Яз.Широка поляна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

gogo
новобранец
новобранец

Яз.Широка поляна

Мнение от gogo »

Колеги дайте някаква информация за този водоем :?:
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Хайде бе колеги кажете нещо за този язовир,до сега не ми се е случвало да ловя там и незнам почти нищо за гьола.Интересува ме по специално риболова през топлата част от годината.БЛАГОДАРЯ.
jabara
новобранец
новобранец

Мнение от jabara »

Моля, дайте инфо има ли удобни места за карвана или палатка на този язовир.През август минах пътъом от там,имаше някакви постройки до пътя за Доспат и срещу тях път,който отива до язовира и свършва до един остров с бариера :shock: .Беше пълно с цигански колиби и няколко палатки.Няма ли някой път който да стига навътре покрай язовира с по-спокойни и приятни места ?
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

има има търси пътя за месноста джаневра

пада се зад язовира има много готини места ще останеш очарован
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Хайде бе пичове кажете как е риболова през юли и август на тоя гьол защтото мислиме с едни приятели да водиме семействата на готина природа,но също така ако може и да половим малко риба. БЛАГОДАРЯ.
ros
новобранец
новобранец

Мнение от ros »

язовира е прекрасен, още повече "Дженевра". Лятото бях 7 дни на палатки и е прекрасно! Много добри възможности за риболов
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Колега Рос това дженерва някаква месност ли е какво е,а за риболова добра възможност за кои видове през лятото.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Айде кажете нещо за този гьол бе хора,уж ходите на всякаде уж ги разбирате нещата пък трябва с ченгел да ви вади думите човек. Такива общи приказки и баба ги може.
didovalk
новобранец
новобранец

Мнение от didovalk »

Аз мога да кажа само че лятото покрай Малкия Беглик и Широка Поляна е пълно с циганска паплач, дето няма кой да я изрине оттам и хората правилно казаха - търси Дженевра, аз там не съм бил и не мога да кажа. Но откъм пътя Доспат-Батак наистина не си заслужава, много боклуци , както казах, и в буквалния и в преносния смисъл, за съжаление.
На Широка Поляна досега имам 3 часа риболов през живота си, точно до пътя и резултатът беше два костура около 15-20см на червен червей - юли месец.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

didovalk написа:Аз мога да кажа само че лятото покрай Малкия Беглик и Широка Поляна е пълно с циганска паплач, дето няма кой да я изрине оттам и хората правилно казаха - търси Дженевра, аз там не съм бил и не мога да кажа. Но откъм пътя Доспат-Батак наистина не си заслужава, много боклуци , както казах, и в буквалния и в преносния смисъл, за съжаление.
На Широка Поляна досега имам 3 часа риболов през живота си, точно до пътя и резултатът беше два костура около 15-20см на червен червей - юли месец.
Това за мангалите го знам,положението до пътя също но никой не ми каза какво е това ДЖЕНЕРВА и каде да го-я търся :smt091
jabara
новобранец
новобранец

Мнение от jabara »

Значи колега,кликни на снимки под аватара ми и там има карта на язовира.Това с бялото дето е оградено е част от Дженевра,а червеното е пътя за там,жълтото е пътя Батак-Доспат.
Аватар
orka1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от orka1 »

Ванко написа:Хайде бе пичове кажете как е риболова през юли и август на тоя гьол защтото мислиме с едни приятели да водиме семействата на готина природа,но също така ако може и да половим малко риба. БЛАГОДАРЯ.

Здравей колега,
нашата група ще ходи също на язовира от 15.07 за 1 седмица.
За първи път ще сме и ние,ако излезе някаква информация ще ти я пусна веднага.
Аз си падам по мухарката,но никой не казва става ли на този водоем.
Наслука
Аватар
Marin
новобранец
новобранец

Мнение от Marin »

Аз ще ходя на яз.Широка поляна. Ще ловя само на спининг, но в компанията има много други, които ще ловят на плувки, булда, дънни...После ще разказвам.
Иначе знам, че са го зарибили с пъстърва - американка и балканка. Този язовир е един от най-красивите и е много богат на рибни видове. Надявам се да има и добри количества от всички. Е и да кълве, разбирасе :D
Аватар
Marin
новобранец
новобранец

Мнение от Marin »

На 25-ти бях на яз.Широка поляна. Сутринта кълвяха основно кленове на бял червей. Излизаха също така червеноперки и много малки балканки. Някои хора ловяха каракуди на жито, но резултатите бяха слаби.
А кленовете бяха полудели - не оставяха стръвта да потъне. Излизаха добри риби около 400гр. имаше и по-големи.Така беше до 10.00, после рибата спря да бъде активна - направо изчезна. Тук там някой костур или малка балканка.
На спининг / Мепс-Аглия-сребриста/ излезе един костур около 300гр. и две балканки. Основно се ловеше на плувка. Обаче на много малко места даде добро количество риба. Причината според мен е в тактиката на повечето рибари, които въобще не подхранваха.
Впечетление ми направи, че балканката хапваше само /най-вече/ червени червеи. Даже тези, които хванах бяха пълни с такива.
Имаше и мухари, които се оплакаха, че излизат само дребосъци.
Аватар
Ванко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ванко »

Мерси за инфото, но ако някой има пресно инфо, че ние ще ходим на там на 09.07.2006 да знам дали да спирам там или да продължавам към Доспат. :smt102
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”