50 либри

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Последния път като мятах останах с 10 метра по - малко POwer Pro по простата причина , че ме домързя да го пренавия( беше в повече) и веднага брада, и скъсване
!!! ВЕче си оставям доста от ръба на шпулата , че да ми излиза по - евтино
!

Туй риболова не е за мен 

-
- разбира нещата
Най-вече си зависи от самата макара,ако е некой боклук,така се получава!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги, от миналата пролет започнах да пробвам с плетени влакна. Практиката показа следното:
1.Винаги поглеждай при затваряне на бигела дали конеца е върху ролката.
2.Носи си резервна макара и пръчка.
3.Носи лупа и игли.
Тъка се берат по малко ядове.
1.Винаги поглеждай при затваряне на бигела дали конеца е върху ролката.
2.Носи си резервна макара и пръчка.
3.Носи лупа и игли.
Тъка се берат по малко ядове.
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От повече от десетина години ловя основно с брейд . Не нося нито резервана шпула , още по-малко лупи , игли и пр. Прави се едно сумарно от всичко до тук и какво се получава ?
- Никога не навивайте брейда до ръбът на шпулата !
- Купувайте си читави макари ако искате да ползвате брейд а не просто щото е "модерно" !
- Купувайте си читав брейд щот за 2 -3 лв. икономия в началото къде още на първият риболов са реЗко в ресто не си струва !
- Не обръщайте особенно внимание на обознтаченията мм./кг. , практиката показва че съотношението либри / либри е много по-истинско !
- Не си мислете че брейда е универсален и с такъв къде отговаря на 0.40мм. ( обикновенно на тия на опаковката пише 0.20мм.
) става да се метка с блесни до №2 и воблери до 7 гр. ! Не че не става ама много в преразхот относно брейд се получава и после псуене на уево на десно при положение че сами сме си виновни ! Ползвайте съответният брейд , със съответният диаметър , за съответните примамки !
Като спазите по-горните условия ще се учудите колко по-малко се оплита брейда сравнение с монофила , колко лесно се разплита ако не дай си боже се оплете , какъв кастинг се постига с него и колко по е кеф директният контакт с рибата
- Никога не навивайте брейда до ръбът на шпулата !
- Купувайте си читави макари ако искате да ползвате брейд а не просто щото е "модерно" !
- Купувайте си читав брейд щот за 2 -3 лв. икономия в началото къде още на първият риболов са реЗко в ресто не си струва !
- Не обръщайте особенно внимание на обознтаченията мм./кг. , практиката показва че съотношението либри / либри е много по-истинско !
- Не си мислете че брейда е универсален и с такъв къде отговаря на 0.40мм. ( обикновенно на тия на опаковката пише 0.20мм.

Като спазите по-горните условия ще се учудите колко по-малко се оплита брейда сравнение с монофила , колко лесно се разплита ако не дай си боже се оплете , какъв кастинг се постига с него и колко по е кеф директният контакт с рибата

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- maycal
- ще става разбирач

Добавям само, че макарата ми е качествена, но наистина използвам по-дебело влакно и за малки по грамаж примамки!

- valeri
- разбира нещата
GODFATHER написа:Принципно, си прав Марко, но според мен зависи много и от самото плетено влакно(качество) и макарата!!!
Поздрави!!!
До този извод и Аз стигнах,но докато стигна голема хамалогия и излагация,си беше.
- krokibg
- учете се от него
Има истини в написаното от вас,но основния виновник за да стават бради е ........ хлабавото навиване,което се получава при работа с много леки примамки,които не изпъват влакното,което се навива много хлабаво и при замятане,излизат по две-три намотки и при водачите се заплитат
На второ място вече е читавия бреид/тънак според рибата която ще ловите/ и хубавата макара и до къде е пълна шпулата.Спазвайте първото което съм написал и никога няма да се занимавате с отплитане по време на риболов

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- stancom
- ще става разбирач
Този проблем с хлабавото навиване се получава и при туичене. Тогава просто на 4/5 проводки се прави една с равномерно навиване. Тази с равномерното се прави също с работна скорост, защото не е изключено и при такава проводка да последва удар .
Абсолютно съм съгласен. Леките примамки, съчетани с неравномерно водене са главна предпоставка за бради, кореми и т.н...stancom написа:Този проблем с хлабавото навиване се получава и при туичене. Тогава просто на 4/5 проводки се прави една с равномерно навиване. Тази с равномерното се прави също с работна скорост, защото не е изключено и при такава проводка да последва удар .
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Точно за това са измислени тънките , твърди брейдове които да се използват за туичване на малки и леки примамкиМунчо написа:... и т.н...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,много е важно и задвъдичното устройство

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!