Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Из гьоловете финландски
Из гьоловете финландски
Тази седмица бях в командировка във Финландия и естествено имаше чекинг на местните водоеми, за които се твърди, че са десетки хиляди. Първото влизане бе в езеро край Йоенсу /на 500 км СИ от Хелзинки/ с катер на бреговата охрана. Тролингът се оказа мразовито изпитание на незащитените ми с ръкавици ръце /багажът със зимни дрехи така и не дойде/. Влачихме към половин час, но явно огромните двигатели на машината пречеха подир нея да се въртят местните подводни обитатели. Премръзнали отидохме на един остров, където запалихме огън /дървата там се доставят от специален служител и се ползват от всички/. Домакините казаха, че по това време никога не е било да се стига по вода до острова, защото през декември езерата са замръзнали, но глобалното затопляне се е появило и там. От началото на седмицата бях в една вила на брега на друго езеро в района на нац.парк Коли. Там вилата си е екипирана с лодка, която веднага бе пусната в действие. Ето и резултатът:

Нокията е само за сравнение. Лови се не на воблер, а най-често с 60-70 лв месечно
На другата риба местните й казват siika, която според мен е чудски сиг или пелед. За приготвянето на тези изкл.вкусни рибки ще пиша където му е мястото. Уверявам ви - интересно ще е. За догодина, живот и здраве, ще събирам "сили" за летен риболов на езерото, където имало сьомга и всичките герои от финландските книги за риболов.
Сега отивам да пробвам кленчето по Луда Камчия /Бероново/.

Нокията е само за сравнение. Лови се не на воблер, а най-често с 60-70 лв месечно

Сега отивам да пробвам кленчето по Луда Камчия /Бероново/.
Последно промяна от stih на Нед Дек 06, 2009 9:20 am, променено общо 1 път.
Re: Из гьоловете финландски
ех и на мен ми се иска да сьм там ама няма
поздрави изкарал си страхотно
п.п вилата пред езерото е супер,перфектна отсекьде

-
- ще става разбирач
Взе ми думите ...beis написа:ех и на мен ми се иска да сьм там ама нямапоздрави изкарал си страхотно
![]()

- indalo
- фен клуб-скобар
И мойтеMessi написа:Взе ми думите ...beis написа:ех и на мен ми се иска да сьм там ама нямапоздрави изкарал си страхотно
![]()

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Еее повтарям ви думите, ноо... си е така. Едно въпросче само - за чистотата край водоемите и отношението към природата. 

Колкото повече толкова повече!
- ignatov78
- ще става разбирач
Много красиво място
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А мойте ??indalo написа:И мойтеMessi написа:Взе ми думите ...beis написа:ех и на мен ми се иска да сьм там ама нямапоздрави изкарал си страхотно
![]()

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Завиждам ти ,благородно. Красива страна с много вода. На моменти,минавайки през редица мостове и наоколо вода ,ти се струва ,че си на остров. Ти ме върна петнайстина години назад. Но ние ловихме яки ,тлъсти уклейки на топче тесто от хляб.
Кефа цена няма!
- Don4o_62
- учете се от него
Щом ви се зе акъла,значи не познавате,или не ходите по нашите язовири,особено високопланинските.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
Иииии. Пиши дали има нещо. Аз бях там миналата седмица на спинингче ама нищо не удари .stih написа:Сега отивам да пробвам кленчето по Луда Камчия /Бероново/.
- ninastefanina
- сериозен играч
И аз такаbeis написа:ех и на мен ми се иска да сьм там ама нямапоздрави изкарал си страхотно
![]()

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Разкошно.

Даи боже на всеки такива командировки.
Обещах за рецептата. Ето я http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=31098
Иначе, както казват често по телевизията - "Благодаря за въпроса!" Местните са силно свързани с природата и я пазят. Сега си идвам от Луда Камчия /нито видях, нито хванах нещо, но разпуснах добре/ и съм отвратен за пореден път от простотията българска - нахвърлени опаковки от такъми, извадих едно кленче оплетено и задушено в кълбо мрежа, бутилки...идиотщина. С това се срещам всеки път, независимо къде реша да хвърля въдица.
Във Финландия /за 4-5 дни/ не намерих и една хартийка, хвърлена около водоемите, а и където и да е. Ходих с катер на охраната на един остров. Там /и на много други места/ има навес, където се съхраняват дърва за огрев. Има служители, които с лодка разнасят тези дърва. Слизаш, вземаш си дърва, палиш си огън и си правиш пикника. След това го загасяш, почистваш и хвърляш на определеното място буклука или си го носиш със себе си. Вилата, където бях отседнал, не е по-скъпа от студиото, което лятото бях наел в Неа Перамос /Гърция/. Тя е снабдена с всичко необходимо за едно домакинство, TV, кафе машина..и дори сауна. За дървата вече казах - в изобилие са. В прилежащите помощни помещения хазяинът си оставил две машинки за рязане на дърва и всякаква техника за една къща и двор. Всичко това е отключено! Нещо повече - на излизане от вилата се заключва и ключът се оставя на пирон до вратата на видно място. Идеята е, че някой, загубил се в гората или изпаднал в затруднение, да влезе, да се стопли, да пренощува, ако се наложи, и след това да възстанови всичко както си е било. Комунизъм в действие!
Иначе, както казват често по телевизията - "Благодаря за въпроса!" Местните са силно свързани с природата и я пазят. Сега си идвам от Луда Камчия /нито видях, нито хванах нещо, но разпуснах добре/ и съм отвратен за пореден път от простотията българска - нахвърлени опаковки от такъми, извадих едно кленче оплетено и задушено в кълбо мрежа, бутилки...идиотщина. С това се срещам всеки път, независимо къде реша да хвърля въдица.
Във Финландия /за 4-5 дни/ не намерих и една хартийка, хвърлена около водоемите, а и където и да е. Ходих с катер на охраната на един остров. Там /и на много други места/ има навес, където се съхраняват дърва за огрев. Има служители, които с лодка разнасят тези дърва. Слизаш, вземаш си дърва, палиш си огън и си правиш пикника. След това го загасяш, почистваш и хвърляш на определеното място буклука или си го носиш със себе си. Вилата, където бях отседнал, не е по-скъпа от студиото, което лятото бях наел в Неа Перамос /Гърция/. Тя е снабдена с всичко необходимо за едно домакинство, TV, кафе машина..и дори сауна. За дървата вече казах - в изобилие са. В прилежащите помощни помещения хазяинът си оставил две машинки за рязане на дърва и всякаква техника за една къща и двор. Всичко това е отключено! Нещо повече - на излизане от вилата се заключва и ключът се оставя на пирон до вратата на видно място. Идеята е, че някой, загубил се в гората или изпаднал в затруднение, да влезе, да се стопли, да пренощува, ако се наложи, и след това да възстанови всичко както си е било. Комунизъм в действие!