Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери на яз.Камчия
Модератор: bobopeli
Бракониери на яз.Камчия
Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
-
- разбира нещата
Re: Бракониери на яз.Камчия
Ми кажи им на твоите приятели като ги видят да се обадят,а ако няма резултат ножовете и мрежите на парчета.sadba написа:Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Колежке, за човешката алчност и простотия няма почивен ден.Дано компетентните органи вземат отношение.sadba написа:Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Първо - добре дошла във форума, колежке!
Още с първия си пост вдигна яко рейтинг!

Още с първия си пост вдигна яко рейтинг!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

На колкото повече хора им прави впечатление-толкова намаляват шансовете на терористите!/не напразно ги наричам така/ 

Природата не ни е дадена в наследство...Тя е взета на заем от децата ни!
-
- научил се да хвърля
миналато година и аз ходих на камчия и видях за каква става вапрос, ама никой не се отзова на маите три обаждания до контролните органи!! и ми направи впечетлени колко са спокоини всички браконери, над вечер с аз още един прител решихме да се разкараме по брега и да по вартин някоя блесничка , само се чуваше тука не има мрежа , по на долу , тука не има мрежа по надули , и така да ли заметнахме по 10 пати се варнахме и неставашв да се бе6 с тях всички се познават се са по 4 5 човака! жалко за толкова красив и чист язовир.
-
- сериозен играч
За съжаление навсякъде е така,никакъв контрол на големите язовириsadba написа:Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.

Дано новото правителство направи нещо по въпроса
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колеги аз мога да дам пример с река Камчия ,какво съм виждал и ще продължавам да виждам. Или докато рибата свърши ,или докато не се вземат някакви мерки. Колкото пъти съм тръгнал да патувам през Айтоския проход за Варна , всеки път се виждаше следната картинка . Бай "Хасан" със серкмето на гръб и към реката ( човека сигурно отива да по спортува , то това си е спортен риболов, не е лесно да мяташ серкме цял ден), но това не е всички много често се срещат и малки хлапета да седят на пътя до някоя чешма и в момента в който минава кола от коритото на тази чешма се вади един сом или няква бяла риба(поне аз тези съм виждал) и се поаказва на минаващите. Хората спират копуват си прясна риба и не им пука ,че е хваната от бракониери. Аз малко се съмнявам , че такива риби по 10 15 кила ,ще са хванати от хлапета на около 10 -12 години , бракониерите са със сигурно техните татковци или батковци
.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
проблема е че проверяващите ги знаят тези с мрежите защото си пият пиенето с тях 

Какво да им казвам,като няма да има никакъв резултат.Казвам това,защото лично аз се обадих скоро да съобщя за мрежари.todoroshko написа:Ми кажи им на твоите приятели като ги видят да се обадят,а ако няма резултат ножовете и мрежите на парчета.sadba написа:Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.

Нормално колеги и колежки,все пак да не забравяме че повечето горски са бракониери
В тая криза куцо и сакато пуска мрежи по язовирите и съсипва и без тва малкото останала риба.И докато хората който отговарят за контрола не направят нещо ще става все по зле

Напазара в Карнобат почти редовно се продава риба от яз Камчия.И си пише_Камчийска белевица.Това е от 20 години насам.По реката редовно се поставят кестермета и сетки.Апо язовира без спиране.Като започнеш от "помпената" и на доло.Когато яз. епълен независимо от размножителния период под село Манолич седките не се вадят с месеци.През цялата година, независимо от времето край "големия гайтан"има опънати седки с километри.Не се вадят даже и да замръзне язовира.Итова е от 20 години.От Подвис също залагат,но по малко и не така масово.Същото е и за Прилеп.А от Шумен гастролират вечер, поставят няколко стотин метра сетки , на разсъмване ги вадят ,в багажниците и газ .От Смядово има група, която се сменя на около две седмици и лагерува на различни места ,но напоследък залагат около "Папаз дере"и Кирна".И не само.А сега в лошото и калновреме се залагат сетки редовно пред Драганов вир,Краварника иоколо Паскалица тъй като е по близо до Манолич.Риба се продава в Карнобат, Айтос, Шумен и не е за вярване, чак в Русе.МогаДа ви кажа още много но няма смисъл.Никой официално не предприема нищо-имам предвид ИАРА и тн.С приятел извадихме и изгорихме няколко стотин метра сетки но това е нищожно .Може ида ни гърмят някаде.Който може, да помага,иначе язовира от година на година се обезрибява.Това е за сега.Бъдете здрави! И НА СЛУКА!
..
..
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Спокойно вече е забранен за риболов .

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- новобранец
Може ли малко по-подробно?Георги Кръстев написа:Спокойно вече е забранен за риболов .![]()

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко по-подробно пише в забраната за 2010-та, според която яз. Камчия е забранен целия за риболов ... както и Ясна Поляна...Ribolinov написа: Може ли малко по-подробно?
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;