Бракониери на яз.Камчия

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

sadba
новобранец
новобранец

Бракониери на яз.Камчия

Мнение от sadba »

Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бракониери на яз.Камчия

Мнение от todoroshko »

sadba написа:Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
Ми кажи им на твоите приятели като ги видят да се обадят,а ако няма резултат ножовете и мрежите на парчета.
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

sadba написа:Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
Колежке, за човешката алчност и простотия няма почивен ден.Дано компетентните органи вземат отношение.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Първо - добре дошла във форума, колежке! :drinkers:
Още с първия си пост вдигна яко рейтинг! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
peshevko
новобранец
новобранец

Мнение от peshevko »

На колкото повече хора им прави впечатление-толкова намаляват шансовете на терористите!/не напразно ги наричам така/ :axe:
Природата не ни е дадена в наследство...Тя е взета на заем от децата ни!
todor2104
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от todor2104 »

миналато година и аз ходих на камчия и видях за каква става вапрос, ама никой не се отзова на маите три обаждания до контролните органи!! и ми направи впечетлени колко са спокоини всички браконери, над вечер с аз още един прител решихме да се разкараме по брега и да по вартин някоя блесничка , само се чуваше тука не има мрежа , по на долу , тука не има мрежа по надули , и така да ли заметнахме по 10 пати се варнахме и неставашв да се бе6 с тях всички се познават се са по 4 5 човака! жалко за толкова красив и чист язовир.
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

sadba написа:Незнам дали тук е мястото да пиша за поголомното изхващане на риба в яз.Камчия.Потресена съм от безотговорното стопанисване на язовира.В близост до този язовир са селата Манолич,Подвис и други малки китни села.Няма седмица,в която от тези села да не се хвърлят мрежи,специално от село Манолич.Мрежи,които са поне по 5-6 километра.Казвам го,защото съм чувала от хора,които са лагерували там.Прегражда се водоема и после рибата се продава.Незнам към кого да се обърна и затова пиша тук.Лично аз съм виждала хора на язовира с мрежи.Вечер ги пускат,а сутрин вадят рибата и отива на пазара или по селата направо от колите.От това бракониерство скоро няма да има риба и за нас любителите.Ако някой от компетентните органи прочете това задължително да отиде и да провери.Най-често това се случва събота и неделя,макар,че за това бракониерите не избират дни.
За съжаление навсякъде е така,никакъв контрол на големите язовири :cry: .Кой каквото иска си прави :cry:
Дано новото правителство направи нещо по въпроса
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колеги аз мога да дам пример с река Камчия ,какво съм виждал и ще продължавам да виждам. Или докато рибата свърши ,или докато не се вземат някакви мерки. Колкото пъти съм тръгнал да патувам през Айтоския проход за Варна , всеки път се виждаше следната картинка . Бай "Хасан" със серкмето на гръб и към реката ( човека сигурно отива да по спортува , то това си е спортен риболов, не е лесно да мяташ серкме цял ден), но това не е всички много често се срещат и малки хлапета да седят на пътя до някоя чешма и в момента в който минава кола от коритото на тази чешма се вади един сом или няква бяла риба(поне аз тези съм виждал) и се поаказва на минаващите. Хората спират копуват си прясна риба и не им пука ,че е хваната от бракониери. Аз малко се съмнявам , че такива риби по 10 15 кила ,ще са хванати от хлапета на около 10 -12 години , бракониерите са със сигурно техните татковци или батковци :axe: :axe: :axe: :axe: .
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
peturgp
новобранец
новобранец

Мнение от peturgp »

проблема е че проверяващите ги знаят тези с мрежите защото си пият пиенето с тях :twisted:
sadba
новобранец
новобранец

Мнение от sadba »

todoroshko написа:
Ми кажи им на твоите приятели като ги видят да се обадят,а ако няма резултат ножовете и мрежите на парчета.
Какво да им казвам,като няма да има никакъв резултат.Казвам това,защото лично аз се обадих скоро да съобщя за мрежари. :evil: Само казаха,че ще се провери и толкова.Според мен това ще продължава до тогава,докато самите органи за това не спрат и те да бракониерстват. :axe:
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Нормално колеги и колежки,все пак да не забравяме че повечето горски са бракониери :wink: В тая криза куцо и сакато пуска мрежи по язовирите и съсипва и без тва малкото останала риба.И докато хората който отговарят за контрола не направят нещо ще става все по зле :!: :!: :!:
репер7
новобранец
новобранец

Мнение от репер7 »

Напазара в Карнобат почти редовно се продава риба от яз Камчия.И си пише_Камчийска белевица.Това е от 20 години насам.По реката редовно се поставят кестермета и сетки.Апо язовира без спиране.Като започнеш от "помпената" и на доло.Когато яз. епълен независимо от размножителния период под село Манолич седките не се вадят с месеци.През цялата година, независимо от времето край "големия гайтан"има опънати седки с километри.Не се вадят даже и да замръзне язовира.Итова е от 20 години.От Подвис също залагат,но по малко и не така масово.Същото е и за Прилеп.А от Шумен гастролират вечер, поставят няколко стотин метра сетки , на разсъмване ги вадят ,в багажниците и газ .От Смядово има група, която се сменя на около две седмици и лагерува на различни места ,но напоследък залагат около "Папаз дере"и Кирна".И не само.А сега в лошото и калновреме се залагат сетки редовно пред Драганов вир,Краварника иоколо Паскалица тъй като е по близо до Манолич.Риба се продава в Карнобат, Айтос, Шумен и не е за вярване, чак в Русе.МогаДа ви кажа още много но няма смисъл.Никой официално не предприема нищо-имам предвид ИАРА и тн.С приятел извадихме и изгорихме няколко стотин метра сетки но това е нищожно .Може ида ни гърмят някаде.Който може, да помага,иначе язовира от година на година се обезрибява.Това е за сега.Бъдете здрави! И НА СЛУКА!

..
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Спокойно вече е забранен за риболов . :D :D
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Ribolinov
новобранец
новобранец

Мнение от Ribolinov »

Георги Кръстев написа:Спокойно вече е забранен за риболов . :D :D
Може ли малко по-подробно? :)
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Ribolinov написа: Може ли малко по-подробно? :)
Малко по-подробно пише в забраната за 2010-та, според която яз. Камчия е забранен целия за риболов ... както и Ясна Поляна...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”