малко история за заргана
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
Re: малко история за заргана
ПРОСТЕТЕ НЕВЕЖЕСТВОТО МИ .КАКВО Е ГЮМЮШкамен написа:Айде да се върнем малко назад,когато е нямало мачове,булда 014 и т.н.Първите ми спомени за тая риба датират някъде от около 80-сте.Вуйчо ми я мъкнеше с кофите .Тогава не се впечетлявах,защото бях на около 10г ,Преди няколко години ми дойде на ума за тази работа и го питах как са я ловили освен на чипаре.Като получих отговора бях потресен:на кука2 и белен гюмюш.Но след като прочетох как я ловят в Турция ми стана ясно Така ,че голеги изкарвайте вехтите спомени и пишете.Някой ако набара и стари фотографии да постне грешка няма да има.
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
-
- сериозен играч
- Мнения: 2346
- Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 8:13 pm
- Местоположение: Варна,морето, сините вълни
- Обратна връзка:
- допълвам Доктора с това, че тази дребна рибка може да не се чисти отвътре - изплакваш я само и след това да престои малко в сол за да стегне за около 1 час - се получава неописуемо удоволствие за бира - фритюрника наистина е за препоръчване яде се като чипсDOCTORA написа:Барутчия, гюмуша още го наричат атерина. Малка прозрачна рибка. Аз се кефя да ги ловя на еланкат когато няма сафрид и ги обичам пържени във фрютюрника. Ядат се докато са топли защото като изтинат става като гьон
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!