за мухарството и мухарите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

дилян

за мухарството и мухарите

Мнение от дилян »

привет на всички.
Гледам интересна страница и форум сте направили. Прави ми впечатление обаче, че почти във всеки въпрос в секцийте когато някои питат къде да се иде за мухарски риболов, никакъв отговор :). Има две обяснения - наистина никои не знае, или никой не казва от пуста рибарска ревност .... като се има впредвид че има хора с мухарки, по-вероятно да е второто, но както и да е. Поне имената на реките може да споделяме, ако не местата, ако един се е насладил нека и друг да опита, и без това не го правим да се прехранваме, а за удоволствието.
Аз съм горд собственик на Шекспир мухарка, но нямах възможността да ходя за риба последните две години. От северо-запад(н)ала БГ съм, а там са малко реките дето стават за мухарка и има риба. Учих се на Дунава да я хвърлям и докато се учих хванах 2 попчета, едното доблестно ми съсипа муха за 3 лв.
Около Луковит и селата може да се ходи на Златна Панега (пътя София - Плевен минава от там), има останала пъстърва, но реката е доста неудобна за мухарка, поне за начинаещ като мене. Между другото от тая река е и националния рекорд по пъстърва - 6 кг.
Чувал съм че и на язовир Доспат може да се пробва на мухарка но не съм ходил там.
На Искъра съм се пробвал но без успех, около селата Искър, Долни Луковит и Ставерци.
Чета по списанията за местността Дяволските Казани, и за първите прагове на Искър, но нямам и хабер от понятие къде е това и как се стига до там. Ако някои знае и е ходил нека да сподели.
Скоро мисля да отидо до Рибарица и Шипково да атакувам реката, дано е останало нещо.
Поздрави на слука на всички, Дилян
koceto
новобранец
новобранец

Мнение от koceto »

Здравейте,колеги!
Някой може ли да даде информация за мухарски риболов по Струма около Кресна?
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Re: за мухарството и мухарите

Мнение от fixxer »

дилян написа: Около Луковит и селата може да се ходи на Златна Панега (пътя София - Плевен минава от там), има останала пъстърва, но реката е доста неудобна за мухарка, поне за начинаещ като мене. Между другото от тая река е и националния рекорд по пъстърва - 6 кг.
относно риболова с мухарка аз лично немога грам да ви помогна защото изобщо не ме влече такъв вид риболов. А по мои сведения националния рекорд за същата тази пъстърва е от язовир Доспат :wink:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
nikishanoto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от nikishanoto »

Привет колеги,съжалявам,но и аз немога да ви помогна,защото не се занимавам с този вид риболов. :( 8)
Да умееш да обичаш,значи да умееш всичко!И не-забравяйте колеги,колежки-рибари,че любовта е магия!
Гост

Мнение от Гост »

koceto написа:Здравейте,колеги!
Някой може ли да даде информация за мухарски риболов по Струма около Кресна?
Здравей,
честно казано скоро не съм одил с мухарката в този район, но минах от там миналата седмица и видимо местата са си добри. Района го познавам защото имам роднини в с. Микрево. (Кресна - Градешница- Огражден и Микрево ги дели р. Струма сега е Струмяни ). От много години ходя в района и има прекрасни места за риболов със суха муха за клен. Много подходящ е района ооколо и под моста ( дори на няколко километра надолу) който е на р. Струма мейду Огражден (Струмяни) и Микрево (посока Цапарево). Над Кресна в самото кресненско дефиле също има прекрасни тихи места с надвиснали клони паднали дървета или големи камъни където дава клен. Сега видях че реката е "паднала" и мойе много удобно да се замята от средата на реката към брега и надвисналита клони. Лично аз мисля да си взема мухарката по празниците 04-06.09.2004 и да пробвам в този район.
Наслука на всички колеги
Аватар
Vangellys
новобранец
новобранец

Мнение от Vangellys »

Много се извинявам за тъпата правописна грешка не исках да напиша "одил" просто не ми е хванало "х". не мога да го редактирам така че ще виси така
nikishanoto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от nikishanoto »

Привет колеги,
няма нищо Vangellys просто си направил правописн грешка това е.
Кажи на fixxer да ти оправи грешката.
Да умееш да обичаш,значи да умееш всичко!И не-забравяйте колеги,колежки-рибари,че любовта е магия!
Павел Иванов

Re: за мухарството и мухарите

Мнение от Павел Иванов »

дилян написа:.
Скоро мисля да отидо до Рибарица и Шипково да атакувам реката, дано е останало нещо.
Поздрави на слука на всички, Дилян
Е специално на Рибарица не е останало Диляне . Не е ! Е освен ако не броиш безбройните маломерки коит си късат от муата коя бутче коя крилце :D
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”