Глоби в ЗДП

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Глоби в ЗДП

Мнение от alcora »

Направиха ми акт за превишена скорост 32 км над допустимата !

За превишаване от 31 до 40 км/ч - глобата е 150 лв. и един месец лишаване от
право да управлява моторно превозно средство;

В държавен ветник прочетох

(4) Водач, който ПОВТОРНО превиши скоростта на движение с над 31 км/час, се
наказва с глоба 300 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за
срок три месец

Питането ми е какво значи ПОВТОРНО нарушение ?
Преди 10 тина години имам някакъв акт за превишена скорост , значи ли , че сега ми е повторно нарушението ?
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Глоби в ЗДП

Мнение от vanov »

Не мисля , колега. Май от 2005 насам са занулени фишове и актове , дори и да дължиш нещо няма да ти излезе , а камо ли да ти водят нарушението. Според мен ще се разделиш само за месец с книжката. Съчувствам ти направо , знам какво е чувството.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
045002
новобранец
новобранец

Мнение от 045002 »

33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване.
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Момчета, според мен ако превишиш повторно скороста сега, тогава ще действа закона. Такааа, по другата тема - Няма зануляване на глоби - Каквото дължиш на държавата ще си го вземат. Аз преди година си извадих книжката като ме принудиха да си пплатя глоби от 300 лв за последните 7 години! Също, изгърмях със 270 лв за стария ми Вартбург, който навремето продадох през 2002 без да съм го прехврлил на лицето, което го закупи и гризнах дръвцетооооо.....!!! На гишето в Търново баби плачеха затова, че трябва да плащат по 1600 лв глоби за непрехвърлени Ниси, Лади, москвичи и тем подобни!!! Връщат ленатата със цели 20 години назад. Така, че желая на всички ви по-малко ядове !!!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Оги, за къде си бързал? :wink:

Слушай сега, ако смяташ да ожалваш, мога да ти пратя мат'риали за жалбата и ноу-хау как да ги биеш в съда.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

GODzillata написа:Оги, за къде си бързал? :wink:

Слушай сега, ако смяташ да ожалваш, мога да ти пратя мат'риали за жалбата и ноу-хау как да ги биеш в съда.
За риба бях тръгнал ,, при бате Гоше ,, :)))
Да ги бия в съда ? звучи ми несериозно ........
:))
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

alcora написа: За риба бях тръгнал ,, при бате Гоше ,, :)))
Да ги бия в съда ? звучи ми несериозно ........
:))
Несериозно?! :shock:
Ти се даваш без бой, май? :roll:

Я виж това:

Р Е Ш Е Н И Е №

гр.Враца, 15.07.2009г.

В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

ВРАЧАНСКИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, в публичното заседание на 08.07.2009г./ осми юли две хиляди и девета/ година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ю.К.

ЧЛЕНОВЕ: Т.М.
Ж.М.

при секретаря М.А. и в присъствието на прокурора В.В., като разгледа докладваното от съдия М. КНАХД № 271описа за 2009 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:
Производството е по реда на чл.208 и следващите от АПК във вр. с чл.63, ал.1, пр.2 от ЗАНН.
Образувано е по касационна жалба на К.В.П. против решение № 184/18.05.2009г. на Районен съд-Враца по НАХД № 960/2008г., с което е потвърдено НП № 3391/ 20.05.2008г. на Началника на РПУ-Враца.

Следва бля-бла и накрая:

Р Е Ш И :

ОТМЕНЯ решение № 184 от 18.05.2009г. постановено по НАХД № 960 по описа за 2008г. на Районен съд- Враца и вместо него ПОСТАНОВИ:
ОТМЕНЯ НП № 3391/ 20.05. 2008г. на Началника на РПУ –Враца, с което на К.В.П. ЕГН ********** *** на основание чл.182, ал.1,т.4 от ЗДвП е наложено административно наказание “глоба” в размер на 150 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1/един/ месец за нарушение на чл.21, ал.1 от ЗДвП .
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Та тоя "К.В.П." съм аз...сам си писах жалбите, сам си се явявах по делата...и вече съм станал спец. :wink:
Катаджиите винаги осират нещо в процедурата, така че 100% ще ти падне НП-то.

Но ако си решил да излезнеш от кинти и да си без книжка 1 месец...
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Кире , пусни една тема брат . Всички караме и всички сме имали актове . Полезно ще е на всички . Не вярвам модераторите да имат нещо против .
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

vanov написа: Май от 2005 насам са занулени фишове и актове , дори и да дължиш нещо няма да ти излезе , а камо ли да ти водят нарушението.
Точно така е,само не съм сигурен за годината,но и аз отървах ,изчезна един акт 100лв.Получиха се тези работи при въвеждане на точките и като създадоха НАП в общината го нямаше :wink: .Виж,дали се води в досието като нарушение ,не съм сигурен.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

alcora написа: Питането ми е какво значи ПОВТОРНО нарушение ?
Преди 10 тина години имам някакъв акт за превишена скорост , значи ли , че сега ми е повторно нарушението ?

Бъди спокоен... за старото нарушение! Имах доста, но тези преди 2007 ги натисна авмистия... :D При подмяна на софтуер в КАТ края на 2007 се изчистиха хиляди висящи... инфото е гарантирано! :wink:

п.п Всеки който е завел дело за оспорване на акт го е спечелил.... На делото идва чиновник с бумагии казва че приема възраженията... защото се гледат по 1000 на веднъж... нали не мислиш че на всеки нарушител има назначен обвинител... разходите за делата са впъти по големи от наложените наказания! :wink: Ивинявайте за инфото... осъзнавам че не е редно ама.... :oops:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

AL KAPONE написа:
alcora написа: Питането ми е какво значи ПОВТОРНО нарушение ?

Бъди спокоен... за старото нарушение! Имах доста, но тези преди 2007 ги натисна авмистия... :D При подмяна на софтуер в КАТ края на 2007 се изчистиха хиляди висящи... инфото е гарантирано! :wink:

п.п Всеки който е завел дело за оспорване на акт го е спечелил.... На делото идва чиновник с бумагии казва че приема възраженията... защото се гледат по 1000 на веднъж... нали не мислиш че на всеки нарушител има назначен обвинител... разходите за делата са впъти по големи от наложените наказания! :wink: Ивинявайте за инфото... осъзнавам че не е редно ама.... :oops:
Значи аз всичко съм си платил по стария акт !
Питането ми беше за да знам дали сегашни ми акт може да се таксува, като повторно нарушение за превишена скорост :)
Дали разбирам правилно , че старите нарушения преди 10 години изобщо не съществуват :)
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Даааа..... то тогава нямаше още точкова система....
Карай си спокойно.... :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

gosta написа:Кире , пусни една тема брат . Всички караме и всички сме имали актове . Полезно ще е на всички . Не вярвам модераторите да имат нещо против .
Минко, ще ползвам тази тема.

Ето ви едно линкче за начало: http://cars123.hit.bg/KAT%20prava.pdf

Освен него, настолно четиво трябва да ви бъдат ЗДвП, ЗАНН, съдебна практика - решения по такива дела и др. според спецификата на акта.

ВИНАГИ пишете възражение в акта, после ВИНАГИ в 3-дневния срок ПАК напишете възражение.
Когато си получите НП-то, пуснете жалба до съда, ако изгубите на РС, пуснете касационна жалба.
Крайният успех е сигурен на 99%. :wink:

Тази тема е мноооого обширна, смятах да обобщя важните неща и да ги кача тук, но после прецених, че няма нужда да отваряме очите на "врага" /КАТ/ :lol: - така че който получи акт за превишена скорост и си е написал някакво възражение в него (дори и нещо лаконично от сорта на "не съм съгласен с така изложената фактическа обстановка, ще дам допълнителни обяснения в законния срок"), нека веднага, преди да изтече 3-дневния срок да го сканира и да ми го изпрати на kvp@abv.bg с тема "Akt za previ6ena skorost" .
Аз след това ще ви върна примерно възражение, което да депозирате в КАТ.
След като си получите НП-то, изпратете ми го и него, за да ви изпратя жалба.
snegk

Мнение от snegk »

Сега с камерите ще обжалваш друг-път.Закона го промениха, снимковия материал е доказателство вече.Има и една точка от закона, който позволява на полицая да ти напише фиш за превишена скорост.Без да ти отнемат книжката :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Мерси Кире . ПОлолезно е , дано да не се налага амаааааа..... понатежава карака чат-пат.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”