Напоителни системи - вандали, бракониери?

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Напоителни системи - вандали, бракониери?

Мнение от esox_hunter »

Гледам днес 18.08.09 новините по БТВ на обяд и направо изумях :shock: . Даваха за язовир Гарваново - Хасковско и как го съсипват този язовир в момента. Напоителни системи го източват до дупка и рибата измира :? По брега много измрели бели риби, вода не останала, а един турчин шеф на Напоителни системи най-нагло обяснява как рибите не са важни и че по-важни са зеленчуциите :shock: Тия от опазване на околната среда викат "няма проблем, щом рибите не са изтровени" :shock: :shock: :shock: Стана ми много гадно :x заради това "законно" избиване на рибата :evil: Като гледах измрелите риби в гьола и по брега си мислих, колко ли години са им трябвали на тези бели риби да достигнат такива размери :? и колко са нужни на една диня или чушка да пораснат...
Този язовир е само пример има още няколко, които Напоителни системи са съсипали и съсипват в момента в този регион...а предполагам и не само там...Като гледах в четвъртък какво се случва и с Пясъка... :?
Ето инфо за случката: http://haskovo.info/index.php?option=co ... 2&Itemid=2
В момента сайта на БТВ нещо не бачка, но щом го оправят ще пусна и линк към новините и репортажа...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
V.I.P.Men
новобранец
новобранец

Re: Напоителни системи - вандали, бракониери?

Мнение от V.I.P.Men »

Това са копелета за избиване ! Как няма някой да го изкорми този прост и безхаберен турчин.Пълно безхаберие скапаха цялата страна тези фесове а сега се заеха и с природата на България.Не че съм расист но това са глупави хора наредени от партията на Ахмедчо "ДПС" все доверени хора които му помагат в изборите а те им се отблагодаряват с някой постче като на този клепар на който не му пука какво ще стане с рибата а го интересуват чушките и дините или квото е там.Безобразие след няколко годинки нашите деца няма къде да отидат и да починат а камо ли риба да хващат.Трябва този народ да се вдигне и проумее къде и в коя страна живее.Измет страшна са такива като този и трябва с камък за врата да гние на дъното на този язовир за думите си. :axe:
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Да казаха го по Новините ейсега :axe: :axe:
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Защо ли не се учудвам.. То както е тръгнало скоро половината язовири ще стават само за пикник и разходка :axe:
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

NO COMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

BULGARISTAN- страната на АБСУРДИТЕ :twisted:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Никой - нищо не полива !!! Гаранция ви давам че пускат водата в определено темпо и засичат колко време при това темпо ще има вода нон-стоп за бъдещите няколко Веца които се гласят да правят.И при мен е така,не са спряли да го пускат и то без да има някой да е платил за поливане.Мамата си е ебало от как тоя дойде в Хасково.Миналата година ми скъса нервите и пак продължава.Май аз ще го пребия направо в кабинета му някой ден :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Добре де аз нещо немога да си го обясня...
25 мильона кубика вода да свършва ей така...колко залечук поливат бе ей....то сега както е останало под 1 мильон кубика вода(гьол) както няма дъждове колко време ще трябва да се напълни отново този язовир и се питам аз как ще се полива след като свърши и този гьол?! :?
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
toparlak
новобранец
новобранец

Мнение от toparlak »

Шакир Азис се казва мишока.Дано час по-скоро го уволнят.Само тази случка е достатъчен повод.Трябва да се вдига здраво шум за такива неща.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

toparlak написа:Шакир Азис се казва мишока.Дано час по-скоро го уволнят.Само тази случка е достатъчен повод.Трябва да се вдига здраво шум за такива неща.

Съгласен с теб в пълния смисъл.И мишоци дето са зат такива истории и бещинства да ги карат да плащат от собствения си джоб,тогава ги боли най-много ма..та им :twisted: .

Аз за такива емигрирах - не ,че ми е лошо по -добре съм.
Много ми става кофти като чета такива теми..мммм ..........им да такова :finga:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колеги знам че ще ме нападнете , но само да ви кажа моето мнение. Бабами и дядоми са зеленчуко производители, поливат градината , от която се изхранват, от кладененнц .Знаете ли какво става като пресъхне кладенеца -ГЛАД . Дано скоро не се случи , но да няма вода за нещо което се трепеш и се изхранваш от него е УЖАСНО. Вие не знаете , но моя дядо всяка вечер гледа прогнозата за времето и се моли човека за "2 капки" дъжд. И така мнението ми е , че ако хората поливат наистина своите градини , нека го правят, те за това и от това живея.Те немогат да си преместят градината на друг язовир за разлика от нас, които можем да си мръднем задниците и да отидем на друг водоем където да си си правим кефа . В случая ако трябва да се слагат на "кантар" прехранване и удоволствие аз вдигъм ръка за хората ,които се прхранват.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Кръстев ти кога за последно си виждал по полето да се полива.Аз скоро поне от 10-15-години не съм виждал.Преди като минавах по пътищата се виждаха макарите с маркучи и поливаха верно .Но сеге разграбиха помпените станции та с какво ще поливат.Баба ти и дядо ти нека си поливат но големите производители едва ли се надяват на ДЪРЖАВАТА да им пусне вода да си полеят :mrgreen: Любака май ще излезе прав за жалост
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Какво да ви кажа,още от предното управление,обикаляха хора които бяха близки до управлението и търсеха къде да си направят водни централи,понеже техните хора им отпускаха пари за това.Когато се полива,има хора платили за това.Понеже нямат средства,хората си плащат за една-две поливки и водата се спира.Тук става въпрос за целенасочено испускане на водоемите и наблюдават колко време ще се источва един водоем с определена кубатура при определено количество испусната вода.Вецовете работят с вода и неможе да работи 10 дни и да чака 30 за да се напълни водоема и пак да го пускат.Това е причината,повярвайте ми защото ме потитаха доли имам нещо общо с това,когато ходих да си плащам наемите.А на въпроса ми,към друг човек за това нещо,дали знае какво става,отговора беше че са наши хора.Какви са тези наши хора и аз не знам,щото нямам нищо общо с това,но май си беше намек да си трая :evil: :evil: :evil:

Това е истината и на Кръстев бабата и дядо му,нямат нищо общо тук !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Добър ден, и аз съм потресен от това, което чувам за Гарваново още повече, че съм ходил там. А относно построяването на ВЕЦ не мога да си представя как точно там ще стане.Язовира до колкото знам се пълни доста трудно, разчита се основно на дъжд и някакви помпи които носят вода от съседно село, но това било много скъпо и в последните години не се практикува. За мен причината е,че ДПС не получиха това което очакваха от изборите. :twisted:
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Ето от емисията на БТВ, изгледайте видеото вижте измрелите риби http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=137736 :shock:

Един колега погоре бе споменал, че трябва да се даде гластност, ами то гластност има дават го по най-голямата ТВ в държавата, но както ясно се чува институциите не ги брига :evil: Едните викат нама проблем щом не е отровена, Азис-чо вика, "продължаваме да точим" :evil: (леле на тоя турчин колко му беше трудно едно изречение на български да сглоби :shock: :roll: )
Не знам дали е заради ВЕЦ-ве, дали заради поливане, дали заради някаква мъст, че ДПС не са в играта вече, но това е вандалщина от най-вискока проба :evil: Никой не може да ме убеди, че тази година е по-сушава от предишни дори напротив... :roll:
За мен щом има измрели риби и унищожен водоизточник си е еко проблем и такива от рода "ми тя не е изтровена" са пълен ташак. Колко ли трябва да си безскрупулен или корумпиран чиновник за да кажеш "няма проблем" :shock: :evil:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Още през пролета един от бракониерите които пускат мрежи по язовира и събират такса ми каза че тази година ще изпускат язовира както никога до сега :evil: :evil:
Щом тия боклуци от Напоителни системи държат толкова да поливат защо не го напълниха язовира есента както го направиха миналата есен :?: :?: Защото , ако искат другата година да поливат трябва да го напълнят ( тоя язовир няма как да се напълни само от дъждове ) , но преди това защо да не затрият всичката риба :evil: :evil: :evil:
А тоя управител ли е къв е незнам , но сигурно е потривал ръце че най- накрая ще я излови тая риба , защото прави от доста време опити !!! Само пример ... пролета когато каракудата хвърляше хаивера го чух как им викаше на тия с мрежите да заграждат тревите щото каракудата е там :evil: :evil: А преди казваше че искал да излови само толостолопа :!:
Ама сигурно не е очаквал да вземе да измира рибата !! Така че за мен има и той няква намеса !!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”