Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Напоителни системи - вандали, бракониери?
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Напоителни системи - вандали, бракониери?
Гледам днес 18.08.09 новините по БТВ на обяд и направо изумях
. Даваха за язовир Гарваново - Хасковско и как го съсипват този язовир в момента. Напоителни системи го източват до дупка и рибата измира
По брега много измрели бели риби, вода не останала, а един турчин шеф на Напоителни системи най-нагло обяснява как рибите не са важни и че по-важни са зеленчуциите
Тия от опазване на околната среда викат "няма проблем, щом рибите не са изтровени"
Стана ми много гадно
заради това "законно" избиване на рибата
Като гледах измрелите риби в гьола и по брега си мислих, колко ли години са им трябвали на тези бели риби да достигнат такива размери
и колко са нужни на една диня или чушка да пораснат...
Този язовир е само пример има още няколко, които Напоителни системи са съсипали и съсипват в момента в този регион...а предполагам и не само там...Като гледах в четвъртък какво се случва и с Пясъка...
Ето инфо за случката: http://haskovo.info/index.php?option=co ... 2&Itemid=2
В момента сайта на БТВ нещо не бачка, но щом го оправят ще пусна и линк към новините и репортажа...

Този язовир е само пример има още няколко, които Напоителни системи са съсипали и съсипват в момента в този регион...а предполагам и не само там...Като гледах в четвъртък какво се случва и с Пясъка...

Ето инфо за случката: http://haskovo.info/index.php?option=co ... 2&Itemid=2
В момента сайта на БТВ нещо не бачка, но щом го оправят ще пусна и линк към новините и репортажа...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Re: Напоителни системи - вандали, бракониери?
Това са копелета за избиване ! Как няма някой да го изкорми този прост и безхаберен турчин.Пълно безхаберие скапаха цялата страна тези фесове а сега се заеха и с природата на България.Не че съм расист но това са глупави хора наредени от партията на Ахмедчо "ДПС" все доверени хора които му помагат в изборите а те им се отблагодаряват с някой постче като на този клепар на който не му пука какво ще стане с рибата а го интересуват чушките и дините или квото е там.Безобразие след няколко годинки нашите деца няма къде да отидат и да починат а камо ли риба да хващат.Трябва този народ да се вдигне и проумее къде и в коя страна живее.Измет страшна са такива като този и трябва с камък за врата да гние на дъното на този язовир за думите си. 

Да казаха го по Новините ейсега

Защо ли не се учудвам.. То както е тръгнало скоро половината язовири ще стават само за пикник и разходка 

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
NO COMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
BULGARISTAN- страната на АБСУРДИТЕ
BULGARISTAN- страната на АБСУРДИТЕ

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- krokibg
- учете се от него
Никой - нищо не полива !!! Гаранция ви давам че пускат водата в определено темпо и засичат колко време при това темпо ще има вода нон-стоп за бъдещите няколко Веца които се гласят да правят.И при мен е така,не са спряли да го пускат и то без да има някой да е платил за поливане.Мамата си е ебало от как тоя дойде в Хасково.Миналата година ми скъса нервите и пак продължава.Май аз ще го пребия направо в кабинета му някой ден

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
Добре де аз нещо немога да си го обясня...
25 мильона кубика вода да свършва ей така...колко залечук поливат бе ей....то сега както е останало под 1 мильон кубика вода(гьол) както няма дъждове колко време ще трябва да се напълни отново този язовир и се питам аз как ще се полива след като свърши и този гьол?!
25 мильона кубика вода да свършва ей така...колко залечук поливат бе ей....то сега както е останало под 1 мильон кубика вода(гьол) както няма дъждове колко време ще трябва да се напълни отново този язовир и се питам аз как ще се полива след като свърши и този гьол?!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Шакир Азис се казва мишока.Дано час по-скоро го уволнят.Само тази случка е достатъчен повод.Трябва да се вдига здраво шум за такива неща.
- valeri
- разбира нещата
toparlak написа:Шакир Азис се казва мишока.Дано час по-скоро го уволнят.Само тази случка е достатъчен повод.Трябва да се вдига здраво шум за такива неща.
Съгласен с теб в пълния смисъл.И мишоци дето са зат такива истории и бещинства да ги карат да плащат от собствения си джоб,тогава ги боли най-много ма..та им

Аз за такива емигрирах - не ,че ми е лошо по -добре съм.
Много ми става кофти като чета такива теми..мммм ..........им да такова

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колеги знам че ще ме нападнете , но само да ви кажа моето мнение. Бабами и дядоми са зеленчуко производители, поливат градината , от която се изхранват, от кладененнц .Знаете ли какво става като пресъхне кладенеца -ГЛАД . Дано скоро не се случи , но да няма вода за нещо което се трепеш и се изхранваш от него е УЖАСНО. Вие не знаете , но моя дядо всяка вечер гледа прогнозата за времето и се моли човека за "2 капки" дъжд. И така мнението ми е , че ако хората поливат наистина своите градини , нека го правят, те за това и от това живея.Те немогат да си преместят градината на друг язовир за разлика от нас, които можем да си мръднем задниците и да отидем на друг водоем където да си си правим кефа . В случая ако трябва да се слагат на "кантар" прехранване и удоволствие аз вдигъм ръка за хората ,които се прхранват.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- кандидат преподавател
Кръстев ти кога за последно си виждал по полето да се полива.Аз скоро поне от 10-15-години не съм виждал.Преди като минавах по пътищата се виждаха макарите с маркучи и поливаха верно .Но сеге разграбиха помпените станции та с какво ще поливат.Баба ти и дядо ти нека си поливат но големите производители едва ли се надяват на ДЪРЖАВАТА да им пусне вода да си полеят
Любака май ще излезе прав за жалост

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- krokibg
- учете се от него
Какво да ви кажа,още от предното управление,обикаляха хора които бяха близки до управлението и търсеха къде да си направят водни централи,понеже техните хора им отпускаха пари за това.Когато се полива,има хора платили за това.Понеже нямат средства,хората си плащат за една-две поливки и водата се спира.Тук става въпрос за целенасочено испускане на водоемите и наблюдават колко време ще се источва един водоем с определена кубатура при определено количество испусната вода.Вецовете работят с вода и неможе да работи 10 дни и да чака 30 за да се напълни водоема и пак да го пускат.Това е причината,повярвайте ми защото ме потитаха доли имам нещо общо с това,когато ходих да си плащам наемите.А на въпроса ми,към друг човек за това нещо,дали знае какво става,отговора беше че са наши хора.Какви са тези наши хора и аз не знам,щото нямам нищо общо с това,но май си беше намек да си трая
Това е истината и на Кръстев бабата и дядо му,нямат нищо общо тук !!!

Това е истината и на Кръстев бабата и дядо му,нямат нищо общо тук !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- новобранец
Добър ден, и аз съм потресен от това, което чувам за Гарваново още повече, че съм ходил там. А относно построяването на ВЕЦ не мога да си представя как точно там ще стане.Язовира до колкото знам се пълни доста трудно, разчита се основно на дъжд и някакви помпи които носят вода от съседно село, но това било много скъпо и в последните години не се практикува. За мен причината е,че ДПС не получиха това което очакваха от изборите. 

-
- ще става разбирач
Ето от емисията на БТВ, изгледайте видеото вижте измрелите риби http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=137736
Един колега погоре бе споменал, че трябва да се даде гластност, ами то гластност има дават го по най-голямата ТВ в държавата, но както ясно се чува институциите не ги брига
Едните викат нама проблем щом не е отровена, Азис-чо вика, "продължаваме да точим"
(леле на тоя турчин колко му беше трудно едно изречение на български да сглоби
)
Не знам дали е заради ВЕЦ-ве, дали заради поливане, дали заради някаква мъст, че ДПС не са в играта вече, но това е вандалщина от най-вискока проба
Никой не може да ме убеди, че тази година е по-сушава от предишни дори напротив...
За мен щом има измрели риби и унищожен водоизточник си е еко проблем и такива от рода "ми тя не е изтровена" са пълен ташак. Колко ли трябва да си безскрупулен или корумпиран чиновник за да кажеш "няма проблем"

Един колега погоре бе споменал, че трябва да се даде гластност, ами то гластност има дават го по най-голямата ТВ в държавата, но както ясно се чува институциите не ги брига

Не знам дали е заради ВЕЦ-ве, дали заради поливане, дали заради някаква мъст, че ДПС не са в играта вече, но това е вандалщина от най-вискока проба

За мен щом има измрели риби и унищожен водоизточник си е еко проблем и такива от рода "ми тя не е изтровена" са пълен ташак. Колко ли трябва да си безскрупулен или корумпиран чиновник за да кажеш "няма проблем"

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- RUZBATA
- ще става разбирач
Още през пролета един от бракониерите които пускат мрежи по язовира и събират такса ми каза че тази година ще изпускат язовира както никога до сега
Щом тия боклуци от Напоителни системи държат толкова да поливат защо не го напълниха язовира есента както го направиха миналата есен
Защото , ако искат другата година да поливат трябва да го напълнят ( тоя язовир няма как да се напълни само от дъждове ) , но преди това защо да не затрият всичката риба
А тоя управител ли е къв е незнам , но сигурно е потривал ръце че най- накрая ще я излови тая риба , защото прави от доста време опити !!! Само пример ... пролета когато каракудата хвърляше хаивера го чух как им викаше на тия с мрежите да заграждат тревите щото каракудата е там
А преди казваше че искал да излови само толостолопа
Ама сигурно не е очаквал да вземе да измира рибата !! Така че за мен има и той няква намеса !!

Щом тия боклуци от Напоителни системи държат толкова да поливат защо не го напълниха язовира есента както го направиха миналата есен

А тоя управител ли е къв е незнам , но сигурно е потривал ръце че най- накрая ще я излови тая риба , защото прави от доста време опити !!! Само пример ... пролета когато каракудата хвърляше хаивера го чух как им викаше на тия с мрежите да заграждат тревите щото каракудата е там

Ама сигурно не е очаквал да вземе да измира рибата !! Така че за мен има и той няква намеса !!