Зарган ама зимата ?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Зарган ама зимата ?

Мнение от kalkan4o »

Аре бе колеги възможно ми е да удариш некой каиш зимата и ако може на каква стръв и каде ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Възможное ама да те закарат на разходка мама и тате до азиатското крайбрежие на Мраморно море в турско...ша съдереш каишите...а може и поясчето на Чичко Дурумов да вземез...горкия той сефте-рибе няма зимъска...хахаха... :lol:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Не си ли малко скептичен щото аз друго съм чувал !???
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Тук при нас в тоя студ...зарган?...забрави...виж от къде го внасят и продават по магазините... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Калкан4оооо....не го слушай.... добре че е речната риба да хване преднина - без тез сулки с едни каички ще ме трогне. то неговото ...на Батето е вече болестно състояние...защото човека се готви за ежедневието си на пенсионер ....всяка събота-неделя тренира.

...Ми да го питам аз Батето..."КОЛКО ЛЕФЕРА ХВАНА ПРЕЗ 2005та ???
то не бяхме "ловеца на лефери" ...че "каракапитани...." :wink:
и другото го забравих.... за заргани не го питам...той си знай - ще му занеса първата за Гергьовден :wink:

... и между другото като стана дума - снощи ми донесоха изкуствената стръв за зизита - нищо общо няма с червея - обаче на нея отивал яко чернокопа и понеже е силикон флуоресцентен...като го перне 2 пъти и 0,80 лв. отиват на кино - ши го мисля как да става на дози.
:lol: :lol: :lol: - оставям ви в размисъл а.... хъъъмммм ..... :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

Късната есен и зимата традиционно са най-доброто време за морски риболов. Много от мигриращите риби сега са в близост до българските брегове и радват както професионалните рибари, така и любителите. Сега е времето да си уловиш прилично количество вкусна морска риба. Старите рибари се ориентират по местоположението на чайките и кормораните. Техните ята винаги са над рибните пасажи и са сигурен ориентир. Напоследък като че ли водата в морето постепенно се изчиства и рибата се увеличава. Ежедневно могат да се видят множество играещи делфини - сигурен признак, че водата се изчиства.

От година на година Южното Черноморие събира все повече фенове на морския риболов. Сега курортите са празни, цените на нощувките и храната са много ниски и си струва да се отделят няколко дни за морски риболов. Вече доста хора са се усетили и на юг от Созопол има много рибари от цялата страна. Времето по морето е много меко и е истинско удоволствие да ловиш риби под нежното зимно слънце. Най-атрактивен сега е риболовът на зарган. Лови се от брега на булдо пълно с вода или на бомбарда (Сбиролино) с тегло 20-40 г. На дълъг повод се връзва средна по размер кука и на нея се нанизва едно бяло червейче, а отдолу се закачат два морски червея. Замята се максимално навътре и с много бавно въртене на макарата линията се прибира към брега. Примамката е естествена, но се води като изкуствена стръв. Това допълнително привлича хищните заргани. Много добри места за риболов на зарган сега са скалите над курорта Дюни, вдадените скали на Варвара и борунът под Синеморец. За разлика от сладководния риболов, при който със захранка караш рибите да дойдат при теб, тук се налага ние да ги търсим непрестанно. Морските риби са в постоянно движение и пасажите трябва да бъдат следвани. Риболовът на зарган е много динамичен, а удоволствието да се сбориш с някой метров екземпляр е неповторимо. Освен това зарганът е и една от най-вкусните морски риби въобще. Приготвен на скара с малко лимон е изкушение за всеки ценител на тънките вкусове. Сафридите се ловят предимно от лодка, но в моментите, в които наближат бреговете на чепаре, се правят по две кофи на човек! По пристанищата също може да се лови едър сафрид, но на плувка със стръв парченце рибка. Най-резултатно е пристанището на Приморско, особено на светеща плувка. На созополското се ловят предимно попчета и от време на време илария. Защо там сега няма сафрид не е ясно. Съвсем скоро се очаква да се завърти и паламудът. На дългите плажни ивици се ловят много платерини и морски кефали на дъно. И те налитат на морски червей. Сега плажът на Дюни вместо със знойни германки е пълен с бургаски рибари.
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
lefera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lefera »

ОБАЧЕ СЕГА НЕМА НИКОЙ ТАМ БРАТ МИ
ПРОВИНЦИЯТА Е ТАМ КЪДЕТО НЯМА МОРЕ
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

durumov написа:Калкан4оооо....не го слушай.... добре че е речната риба да хване преднина - без тез сулки с едни каички ще ме трогне. то неговото ...на Батето е вече болестно състояние...защото човека се готви за ежедневието си на пенсионер ....всяка събота-неделя тренира.

...Ми да го питам аз Батето..."КОЛКО ЛЕФЕРА ХВАНА ПРЕЗ 2005та ???
то не бяхме "ловеца на лефери" ...че "каракапитани...." :wink:
и другото го забравих.... за заргани не го питам...той си знай - ще му занеса първата за Гергьовден :wink:

... и между другото като стана дума - снощи ми донесоха изкуствената стръв за зизита - нищо общо няма с червея - обаче на нея отивал яко чернокопа и понеже е силикон флуоресцентен...като го перне 2 пъти и 0,80 лв. отиват на кино - ши го мисля как да става на дози.
:lol: :lol: :lol: - оставям ви в размисъл а.... хъъъмммм ..... :wink:
Дурумов това ли преставляват
Изображение
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Зарган ама зимата ?

Мнение от durumov »

kalkan4o написа:Аре бе колеги възможно ми е да удариш некой каиш зимата и ако може на каква стръв и каде ?
човека пита през зимата ...къде и на к'ва стръв
- какво го пращаш на Дюни ...в Созопол ...на ... титя... :lol:
улов на заргана след такъв студ е направо рекорд, Калканчо!
.....бели червеи добре...ами Морските кой ши му извади... на Дюни и Созопол ...морски червей сега могат да видят местните само през крив макарон... - 1 червей ще е 5 ст. през сезона 2006.
...то тука няма - никой не вади.
Направо ако влезеш и питаш за морски по магазините във Варна - столицата- :wink: , която ви снабдява с морски червей, ще те вземат за балък.
калканчо, опитай на филенце от гюмюш - ако ти се ходи - и обезателно на плувка - 18-20 гр. - хвърли си колкото можеш надалеч и обезателно ниско да гази ема. Буни -муни ...забрави :wink:
вътре в пристанището по-топличко е. Ама направо си е калитковщина ако хванеш...ама дано си с късмет. .... :lol: :lol: :lol: Абе я взимай всичко и наред целия арсенал от техники пробваш - че като ти удари...само ми удряш един GSM - ши почерпя, че таман и новата италианска макара да видя как е :wink:
Теб специално ще те отворя на една техника да я викаш със звук зарганата, щото си Варненски пич..... като и кажем "ела"... и на бати ти Милен ще останат само сулките :lol: :lol: :lol: :lol:

КАМЕНЕ, БРАТЧЕТ, УТРЕ ЩЕ ГИ ЩТРАКНА НА СНИМКА И НА ЛС
...ама не е т'ва което си постнал...трябва и статива да снимам, че обещах...айде утре след 12.00 ще ги имаш.
Докторе къде си....ще ме убият за'тоз статив - не им го давам да го изпиратстват и ма'намразиха ...ши ти го гепиме викат... :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Дурумов заслужаваш поклон до земята :D !

Мисля утре да отида да пробвам на фарчето на морска гара па да видим там изкараш 1вата заргана може да ми донесе късмет :D !

Само да се намеря стръв и утре отивам да търся зарганата а ако фана ще се гордея със себе си !

Освен гюмюш друго нестава ли ?

Я леферец я нещо друго морско или пък не от морето например ТОРЕН ?
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

kalkan4o, недей бе батко да им се вързваш ...
В това време освен настинка, друго надали ще хванеш.
Има време за риболовни подвизи, изчакай в името на месеца да я няма буквата "р". Поне така съветват дъртите морски вълци... Но решението все пак е твое.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ми и без това немам кво да прая 1-2 часа около морето отколкото тука вкъщи или в некое кафе...пък и да имам какво да разказвам :D !
Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

kalkan4o написа:Дурумов заслужаваш поклон до земята :D !

Мисля утре да отида да пробвам на фарчето на морска гара па да видим там изкараш 1вата заргана може да ми донесе късмет :D !

Само да се намеря стръв и утре отивам да търся зарганата а ако фана ще се гордея със себе си !

Освен гюмюш друго нестава ли ?

Я леферец я нещо друго морско или пък не от морето например ТОРЕН ?
:lol: :lol: :lol: Пич с торен :cry: неси губи времето :smt031 .Я виж на па зара в Варна (рибната борса)има ли скарида и давай :smt063 :smt063 :supz: :supz: УСПЕХ :partyman:
риба къща няма-риба време няма
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво Жусти...тия Дърти Маскари...като Дурума и сие...са взели младежа за мезе....Ще го научи Дурума ....зимъс как се говори със зизитата...Момчето което говори с морето...хаахаха...най-много да си докара настинка и преглед при психо...Калканчо потрай още малко да се стопли....а ако ти се ходи сега отизи за ПОПЧЕТА...КАЯ на Варнненски диалект...другото е бош лаф работа....хахаха.... :lol:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Бат Милене не ме отчайвай така...а това че ще отида за попчета е сигурно ама не пречи преждевременно да се проам за зарганката :D !

Тука вкъщи имам една смръдлива скумрийка ще я филитирам и беч за рибица :D !
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”