Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да се отърва от досадния уклеи?
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Как да се отърва от досадния уклеи?
Колеги искам да споделя с вас последния ми риболов на река янтра и да помоля за съвет. Тази събота бях на риболов на река янтра,имаше много риби и качествени но уклея направо ме разнищи калвеше на всякаква далбочина и без да подбира каква е стравта и на жито и на царевица ми дурпаха уклеиките и не оставяха стръвта на мира ,ако само за миг я оставеха на мира и веднага се закачаше едра каракуда и червеноперка. Бях захранил с един пакет захранка за червеноперка и жито и млечна царевица. Моля ви даите съвет с каква захранка да подходя зада ловя само едри те риби и да избегна нахалните уклеики! Благодаря предварително за саветите на всички колеги и им пожелавам мнго слука и успехи!
Последно промяна от ribolovecaruse на Вто Юли 07, 2009 12:32 pm, променено общо 1 път.
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: как да се отаржа от досадния уклеи
Доста ми е интересно да видя уклей как кълве на царевица. Не, че не вярвам, но не ми се е случвало. Пробвай да слагаш по-големи и твърди зърна царевица и пускай на дълбоко, почти до дъното.
Чете ли се или да увелича малко ?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На мен пък ми е интересно що да лови на царевица в реката 

нямам живарник
-
- научил се да хвърля
Колеги, те не могат да лапнат царевицата или житото но само го дърпат без значение каква е дълбочината. Само го дърпат на ляво на дясно защото немогат да го налапат и неоставят плувката на мира.
-
- разбира нещата
Захранвай само с жито и царевица и лови на тях 

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Как да се отърва от досадния уклеи?
Епизодично хвърляй по малко лека захранка (трици например) която не потъва.Отвлича уклея по течението.

- slayder
- ще става разбирач
И аз така мисля.stich написа:Епизодично хвърляй по малко лека захранка (трици например) която не потъва.Отвлича уклея по течението.
Дава ли? И дава и взема.
Обясни с подробности линията, моля!
Ами най добре верно хвърляй на дъното щото уклея е отгореmuso написа:Доста ми е интересно да видя уклей как кълве на царевица. Не, че не вярвам, но не ми се е случвало. Пробвай да слагаш по-големи и твърди зърна царевица и пускай на дълбоко, почти до дъното.

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз си мисля , че си сгрешил със захранката за червеноперка ( тя отделя по-леки частици които изплуват , правят хранителен стълб, и по този начин превличат червеноперката и бабушката а в твоя случай и уклея) Също така зависи кога и как си увлажнил самата захранка, за да не те закачат уклеи и други дребни рибки МАЛКО трябва да преовлажниш захранката( ако ти е възможно около 3 часа преди риболов си я разбърквай, за да поемат всички частици вода). Препоръчвам ти да си вземеш храна за шарани , платика и да накълцаш малко торен червей, сложи и бял. Това дава добри резултати при улов на таранки и червеноперки .НО ако има повече раци трябва да забравиш за кълцан торен и задължително в шаранската храна да няма рибно(трупно брашно). За стръв изплозвай бял , торен , пинки, царевица, жито , варен коноп, всичко което ти дойде на акъла пробваш, като такъма задължително трябва да пропада много бързо , тоест групирани съчми( никакъв такъм на пропадане , ако се наложи сложи плувка 2 -2.5 гр за да пропадаш по-бързо.И все пак ако ходиш някъде за червеноперки и бабушки където уклея не ти е проблем , си сложи в храната коноп ( по възможност печен-млян и варен) ,НО го добави в храната 10 минути преди да захраниш( като тук вече захранката в никакъв случай да НЕ Е преовлажнена). Пожелавам ти успех, искам да кажа , че все пак и това ако не проработи хващай уклей и ЯЖ

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Сложи по тежка линия,която ще пропада бързо.Ако ловиш с плувка 0.3 - 0.5 ,докато паднеш на дъното,уклея ще те е подгонил одавна.Използвай по-тежка и стегната храна с по-едри частици. 

TICA FAN
-
- научил се да хвърля
благодаря за саветите колеги,колкото до линията ми за колегата които попита основно влакно 0,14 с повод 0.10 кука бяла с издулжена дръжка на олнер нопер 8 отежнението е три малки сачмички до повода и на горе през 10-15 сантиметра на две места по още три
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега това утежнение , аз не бих го направил. Съвета ми е , дропер 0,05гр на 30 см над него една съчма 0,10гр и на 20 см основното утежнение ( и все пак зависи и от самата дълбочина на мястото) Успех... 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- научил се да хвърля
благодаря за савета колега,ще опитам и твоето утежнение,успех в риболовните излети
За мен линията е неправилна, а не толкова захранката. Моя вариант е : от куката към повърхността, повод 30см., микро-вирбел, дропер, на 15см. цялото утежнение, плувка 1.5гр. "буренце".