Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Какво прави ИАРА?
Модератор: bobopeli
Какво прави ИАРА?
Няма ли кой да спре касапите които тралят на варненския канал.Три дена ходя да проверявам дали има илария на "буруна" до Казашко и гледам как тралят като изумени.Вчера отидох към 18ч имаше около 10 човека които смляха рибата.Само единият от тях имаше 22 парчета някои над 1.5кг.До колкото съм запознат траленето се смята за бракониерство но никой от ИАРА не минава по канала особенно след 18ч.Делфините бяха наврели рибата в заливчето и към 18.30 стана грозно.
Последно промяна от veliko69 на Пет Сеп 18, 2009 8:42 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Какво прави ИАРА?
Иара е една заухава организацийка,която не си върши Шибаната Проста Работа .
Не слагайте всички служители от ИАРА под един знаменател 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Съгласен съм с това твърдение. Обаче според мен ние трябва да сме по активни за да има ответна реакция от ИАРА. Когато човек когато човек иска да получи трябва да даде, накараите ИАРА да се засрамят и да ги подгонят съдебните власти, и те ще подгонят бракониерите. Снимаите, правете клипове, пускаите ги по телевизията и ако няма ефект спрете да си плащате билета и излезте на протест. Инче сега сме като малцинство за което на държавата не му пука.dekata написа:Не слагайте всички служители от ИАРА под един знаменател
- valeri
- разбира нещата
Съобщавайте и в техния сайт и по региони.
За да могат се видят каква работа вършат..
http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index. ... e703e5d16f

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Внимавай с изказванията ! Има много съвестни хора , които дават всичко по силите си за мижавите ...лв на месец !! Работят по цял ден/нощ !eminem94 написа:Иара е една заухава организацийка,която не си върши Шибаната Проста Работа .
А ти отворко, какво правиш по въпроса ? Трупаш мнения в форума ?!
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
sandista написа:Внимавай с изказванията ! Има много съвестни хора , които дават всичко по силите си за мижавите ...лв на месец !! Работят по цял ден/нощ !eminem94 написа:Иара е една заухава организацийка,която не си върши Шибаната Проста Работа .
А ти отворко, какво правиш по въпроса ? Трупаш мнения в форума ?!

http://nafa-bg.org/BG/EDemocracy/viewtopic.php?f=1&t=46valeri написа:Съобщавайте и в техния сайт и по региони.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Незнам аз какво правя,НО ТЕ НЕ СИ ВЪРШЪТ РАБОТАТА ...
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Съгласен съм!eminem94 написа:Незнам аз какво правя,НО ТЕ НЕ СИ ВЪРШЪТ РАБОТАТА ...
И да отговоря какво прави-не е доволен и го изразява ,а това не е малко!!!Той все още не ,но родителите му със сигурност плащат данаци.А парите от тях отиват и при служителите от ИАРА.Голяма работа,че имало свестни хора м-у тях.Това никак не променя цялостния негативен облик на ИАРА.Същото се отнася и за другите държавни служители назначени благодарение на всички нас-работещите в частния сектор.Ние даваме труда си и искаме и хората назначени да опазват нашето спокойствие и те да го правят.Крайно време е да се разбере,че тези държавни служители когато са се подписвали под трудовите си договори са се задължили да служат на НАС(обществото),а не на някой друг(често извън закона).Ако не им изнася да се махат!И да отидат да поработят некъде наистина и да видят дали ще ги търпят ако не си вършат работата!
А колкото до отворкото,според мен той е този,който нарича другите така....sandista ти какво правиш???Ходиш да се биеш ли????Мисля,че си има назначени да се справят с проблема,а нашата работа е да изискваме от тях.
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега а ти по какъв начин се опита да уведомиш ИАРА?Защо причисляваш всички служители под един знаменател,мога да твърдя че има доста съвестни служители на реда които си вършат много съвестно работата!!!veliko69 написа:Няма ли кой да спре касапите които тралят на варненския канал.Три дена ходя да проверявам дали има илария на "буруна" до Казашко и гледам как тралят като изумени.Вчера отидох към 18ч имаше около 10 човека които смляха рибата.Само единият от тях имаше 22 парчета някои над 1.5кг.До колкото съм запознат траленето се смята за бракониерство но никой от ИАРА не минава по канала особенно след 18ч.Делфините бяха наврели рибата в заливчето и към 18.30 стана грозно.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
dimitar_dv , батка , да си ме видял някъде да пиша , че се бия ? Вярно,че съм нинджа ама чак пък толкова
Ти с твойте данъци знаеш ли по колко човека отговарят за цял регион ? Я провери , виж им заплатите и тогава псувайте хората. Просто подавайте сигнали и ПОМГАЙТЕ на ИАРА а не ги псувайте. Ако не си вършат целенасочено работата жалби в Министерството и да идват работливи на тяхно място. Според мен има малко размърдване. Нека бъдем оптимисти . Стига с тия мрънканици и недоволство. Соц-а си отиде отдавна ... или не чак толкова отдавна ... ?
И що се отнася до тия данъци дето плащаМЕ , едва ли баш у ИАРА отиват.

И що се отнася до тия данъци дето плащаМЕ , едва ли баш у ИАРА отиват.
-
- ще става разбирач
Съгласен съм с Димитър.Какво от това ,че в ИАРА има съвестни служители?! Цялостния облик на това иначе държавно ведомство е просто смешен. И не за друго , а от това ,че нито е организирано както трябва ,нито че си върши работата във формата ,който може.Ударили са го на системата както може. Ръководи се на места от хора , които нямат идея, какво е това риба , и опазването и.Повечето са политически поставени и си живуркат удобно на столовете. Така е поне в Кърджали. Великия началник на това ведомство не беше виждал риба на снимка до преди няколко години . Не беше чувал дори кой е това Сабанеев. Един добре охранен смешник.Смешник да ама иначе началник и прави нас смешни. Из областта всеки прави каквото си иска. На Ивайловград пък например се е достигнало до там ,че мутрите регулират риболова. Тъжно е. Къде е държавата ни?! Питам се защо олекваме толкова. Тъпото е в това ,че методите на мутрите са по - ефективни от тези на държавните структори по места. Задавам си съвсем уместния въпрос що за хора сме. Всички в един глас ревем , че няма оправия и няма кой да реши нещата в държавата ни. В същото време умираме да я караме ,кой както си иска ,без да се съобразяваме с никого и нищо. Държава от индивидуалисти, които умират да удрят келепира. Слаб слънчев лъч е примера , които дават някои съвестни колеги от форума, които документират пускане на рибата уловена при риболова. Мисля ,че докато не се уверим в това ,че опазването на водното богатство е всеобщо дело и търсенето на отговорност от органите оторизирани за това също няма да се оправим. И не само това, освен ,че трябва да сме уверени е необходимо да го правиме. Да ги записваме с камери , снимаме с фотоапарати и да подаваме сигнали до масмедиите. Дано се размърдат едните и си намерят мястото другите. Надявам се някой ден и това да се случи..защото сме я докарали до там ,че няма къде да отидем и топнем плувките...
Христо - наслука на всички
- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Само да напомня,че никой не им е сложил вилата на врата когато са започвали работа.Ниска била заплатата,ами можете сами да се сетите тогава какав им е мотива да се натискат на тази служба(защото буквално се натискат за местата си).....
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- фен клуб-скобар
нищо какво да прави пиат си бира някаде
.