Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Отново за ароматизаторите?
Модератор: Paublo_Eskobar
- sandy
- ще става разбирач
Отново за ароматизаторите?
Въпроса ми е към знаещите и ползващите течни ароматизатори на Sensas и MVDE.
Та кой от двата е за предпочитане?
Искам да си взема примерно 2-3 аромата, но се колебая на коя фирма да са?
Благодаря.
Та кой от двата е за предпочитане?
Искам да си взема примерно 2-3 аромата, но се колебая на коя фирма да са?
Благодаря.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Отново за ароматизаторите?
Винаги Сенсас !!!
-
- разбира нещата
Още един глас за Сенсас! 

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- sandy
- ще става разбирач
За сега всички сте за Сенсас.
Незнам, някъде по темите бях чел, че за захранките са Сенсас, а за ароматизаторите МВДЕ и за това пуснах темата да видя мнението на останалите колеги.
Явно ще да е Сенсас избора ми.
Незнам, някъде по темите бях чел, че за захранките са Сенсас, а за ароматизаторите МВДЕ и за това пуснах темата да видя мнението на останалите колеги.
Явно ще да е Сенсас избора ми.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Айде и един глас за ВДЕ.
ПП. Нека всеки да казва, на каква база с иправи изводите

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз съм опитвал на МВД на две места и имах голям успех,по точно Скопекс на МВД.
- sandy
- ще става разбирач
Ето това ще е важно за мен, пък и не само за мен.chirusa_bg написа:
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ами аз от ВДЕ ползвах сухите Additiv-и. Бабушката е просто феноменален, побърква ги
Карамел съм ползвал за плтики и също работи много добре, а онзи светлия за платика нещо не сработи и го спрях
Сега съм си купил сенсаски- ванилия и сикретс.
И с тях и без тях все същото, дори последните риболови само ги нося и не съм сипвал.
ПП. Има едни сухи Траперчета, фидера е много готин и мирише на сладичко

Карамел съм ползвал за плтики и също работи много добре, а онзи светлия за платика нещо не сработи и го спрях

Сега съм си купил сенсаски- ванилия и сикретс.
И с тях и без тях все същото, дори последните риболови само ги нося и не съм сипвал.
ПП. Има едни сухи Траперчета, фидера е много готин и мирише на сладичко

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- sandy
- ще става разбирач
Добре, аз да кажа поне към какво съм се насочил:
Единствено и само течни.
1. Sensas - Aromix Big Fish - Strawberry - ягода
2. Sensas - Aromix Earthworm Aromix - земни червеи ( това когато реките са мътни, като сега )
3. Тук вече се колебя между тези : Sensas - Aromix Brasem, Sensas - Aromix Carp.
Та това са избраниците за сега и въпро са е дали да са тези или някои на МВДЕ, като ягодата я имат и 2-те фирми.
Единствено и само течни.
1. Sensas - Aromix Big Fish - Strawberry - ягода
2. Sensas - Aromix Earthworm Aromix - земни червеи ( това когато реките са мътни, като сега )
3. Тук вече се колебя между тези : Sensas - Aromix Brasem, Sensas - Aromix Carp.
Та това са избраниците за сега и въпро са е дали да са тези или някои на МВДЕ, като ягодата я имат и 2-те фирми.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз си взех един на Тубертини,който според продавача бил измислен от риба(каракуда),толкова добър бил.Наистина мерише страхотно,ама сработи чак на третия риболов,че първите два не бяха особенно добри
Може да пробваш и от техните ароматизатори,наистина се носят страхотни ухания от захранката.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Sensas не съм ползвал признавам си!Но от MWDE съм доволен доста особенно от карамела за платика!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- разбира нещата
И аз един глас за Сенсас да дам. Ползвал съм почти всички...... без най новия (май беше бадем). Но шедьовърът им е Платиката - течен и сух.

- sandy
- ще става разбирач
А някой да каже нещо за тези които аз съм харесал?
Sensas - Aromix Big Fish - Strawberry - ягода
Sensas - Aromix Earthworm Aromix - земни червеи ( това когато реките са мътни, като сега )
Sensas - Aromix Brasem, Sensas - Aromix Carp.
Местата на които ловя най-често са р.Искър и язовир Горни Дъбник, като повечето от Вас знаят каква риба преобладава.
За тези, които не знаят по р.Искър рибите са: морунаш, таранка, уклей, платика, бабушка, клен, мъздруга и чат пат някоя мрена и шаран ( лично аз не съм хващал шаран още в Искъра, но дано това се промени)
Дъбника: таранка, платика, бабушка, шаран.
Та тези които съм избрал ужким ги пишат, че събират едрата риба
и целта ми е малко или много да успея да отсея дребната, като дребните бабушки и уклея и за това съм се насочил към тези видове ароматизатори.
Ще се радвам някой да сподели впечатление от тези ароматизатори, но ако не са добър избор винаги може да се вземат и други.
Sensas - Aromix Big Fish - Strawberry - ягода
Sensas - Aromix Earthworm Aromix - земни червеи ( това когато реките са мътни, като сега )
Sensas - Aromix Brasem, Sensas - Aromix Carp.
Местата на които ловя най-често са р.Искър и язовир Горни Дъбник, като повечето от Вас знаят каква риба преобладава.
За тези, които не знаят по р.Искър рибите са: морунаш, таранка, уклей, платика, бабушка, клен, мъздруга и чат пат някоя мрена и шаран ( лично аз не съм хващал шаран още в Искъра, но дано това се промени)
Дъбника: таранка, платика, бабушка, шаран.
Та тези които съм избрал ужким ги пишат, че събират едрата риба

Ще се радвам някой да сподели впечатление от тези ароматизатори, но ако не са добър избор винаги може да се вземат и други.
-
- разбира нещата
Ако искаш да поотсееш дребната риба първо започни с гранулометрията на захранката т.е. използвай захранка, която е микс от по едри частици, прави много малък облак и при взаимодействието си си дъното частиците не започват движение на горе. Тук вече се намесва и начина на овлажняване, колкото повече вода поеме захранката без да я правиш на каша разбира се, толкова по - добре ще стои на дъното. Използвай в захранката си и едра жива стръв като рязани червеи, кастери и или сладка царевичка. Не режи червеите на много дребно. След като си направил всичко това можеш да добавиш и два вида ароматизатори от тези които си посочил Биг фиша и червеите- в равни малки пропорции. Този начин на действие не гарантира, че дребна рибка няма да ти се завърти около петното, но ще повиши чувствително процента на заинтригуваните по големи риби. Успех.

- sandy
- ще става разбирач
Благодаря на всички колеги за мненията.
В неделя живот и здраве ще пиша какво е станало и кое как е подействало.
В неделя живот и здраве ще пиша какво е станало и кое как е подействало.