RЕМОНТ ИЛИ ЗАМЯНА НА СОНДА ЗА EAGLE MAGNA III

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
mantaray
новобранец
новобранец

RЕМОНТ ИЛИ ЗАМЯНА НА СОНДА ЗА EAGLE MAGNA III

Мнение от mantaray »

Уважаеми колеги,
Имам приятел от Царево , който пък има проблем със сонара си Eagle Magna III и то по точно със сондата, която е капсолована но се вижда, че кабела е с нарушена цялост. Въпросът ми е: подлежи ли на ремонт тази сонда и ако да, къде в сервиз или ателие, или е по силите на малко над средната грамотност човек; също така продават ли се отделно сонди от този модел, къде и евентуално цени. С благодарност за всеки отговор към всеки един.
Ars longa, vita brevis
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: RЕМОНТ ИЛИ ЗАМЯНА НА СОНДА ЗА EAGLE MAGNA III

Мнение от krokibg »

На скоро говорих с един майстор за евентуално отваряне на сонда за сонар !!! Майстора е много добър и изобщо не се плаши да отваря и ремонтира всичко но сондата изобщо не се нави да я отваря.Каза че заливката е толкова здрава и твърда че ще падне страшно къртене и няма гаранция.Ако е само кабела,добре ще бъде пак майстор да го среже и да запои отново всички кабелчета които са скъсани едно за друго и с малко къртене на матеряла,отново да се залее с нещо подобно а кабела да се намаже около дупката с Вюрт за да не се къса повече.Абе,лоша работа,дано да са само кабели и неги режете вие защото може да са едноцветни и после няма да можете да ги запоите по цветова.Ако обаче са по цветова,спокойно може да искъртите около кабелчето,заголвате жиците,запоявате цвят с цвят,заливате с нещо дву-компонентно като епоксидна смола,мажете след изсъхването и с Вюрт и сте готови.Нищо сложно няма,но къртете внимателно около кабела и не много дълбоко да не нараните нещо от електронните компоненти вътре.Поздрав и дано да се оправи човека !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
mantaray
новобранец
новобранец

Мнение от mantaray »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:На скоро говорих с един майстор за евентуално отваряне на сонда за сонар !!! Майстора е много добър и изобщо не се плаши да отваря и ремонтира всичко но сондата изобщо не се нави да я отваря.Каза че заливката е толкова здрава и твърда че ще падне страшно къртене и няма гаранция.Ако е само кабела,добре ще бъде пак майстор да го среже и да запои отново всички кабелчета които са скъсани едно за друго и с малко къртене на матеряла,отново да се залее с нещо подобно а кабела да се намаже около дупката с Вюрт за да не се къса повече.Абе,лоша работа,дано да са само кабели и неги режете вие защото може да са едноцветни и после няма да можете да ги запоите по цветова.Ако обаче са по цветова,спокойно може да искъртите около кабелчето,заголвате жиците,запоявате цвят с цвят,заливате с нещо дву-компонентно като епоксидна смола,мажете след изсъхването и с Вюрт и сте готови.Нищо сложно няма,но къртете внимателно около кабела и не много дълбоко да не нараните нещо от електронните компоненти вътре.Поздрав и дано да се оправи човека !!!
Благодаря, колега, на слука и винаги бъдете така отзивчив.
Ars longa, vita brevis
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

Здравейте:

булстар лодки и каравани е дистрибутора на Eagle за България.

Сондите не подлежат на ремонт. Ако сонарът му е гаранционен ще му я подменим безплатно. Ако гаранцията е изтекла имаме повечето по-евтини сонди на склад.

Www.bulstar.bg, tel 0550 42242. Намираме се на пътя Бургас-Созопол срещу военната база Атия.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аве Миро,виждам,че си навътре със сондите,та въпросче.
Понеже ми е монтирана на тръбата сонда за GARMIN - 90,
мога ли същата сонда да я ползвам за GARMIN - 300 С.
На външен вид са абсолютно еднакви.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

КИРО написа:Аве Миро,виждам,че си навътре със сондите,та въпросче.
Понеже ми е монтирана на тръбата сонда за GARMIN - 90,
мога ли същата сонда да я ползвам за GARMIN - 300 С.
На външен вид са абсолютно еднакви.
Продавам лодки, двигатели и съм вносител на няколко марки сонари но Гармин не е сред тях.
Не мога да ти помогна много но по-принцип ако буксата е еднаква със сигорност ще стане но май на 90C е еднолъчева, а на 300С не знам.
Да не стане да имаш двулъчев сонар с еднолъчева сонда.
Ако искаш имам телефона на вносителя на Гармин той също е запален рибар и ще те по съветва по-добре от мен.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ОК,мерси все пак.
Иначе и 90 е двулъчев,ама още не съм погледнал в описанията дали са еднакви честотите им.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

КИРО написа:ОК,мерси все пак.
Иначе и 90 е двулъчев,ама още не съм погледнал в описанията дали са еднакви честотите им.
Да прав си сега прочетох и двата са на една и съща честота. Но сравни и мощностите ако са същите няма да имаш проблем.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”