Транспортни колела за транеца на надуваема лодка???

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Monte Cristo 29
новобранец
новобранец

Транспортни колела за транеца на надуваема лодка???

Мнение от Monte Cristo 29 »

Здравейте колеги,

Някой знае ли фирма или човек който да изработва такива транспортни колела които се монтират на дъската около транеца,разбира се ако сте си поръчвали такива моля да споделите евентуалните +/- и колко са ви стрували,по фирмите видях ама май доста са скъпички,все някой може и да е намерил някой да ги изработва по изгодно.
Очаквам всеки да сподели ако си е правил или поръчвал такива,колко са му излезли и да ли има ефект от тях!!!
Или си намери начин,или сам си го създай.
pantera
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Транспортни колела за транеца на надуваема лодка???

Мнение от pantera »

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ТРУДНО СЕ ХВАЩА ГОЛ ШАРАН
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Влизаш в една желизария, там продават гумирани колелета за колички.Взимаш и с малко заварки си правиш. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
petukingdom
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от petukingdom »

всичко трябва да е неръждавейка,иначе ръждясва за нула време и е доста грозно!!!Аз си направих от неръждавейка,но не можах да намеря болтове и не смятам да ги монтирам с обикновенни болтове,така че няма да ги ползвам :wink:
http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

болтове неръжд. ли не можа да намериш? ела да ти дам!

ПС: не е нужно да са от стомана /неръжд./ - тези, които имам при мен са от алуминиева сплав и само болтовете са неръжд. Освен това има система за обръщане нагоре и се свалят лесно... Абе струват си 200-та лв с една дума...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

petukingdom написа:всичко трябва да е неръждавейка,иначе ръждясва за нула време и е доста грозно!!!Аз си направих от неръждавейка,но не можах да намеря болтове и не смятам да ги монтирам с обикновенни болтове,така че няма да ги ползвам :wink:

Болтове неръждавейка и каквито искаш продават в магазина на ъгъла на Раковски и Сливница в София. :idea:
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Колеги,криза е и съм решил да си направя сам транспортни колела за лодката.Понеже не умея да чертая на компютъра,реших да обясня доколкото мога какво мисля да правя и очаквам съвети и напътствия от по-начетените колеги.Намерих колелца по 10-14 лв. които са на втулка/за да не ръждясва лагера/.Мисля да взема два вида алуминиев профил които телескопично да влизат един в друг.По-широкият край да прикрепя с нещо към транеца/може с посредством скоби с болтове,пък може и с някакво подходящо лепило/.На по-тясният профил ще прикача колелата.Когато пускам лодката на вода спускам колелата,като фиксирам дължината с щифт или някаква ос,която минава през отвори през двата профила в долният край.Когато вече е на вода,ще изтегля профилите с колелцата на горе и ще фиксирам отново с отвор през двата профила така,че колелата да са максимално прибрани.Проблема при този вариант е,че профила като са прибрани колелата,ще стърчи много на горе и не знам дали няма да ми пречи да обслужвам двигателя.Нека някой ако разбира да ми помогне с акъл и мерки,защото аз даже не съм и веждал на какъв принцип са изобщо транспортните колела.Също интересува ме каква трябва да е подходящата дължина от дъното на лодката до земята.Лодката ми е Zander 330 с Ямаха 4 коня къс ботуш.Хич не ми се дават 180-200 лв.Вярно,че купените са сгъваеми и удобни,но смятам че ако аз си ги направя ще ми струват максимум 60-70 лв.Моля за съвет.Предварително благодаря.Може и на ЛС.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

==============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:56 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ULDO1 написа:Колеги аз си направих колелца и сега ще ги покажа,ако ви харесат можете да взаимствате идеята.И други неща съм си направил за лодката,всичко по идеи взаимствани от колеги от форумите
велик си

:drinkers:
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:57 pm, променено общо 1 път.
Ст.Енев
новобранец
новобранец

Мнение от Ст.Енев »

Здравейте колега!Такива колела се продаваат от "Зандер-България", но струват мама и тате заедно.От там обаче можеш да вземеш модел за изработката - решението е просто и се вижда ясно на снимките им към отдел "аксесоари".Успех!!!!!!!!!!!
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Да не отварям нова тема ще попитам в тази.При монтажа на колелата, целият транец ли се пробива?
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ст.Енев написа:Здравейте колега!Такива колела се продаваат от "Зандер-България", но струват мама и тате заедно.От там обаче можеш да вземеш модел за изработката - решението е просто и се вижда ясно на снимките им към отдел "аксесоари".Успех!!!!!!!!!!!
Аз си купих две колела преди около два месеца от магазин "за левче" - двете за 8 лева. Още не съм се наканил да си направя стойката, че нещо ми се обърка цялото лято тази година, но искам да предупредя всички колеги за нещо, което съм забелязал ( за моята лодка, а до колкото имам инфо, важи и за други лодки с транцева дъска, отделно от лодката, т.е. транец, който се монтира на ушите на надуваемата лодка !!!). Та става дума за следното: Транецът се монтира на 4 броя уши, които понасят цялото усилие - и от двигателя, и от масата на лодката (когато лодката е с монтирани колела на транеца), т.е., тези четири уши носят цялата тежест на лодката и всичко накичено по нея, включително и в нея. Та съветът ми към всички, които искат да използват такива колела, монтирани на транцевата дъска е, когато пускате лодката на вода, не слагайте багаж в лодката, както и двигателят и акумулатор (ако е електричка), когато транспортирате лодката до водата на колела. Това е съвет от мен - ако искате да се радвате на лодките си, които са надуваеми и с отделна транцева дъска. И още нещо: имайте предвид, че връзката на транеца към лодката чрез тези 4 броя уши е сравнително мека, което означава, че при транспорт на лодката на колелата, запъването на някое колело в камък, при бързо движение може да доведе до неприятности. Та лично аз се двоумя, дали да си монтирам тези колела на транеца (моята лодка е с отделен транец, монтиран на такива уши). Да, несъмнено, колелата са доста добро решение, когато сам си пускаш лодката и си отдалечен от водата, но .... забелязвам, че не винаги са подходящото решение. Това е лично мое мнение и съвет.
Иначе, цялата конструкция по модела на Зандер може да се направи за не-повече от 20 лева (макс.) Няма нищо сложно - само малко умения, желание и търпение. Материали и колела - и по левчето, и по Бриколаж, и по Практикер, и по железариите, а който има детска количка за изхвърляне (бебешка) - може да използва колелата, а защо не и арматурата на количката ... :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Джагър, какъв е диаметъра и ширината на колелата ? И аз имам нужда от транспортни
такива за лодката.Каквито и чертежи да разработвах,все ми се струва,че ще ми
пречат при влачене. Колеги ,моля споделете вашия опит!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

gogibo написа:Джагър, какъв е диаметъра и ширината на колелата ? И аз имам нужда от транспортни
такива за лодката.Каквито и чертежи да разработвах,все ми се струва,че ще ми
пречат при влачене. Колеги ,моля споделете вашия опит!
Ами в момента не са при мен, но ще ти дам размерите при първа възможност. По памет и на око - около 20 см в диаметър и около 5-6 см дебелина. Изцяло от пластмаса са. Купих ги зимата от левчето на Красно село (безистена на Фантастико). Иначе, много съм се замислял за колела от детска количка. Нищо, че са метални. Въпросът е за колко ще си ги намериш. Ако са евтини - караш един сезон и сменяш. Проблемът е, че при допълнителна транцева дъска (монтирана на 4 уши), цялата система (колела-транец-лодка) е много гъвкава и не е стабилна, а все пак, като търкаляш лодката на колелата, има камъни, дупки, кал, тиня - с една дума, не е асфалт и лодката не трябва да е натоварена, а максимално олекотена, за да не пострадат ушите и лодката.
При лодките с вграден транец е друга бира и там нещата са по-добре.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”