Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Яз.Широка поляна
Модератор: sapuna
Яз.Широка поляна
Колеги дайте някаква информация за този водоем 

Моля, дайте инфо има ли удобни места за карвана или палатка на този язовир.През август минах пътъом от там,имаше някакви постройки до пътя за Доспат и срещу тях път,който отива до язовира и свършва до един остров с бариера
.Беше пълно с цигански колиби и няколко палатки.Няма ли някой път който да стига навътре покрай язовира с по-спокойни и приятни места ?

- петър власев
- разбира нещата
Аз мога да кажа само че лятото покрай Малкия Беглик и Широка Поляна е пълно с циганска паплач, дето няма кой да я изрине оттам и хората правилно казаха - търси Дженевра, аз там не съм бил и не мога да кажа. Но откъм пътя Доспат-Батак наистина не си заслужава, много боклуци , както казах, и в буквалния и в преносния смисъл, за съжаление.
На Широка Поляна досега имам 3 часа риболов през живота си, точно до пътя и резултатът беше два костура около 15-20см на червен червей - юли месец.
На Широка Поляна досега имам 3 часа риболов през живота си, точно до пътя и резултатът беше два костура около 15-20см на червен червей - юли месец.
- Ванко
- научил се да хвърля
Това за мангалите го знам,положението до пътя също но никой не ми каза какво е това ДЖЕНЕРВА и каде да го-я търсяdidovalk написа:Аз мога да кажа само че лятото покрай Малкия Беглик и Широка Поляна е пълно с циганска паплач, дето няма кой да я изрине оттам и хората правилно казаха - търси Дженевра, аз там не съм бил и не мога да кажа. Но откъм пътя Доспат-Батак наистина не си заслужава, много боклуци , както казах, и в буквалния и в преносния смисъл, за съжаление.

- orka1
- новобранец
- Обратна връзка:
Ванко написа:Хайде бе пичове кажете как е риболова през юли и август на тоя гьол защтото мислиме с едни приятели да водиме семействата на готина природа,но също така ако може и да половим малко риба. БЛАГОДАРЯ.
Здравей колега,
нашата група ще ходи също на язовира от 15.07 за 1 седмица.
За първи път ще сме и ние,ако излезе някаква информация ще ти я пусна веднага.
Аз си падам по мухарката,но никой не казва става ли на този водоем.
Наслука
Аз ще ходя на яз.Широка поляна. Ще ловя само на спининг, но в компанията има много други, които ще ловят на плувки, булда, дънни...После ще разказвам.
Иначе знам, че са го зарибили с пъстърва - американка и балканка. Този язовир е един от най-красивите и е много богат на рибни видове. Надявам се да има и добри количества от всички. Е и да кълве, разбирасе
Иначе знам, че са го зарибили с пъстърва - американка и балканка. Този язовир е един от най-красивите и е много богат на рибни видове. Надявам се да има и добри количества от всички. Е и да кълве, разбирасе

На 25-ти бях на яз.Широка поляна. Сутринта кълвяха основно кленове на бял червей. Излизаха също така червеноперки и много малки балканки. Някои хора ловяха каракуди на жито, но резултатите бяха слаби.
А кленовете бяха полудели - не оставяха стръвта да потъне. Излизаха добри риби около 400гр. имаше и по-големи.Така беше до 10.00, после рибата спря да бъде активна - направо изчезна. Тук там някой костур или малка балканка.
На спининг / Мепс-Аглия-сребриста/ излезе един костур около 300гр. и две балканки. Основно се ловеше на плувка. Обаче на много малко места даде добро количество риба. Причината според мен е в тактиката на повечето рибари, които въобще не подхранваха.
Впечетление ми направи, че балканката хапваше само /най-вече/ червени червеи. Даже тези, които хванах бяха пълни с такива.
Имаше и мухари, които се оплакаха, че излизат само дребосъци.
А кленовете бяха полудели - не оставяха стръвта да потъне. Излизаха добри риби около 400гр. имаше и по-големи.Така беше до 10.00, после рибата спря да бъде активна - направо изчезна. Тук там някой костур или малка балканка.
На спининг / Мепс-Аглия-сребриста/ излезе един костур около 300гр. и две балканки. Основно се ловеше на плувка. Обаче на много малко места даде добро количество риба. Причината според мен е в тактиката на повечето рибари, които въобще не подхранваха.
Впечетление ми направи, че балканката хапваше само /най-вече/ червени червеи. Даже тези, които хванах бяха пълни с такива.
Имаше и мухари, които се оплакаха, че излизат само дребосъци.