Макара Ryobi Excia MX 2000 или Ryobi Zauber 2000?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Макара Ryobi Excia MX 2000 или Ryobi Zauber 2000?

Мнение от Osi »

Каква е разликата между: Макара Ryobi Excia MX 2000 и Макара Ryobi Zauber 2000. Интересува ме разликата от практическа гледна точка - надеждност, продължителност на експлоатация, здравина и т.н.

Като ги разглеждам (http://www.riboco.com/index.php?cat=16& ... od=catalog), общо взето ми се струват идентични по тези критерии. Коя да предпочета?
NITro`bE
фен клуб-скобар

Re: Макара Ryobi Excia MX 2000 или Ryobi Zauber 2000?

Мнение от NITro`bE »

exciata е по нов модел и със повече лагери и върти по леко имам и Zayber също е добър но ехцията е по добра
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Аз също някога имах "Ексиа" и "Заубер", точно размери 2000. Не бих казал, че "Заубер" е по-стар модел, има по-малко лагери, или върти по-зле. Да не говорим, че се води топ-модел на фирмата. Друг е въпроса доколко тези макари имат действително нещо общо с яппонската фирма "Рьоби"...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

значи нещо се бъркам трябва да ги погледна и ще кажа но имам спомен че Ехцията е по лека
Изображение
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Винаги съм се радвал на изказвания от типа на тва на Нитро`бе :lol: :lol: :lol:
Макарите са с еднакъв брой лагери , Заубера е по-жълт и с дупки по шпулата което го прави 4гр. по-лек от Ексията , с повече жълтичко по него и тия две неща съчетани го правят топ модела на Риоби докато Ексията остава на второ място иначе като технически параметри са 1:1 с изключение на тия 4гр. :idea: В Рибоко просто са объркали грамажа на Ексията и Заубера ама това не дава голямо значение да не кажа никакво ! Разликата е че модела 3000 е доста по-тежък от 2000 та най-добре е да си закупиш макарето според гегата която ще ловиш !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Благодаря за отговорите!
Чудя се, защото нямам възможност да го проверя, дали Макара Ryobi Excia MX 2000 ще си пасне с Кроа - Примиер 2,13м. 3,5-14,2гр.? Ако някой има опит, моля да сподели!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ще му залепне като шкембе на дувар викам аз... :lol:
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Павел Иванов написа: иначе като технически параметри са 1:1 с изключение на тия 4гр. :idea: В Рибоко просто са объркали грамажа на Ексията и Заубера ама това не дава голямо значение да не кажа никакво !
И на мен ми бяха интересни тез разлики - доколко ги има ... и въпреки, че си намерих макари не успях да си отговоря що
почти навсякъде Заубера го пишат една идея по-тежък, с по-малко драг, с малко по-различно пред. число и бавна осцилация - явно преписват от едно и също място. Аз моя така и не го разгледах от вътре за краткото време през което го притежавах.
Адаш, ти гледал ли си ги от вътре, то тъй може да се видят разлики в осцилацията и пред.. число ? Пък май шпулите не са съвместими, и може да има разлика в драга :roll:
mgd
новобранец
новобранец

Мнение от mgd »

Osi написа:Благодаря за отговорите!
Чудя се, защото нямам възможност да го проверя, дали Макара Ryobi Excia MX 2000 ще си пасне с Кроа - Примиер 2,13м. 3,5-14,2гр.? Ако някой има опит, моля да сподели!
Аз от 3 години използвам excia 1000 с maver 2.40/5-20 и съм много доволен!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Osi написа:...Чудя се...
Изобщо няма какво да се чудиш ! Размерите 1000 и 2000 са индентични по грамаж и балансират посоченият Премиер до съвършенство ! Проверено :D В случаят те съветвам да си вземеш размер 1000 и няма да ти се налага да слагаш подложка под влакното и тъй :wink:

Адаш ( тва jdbc щот много станахме адашите в темата :lol: ) , последното нещо което бих направил е да седна да разглабям , смазвам и пр. на една макара :? Колкото изкара , толкова и тъй :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

mgd написа:
Кой Maver, този ли: http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 6&n=120&g=

Кажи нещо за пръчката с какви примамки работи най-добре, не е ли малко Hard, какви са ти впечатленията от нея, за какъв риболов я ползваш?
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Павел Иванов написа:
Osi написа:...Чудя се...
Изобщо няма какво да се чудиш ! Размерите 1000 и 2000 са индентични по грамаж и балансират посоченият Премиер до съвършенство ! Проверено :D В случаят те съветвам да си вземеш размер 1000 и няма да ти се налага да слагаш подложка под влакното и тъй :wink:

Адаш ( тва jdbc щот много станахме адашите в темата :lol: ) , последното нещо което бих направил е да седна да разглабям , смазвам и пр. на една макара :? Колкото изкара , толкова и тъй :wink:
Благодаря за съвета, но предпочитам да взема 2000 мисля да я ползвам и с това нещо:
http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 6&n=121&g=
Stralis Ultra Top - 2.70/8-25
mgd
новобранец
новобранец

Мнение от mgd »

Osi написа:
mgd написа:
Кой Maver, този ли: http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 6&n=120&g=

Кажи нещо за пръчката с какви примамки работи най-добре, не е ли малко Hard, какви са ти впечатленията от нея, за какъв риболов я ползваш?
Колега,извинявай.Снощи като се прибрах в нас видях,че пръчката ми е MAVER FARIO 210/4-12 гр.Баланса
с макарата Excia 1000 е много добър.Основно е използвам за риболов на пъстърва и кефал в Странджа.
Работя с meps 0-2 номер и goldy
rabi
новобранец
новобранец

Мнение от rabi »

Вземи си Zauber. Това е по-стар модел, но е правен от Ryobi. Новия модел се прави от 5-6 производители и съвсем не е оригинален. Преди 7-8 години фирмата Ryobi обяви, че се отказва от риболонта си програма те всъщност правят бормашини и други такива техники. По-скоро няма да изчезнат техните макари, но ще се правят от други производители и ще се продават като направени от Ryobi.
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

rabi написа:Вземи си Zauber. Това е по-стар модел, но е правен от Ryobi. Новия модел се прави от 5-6 производители и съвсем не е оригинален. Преди 7-8 години фирмата Ryobi обяви, че се отказва от риболонта си програма те всъщност правят бормашини и други такива техники. По-скоро няма да изчезнат техните макари, но ще се правят от други производители и ще се продават като направени от Ryobi.
Благодаря, това го знам, но в магазина имат само Ryobi Zauber 1000, а аз търся 2000. Тази също би ми свършила работа, но ... Чудя се! Но предпочитам 2000. :? :( :!: :?:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”