Зарган ама зимата ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Зарган ама зимата ?
Аре бе колеги възможно ми е да удариш некой каиш зимата и ако може на каква стръв и каде ?
За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Калкан4оооо....не го слушай.... добре че е речната риба да хване преднина - без тез сулки с едни каички ще ме трогне. то неговото ...на Батето е вече болестно състояние...защото човека се готви за ежедневието си на пенсионер ....всяка събота-неделя тренира.
...Ми да го питам аз Батето..."КОЛКО ЛЕФЕРА ХВАНА ПРЕЗ 2005та ???
то не бяхме "ловеца на лефери" ...че "каракапитани...."
и другото го забравих.... за заргани не го питам...той си знай - ще му занеса първата за Гергьовден
... и между другото като стана дума - снощи ми донесоха изкуствената стръв за зизита - нищо общо няма с червея - обаче на нея отивал яко чернокопа и понеже е силикон флуоресцентен...като го перне 2 пъти и 0,80 лв. отиват на кино - ши го мисля как да става на дози.
- оставям ви в размисъл а.... хъъъмммм ..... 
то не бяхме "ловеца на лефери" ...че "каракапитани...."

и другото го забравих.... за заргани не го питам...той си знай - ще му занеса първата за Гергьовден

... и между другото като стана дума - снощи ми донесоха изкуствената стръв за зизита - нищо общо няма с червея - обаче на нея отивал яко чернокопа и понеже е силикон флуоресцентен...като го перне 2 пъти и 0,80 лв. отиват на кино - ши го мисля как да става на дози.

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- lefera
- вече хвърля и на тежко
Късната есен и зимата традиционно са най-доброто време за морски риболов. Много от мигриращите риби сега са в близост до българските брегове и радват както професионалните рибари, така и любителите. Сега е времето да си уловиш прилично количество вкусна морска риба. Старите рибари се ориентират по местоположението на чайките и кормораните. Техните ята винаги са над рибните пасажи и са сигурен ориентир. Напоследък като че ли водата в морето постепенно се изчиства и рибата се увеличава. Ежедневно могат да се видят множество играещи делфини - сигурен признак, че водата се изчиства.
От година на година Южното Черноморие събира все повече фенове на морския риболов. Сега курортите са празни, цените на нощувките и храната са много ниски и си струва да се отделят няколко дни за морски риболов. Вече доста хора са се усетили и на юг от Созопол има много рибари от цялата страна. Времето по морето е много меко и е истинско удоволствие да ловиш риби под нежното зимно слънце. Най-атрактивен сега е риболовът на зарган. Лови се от брега на булдо пълно с вода или на бомбарда (Сбиролино) с тегло 20-40 г. На дълъг повод се връзва средна по размер кука и на нея се нанизва едно бяло червейче, а отдолу се закачат два морски червея. Замята се максимално навътре и с много бавно въртене на макарата линията се прибира към брега. Примамката е естествена, но се води като изкуствена стръв. Това допълнително привлича хищните заргани. Много добри места за риболов на зарган сега са скалите над курорта Дюни, вдадените скали на Варвара и борунът под Синеморец. За разлика от сладководния риболов, при който със захранка караш рибите да дойдат при теб, тук се налага ние да ги търсим непрестанно. Морските риби са в постоянно движение и пасажите трябва да бъдат следвани. Риболовът на зарган е много динамичен, а удоволствието да се сбориш с някой метров екземпляр е неповторимо. Освен това зарганът е и една от най-вкусните морски риби въобще. Приготвен на скара с малко лимон е изкушение за всеки ценител на тънките вкусове. Сафридите се ловят предимно от лодка, но в моментите, в които наближат бреговете на чепаре, се правят по две кофи на човек! По пристанищата също може да се лови едър сафрид, но на плувка със стръв парченце рибка. Най-резултатно е пристанището на Приморско, особено на светеща плувка. На созополското се ловят предимно попчета и от време на време илария. Защо там сега няма сафрид не е ясно. Съвсем скоро се очаква да се завърти и паламудът. На дългите плажни ивици се ловят много платерини и морски кефали на дъно. И те налитат на морски червей. Сега плажът на Дюни вместо със знойни германки е пълен с бургаски рибари.
От година на година Южното Черноморие събира все повече фенове на морския риболов. Сега курортите са празни, цените на нощувките и храната са много ниски и си струва да се отделят няколко дни за морски риболов. Вече доста хора са се усетили и на юг от Созопол има много рибари от цялата страна. Времето по морето е много меко и е истинско удоволствие да ловиш риби под нежното зимно слънце. Най-атрактивен сега е риболовът на зарган. Лови се от брега на булдо пълно с вода или на бомбарда (Сбиролино) с тегло 20-40 г. На дълъг повод се връзва средна по размер кука и на нея се нанизва едно бяло червейче, а отдолу се закачат два морски червея. Замята се максимално навътре и с много бавно въртене на макарата линията се прибира към брега. Примамката е естествена, но се води като изкуствена стръв. Това допълнително привлича хищните заргани. Много добри места за риболов на зарган сега са скалите над курорта Дюни, вдадените скали на Варвара и борунът под Синеморец. За разлика от сладководния риболов, при който със захранка караш рибите да дойдат при теб, тук се налага ние да ги търсим непрестанно. Морските риби са в постоянно движение и пасажите трябва да бъдат следвани. Риболовът на зарган е много динамичен, а удоволствието да се сбориш с някой метров екземпляр е неповторимо. Освен това зарганът е и една от най-вкусните морски риби въобще. Приготвен на скара с малко лимон е изкушение за всеки ценител на тънките вкусове. Сафридите се ловят предимно от лодка, но в моментите, в които наближат бреговете на чепаре, се правят по две кофи на човек! По пристанищата също може да се лови едър сафрид, но на плувка със стръв парченце рибка. Най-резултатно е пристанището на Приморско, особено на светеща плувка. На созополското се ловят предимно попчета и от време на време илария. Защо там сега няма сафрид не е ясно. Съвсем скоро се очаква да се завърти и паламудът. На дългите плажни ивици се ловят много платерини и морски кефали на дъно. И те налитат на морски червей. Сега плажът на Дюни вместо със знойни германки е пълен с бургаски рибари.
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дурумов това ли преставляватdurumov написа:Калкан4оооо....не го слушай.... добре че е речната риба да хване преднина - без тез сулки с едни каички ще ме трогне. то неговото ...на Батето е вече болестно състояние...защото човека се готви за ежедневието си на пенсионер ....всяка събота-неделя тренира.
то не бяхме "ловеца на лефери" ...че "каракапитани...."![]()
и другото го забравих.... за заргани не го питам...той си знай - ще му занеса първата за Гергьовден![]()
![]()
![]()
- оставям ви в размисъл а.... хъъъмммм .....

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Зарган ама зимата ?
човека пита през зимата ...къде и на к'ва стръвkalkan4o написа:Аре бе колеги възможно ми е да удариш некой каиш зимата и ако може на каква стръв и каде ?
- какво го пращаш на Дюни ...в Созопол ...на ... титя...

улов на заргана след такъв студ е направо рекорд, Калканчо!
.....бели червеи добре...ами Морските кой ши му извади... на Дюни и Созопол ...морски червей сега могат да видят местните само през крив макарон... - 1 червей ще е 5 ст. през сезона 2006.
...то тука няма - никой не вади.
Направо ако влезеш и питаш за морски по магазините във Варна - столицата-

калканчо, опитай на филенце от гюмюш - ако ти се ходи - и обезателно на плувка - 18-20 гр. - хвърли си колкото можеш надалеч и обезателно ниско да гази ема. Буни -муни ...забрави

вътре в пристанището по-топличко е. Ама направо си е калитковщина ако хванеш...ама дано си с късмет. ....

Теб специално ще те отворя на една техника да я викаш със звук зарганата, щото си Варненски пич..... като и кажем "ела"... и на бати ти Милен ще останат само сулките

КАМЕНЕ, БРАТЧЕТ, УТРЕ ЩЕ ГИ ЩТРАКНА НА СНИМКА И НА ЛС
...ама не е т'ва което си постнал...трябва и статива да снимам, че обещах...айде утре след 12.00 ще ги имаш.
Докторе къде си....ще ме убият за'тоз статив - не им го давам да го изпиратстват и ма'намразиха ...ши ти го гепиме викат...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дурумов заслужаваш поклон до земята
!
Мисля утре да отида да пробвам на фарчето на морска гара па да видим там изкараш 1вата заргана може да ми донесе късмет
!
Само да се намеря стръв и утре отивам да търся зарганата а ако фана ще се гордея със себе си !
Освен гюмюш друго нестава ли ?
Я леферец я нещо друго морско или пък не от морето например ТОРЕН ?

Мисля утре да отида да пробвам на фарчето на морска гара па да видим там изкараш 1вата заргана може да ми донесе късмет

Само да се намеря стръв и утре отивам да търся зарганата а ако фана ще се гордея със себе си !
За бракониерите само слънчаци
!

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
kalkan4o, недей бе батко да им се вързваш ...
В това време освен настинка, друго надали ще хванеш.
Има време за риболовни подвизи, изчакай в името на месеца да я няма буквата "р". Поне така съветват дъртите морски вълци... Но решението все пак е твое.
В това време освен настинка, друго надали ще хванеш.
Има време за риболовни подвизи, изчакай в името на месеца да я няма буквата "р". Поне така съветват дъртите морски вълци... Но решението все пак е твое.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
kalkan4o написа:Дурумов заслужаваш поклон до земята!
Мисля утре да отида да пробвам на фарчето на морска гара па да видим там изкараш 1вата заргана може да ми донесе късмет!

риба къща няма-риба време няма
Браво Жусти...тия Дърти Маскари...като Дурума и сие...са взели младежа за мезе....Ще го научи Дурума ....зимъс как се говори със зизитата...Момчето което говори с морето...хаахаха...най-много да си докара настинка и преглед при психо...Калканчо потрай още малко да се стопли....а ако ти се ходи сега отизи за ПОПЧЕТА...КАЯ на Варнненски диалект...другото е бош лаф работа....хахаха....