Риболов с близалка

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Риболов с близалка

Мнение от ribolovcho »

Да попитам по опитните от мен с близалка,каква близалка трябва да си купя за да мога да задържам,като ходя за мрени,щото аз слагам 10 грамова на кралузо-модел сърф, и нещо не ми се получава,както трябва,даите ми съвет,какъв монтаж,каква тежест ми трябва за дълбо4ина около 60 см.и течение средно бързо,
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: риболов с близалка

Мнение от ExTaZzY »

Колега мисля,че си подбрал добра близалка за това течение просто монтажа или начина на задържане не ти е правилен
Монтажа за сеправи като от микровирбела нагоре се слагат от наймалката до най-голямата съчма или слагаш от 3№ съчма до 7номер и отгоре над нея тръгваш на обратно тоест става тъка 3,4,5,6,7,7,6,5,4,3 незнам дали ме разбра,но това е единият начин другият е като пак тръгваш от 3 но вместо да повториш 7 слагаш оливета 1 или 2 грама в зависимост от близалката и донареждаш съчмите пак и се получава 3,4,5,6,7,оливета(може пак 7 ако близалката е с голяма товароносимост),6,5,4,3
Всличките съчми се нареждар през 2-3 санта да станат като сенджирче с къса оплетка(тъка при задържане стръвта остава на дъното а линията ти е изпъната)

А ако грешиш в задържането навярно си държиш пръчката в посока на близалката и наведена почти над водата,когато се задържа се държи въдицата на 45 градуса спрямо плувката и високо нагоре върха тъка,че влакното,което ти отива към плувката да е почти непрекосновено с водата.

Надявам се съм бил ползен ако неможеш да схванеш монтажа ще ти направя схема .... :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Така подредена верижката е по-скоро за изтичане.
Ако целта ти е да спреш на място или дори да връщаш (сърф го може боло не) верижката ще ти пречи поради голямата площ на цялата схема.

При 10гр близалка ползвай оливетка.

Ето и какво препоръчват от фирмата производител
http://www.youtube.com/watch?v=GagEHq0roV4

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GagEHq0roV4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/GagEHq0roV4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

колеги използвах някои отвашите съвети и сега е по добре ,но очаквам бутник да ми отвори очите малко повече :lol:-http://gallery.nariba.com/data/1056/469 ... 81-med.JPG
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Да попитам нещо вчера ми се наложи да ловя с близалка Гралусо 3 г.Монтажа е дропер над микро вирбела и на 30 см над него основното утежнение дълбочината беше към 70 см.Направи ми впечетление че при свободно изтичане плувката тръгва с как да го кажа с горния кил където се захваща влакното и чак като задържа леко тогава се завърта но ако я оставя пак да изтича свободно пак се завърта.Това нормалния ход ли е на плувката или нищо бъркам в монтажа
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Модела е от най разпространените мисля че е Торпедо.Захващането съм го направил точно както и указано на картинката.Лових със щека не мисля че е от дълбочината защото пробвах и на по малка дълбочина и хода е същия.Някъде другаде бъркам май
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Ходих сега да ги гледам Торпедо са.Ще преправя монтажите и ще ги направя точно по гореописаните начини.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
doktor5
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от doktor5 »

Да попитам нещо вчера ми се наложи да ловя с близалка Гралусо 3 г.Монтажа е дропер над микро вирбела и на 30 см над него основното утежнение дълбочината беше към 70 см.Направи ми впечетление че при свободно изтичане плувката тръгва с как да го кажа с горния кил където се захваща влакното и чак като задържа леко тогава се завърта но ако я оставя пак да изтича свободно пак се завърта.Това нормалния ход ли е на плувката или нищо бъркам в монтажа

Да нормално е, ако близалката се отпусне, тежеста задържа линията и горния кил се увлича от течението, а челото се обръща срещу него, самата форма на плувката е такава. Ама ти какво целиш с това отпускане, тези плувки не работят така :!:
Изображение
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Здрасти Докторе ние се познаваме.Вчера Мишел уж ми обясняваше как да го правя монтажа ама не се получи.Бяхме с него на Буково и с него беше един възрастен човек май се казваше Тяната беше майстор неговата близалка изтичаше правилно даже и на свободен ход
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Според мен 3гр е лека близалка за това течение и дълбочина 70см,така го виждам проблема!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Да питам имам една Гралусо сърф мога ли да я ползвам за щека или е само за болонеза
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Да питам на Тунинга за какво е пласмасовата лентичка която се слага отгоре.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

gogobogo написа:Да питам на Тунинга за какво е пласмасовата лентичка която се слага отгоре.
Ето тук има едно клипче горе в дясно,ще ти стане ясно..

:arrow: http://www.cralusso.com/magyar/torpedotuning.php
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

:smt023
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

С тези два монтажа лових преди около месец на р.Струма в Гърция.Излизаха предимно морунажи и от време на врене някой бонус клен...
Изображение

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”