Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунава......
- MIR4EV
- ще става разбирач
Дунава......
двудневен излет на р дунав край Оряхово и едно класическо капооооооооооооооооооооооооооо-другият път повече
водата бистра на стъкло и качи-1метър за два дни-кво става тая година с тоя дунав не знам-нема пипане

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Дунава......
Kолега и аз в събота(04.06) бях на Дунава край Белене.
Беше пълна трагедия дори мрежарите не бяха хванали нещо
Според мен до като не падне нивото просто е безмислено да се ходи там.
Беше пълна трагедия дори мрежарите не бяха хванали нещо
Според мен до като не падне нивото просто е безмислено да се ходи там.
- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Така ще е- братята сърби май имат вода за напояване и не затварят Железни врата , май на Дунав ще се ходи септември 

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте,и при Русе е така,но не е заради напояването ,а нагоре се изляха огромни количества дъждове и за да не наводни Железни врати са принудени да изпускат надолу.Да се надяваме че времето ще се оправи вече.Все пак Господ е Българин,така де 

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
а дано се пооправи положението
един фр утре заминава за 5 дена
казвам му какво е положението тои си знае неговата

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Нема се пуашитеееее......
То на Дунава си е така .
Капо след капото ,и пак капо.....ами то от търмъкчий ,бомбаджий,мрежари ,токаджий ,и всякакви гладни пенсионери и безработни риба не остана.
Вече и платички тръдно се хващат .....
Защо ли навсякъде освен в милата ни родина Голямата река е пълна с риби?
На делтата е рай,в Сърбия и нагоре срещу течението има ,а тук.....нивото не било както трябва ,налягането не било като трябва ....
И така не губете кураж за следващият тираж както се казва.
Има още риби в реката ,но от ден на ден стават все по редки.....
То на Дунава си е така .
Капо след капото ,и пак капо.....ами то от търмъкчий ,бомбаджий,мрежари ,токаджий ,и всякакви гладни пенсионери и безработни риба не остана.
Вече и платички тръдно се хващат .....
Защо ли навсякъде освен в милата ни родина Голямата река е пълна с риби?
На делтата е рай,в Сърбия и нагоре срещу течението има ,а тук.....нивото не било както трябва ,налягането не било като трябва ....
И така не губете кураж за следващият тираж както се казва.
Има още риби в реката ,но от ден на ден стават все по редки.....
- ceno cenov
- разбира нещата
За съжаление това е истината.Dani I написа:....ами то от търмъкчий ,бомбаджий,мрежари ,токаджий ,и всякакви гладни пенсионери и безработни риба не остана.....
Чувам за мрежари които набарали шарана да си хвърля хайвера и напраили по 450 кг

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И на никой не му дреме и на никой не му пука ......
И все по зле става .....
За какво ли се използват средствата от билетите ни?
Не е за зарибяване ,не е и за това господата от ИАРА да държат бракониерите далеч от водата .
А за какво?
И все по зле става .....
За какво ли се използват средствата от билетите ни?
Не е за зарибяване ,не е и за това господата от ИАРА да държат бракониерите далеч от водата .
А за какво?
-Здравейте колеги, на 2-ри и 3-ти този месец със сина ми, там при Оряхово направихме добър излет. Търсехме сом на конощип< попово прасе>, към 22 часа въдиците полудяха. Първо се хванаха две малки сомчета, около килограм-естествено, колкото и наивно да звучи ги пуснсхме обратно. Хвърли зад теб за да намериш пред теб, последва една хубава бяла мряна около 3 кг, един "млад" сом около 2 кг, и един клен 1.5 кг. Всичко това се случи в рамките на няколко часа, между 22 и 01 часа. Последва кратка пауза и между 02 до 05 часа започна отново, пуснах още 3 малки сомчета и един, след доста съпротива си заслужи свободата сам.Започна леко да съмва и ми се доспа, пропуснах сутрешния риболов, но не съжалявам. Дунава е магия, от която няма отърваване. Апропо, малко инфо за такъмите:
-Дунавска тежест 120гр, куки 1.0- kanele, влакно-0.45терминатор и най-важното. Подходяща стръв и много желание!
-P.S-Mалко преди да си тръгнем водата почти бе стигнала до палатката!
-Дунавска тежест 120гр, куки 1.0- kanele, влакно-0.45терминатор и най-важното. Подходяща стръв и много желание!

- kabaero
- вече хвърля и на тежко
Така е колега и на мен ми се е случвало за няколко часа да се побъркваме от удари и после 6-7 дена само търсим сенки 

-А ,бе...кво да ти кажа колега, софиянец съм и ми коства доста да се докосна до тази магия.Ама ми е хубаво, когато съм там и на мен и на сина ми-той е едва на 10, ама го влече тръпката. Това е най-голямата ми награда, какво по-хубаво, Баща и син да "Страдат" от една болест-любов към природата. Пожелавам на всички такова семейно разбирателство. А, жена ми умира за риба, да я яде де...Егаси кефа, когато, пък и хванем...за котките почти нищо не остава... Късмет на всички колеги желая и в риболова и в живота-винаги има сговорни съседи с , които да споделиш...макар и една риба!!!

- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!