Прът за дънен риболов на хищници

Модератор: sapuna

JonnyB
новобранец
новобранец

Прът за дънен риболов на хищници

Мнение от JonnyB »

Здравейте, колеги! Отдавна чета този форум, но чак сега намерих време да се регистрирам.
Тъй като такъмите ми са малко остарели, искам да си купя нов прът с макара основно за дънен риболов на хищници - главно : сом, щука, костур в затворени водоеми.
Тъй като тук има доста по - опитни от мен колеги, моля Ви за съвет!
Какъв прът да избера? А каква макара?
P.S. Предпочитам двуколкенни пръти и повечето от тези, които имам в момента са такива.
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Прът за дънен риболов на хищници

Мнение от В.Стефанов »

провери ли в търсачката ?
горе в дясно има и над темата има.
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Прът за дънен риболов на хищници

Мнение от colorado »

колега ако не е късно ето ти малко информация да дънни такъми:
двуколенен прат 2.40 или 2.70 метра...по рядко 3.00. като марка сега има едни DUNA (дунав) унгарски моя е 2.70 сас акция до 500 грама...твард много добар. добри са също тия от фибро стъкло незнам дали е същия материал както от преди 20-30 години ни са добри пратове; обикновено са в прозрачно бяло...
макарата е хубаво да има голяма шпула и някои друг лагер...такива като TEBEN например имат и иглен лагер. не са скъпи 30-40 лв и според мен качестово им изпреварва цената...едните бяха 4+1 лагер другите 7+1 а разликата мисля че беше 2 лв само...за daiwa i shimano няма да коментирам просто е излишно...който от колегите има такива знае за какво става вапрос...ако няма от този модел макара гледаи да има поне 4-5 лагера капацитет на шпулата поне 100 м 0,40 ако смяташ да ловиш големи амури и шарани трябва даже и 200 м 0,40...
надявам се поне мъничко да сам бил полезен...успех на всички колеги 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”