Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Петъчна обиколка
Петъчна обиколка
Здравейте.Вчера Жорката ( kvkz ) ми се похвали,че си бил купил нова хубава директна петичка, и нямал търпение да я пробва и дай Боже - сефтоса.Без да му мислим много,решихме да я пробваме на Мръсния.Пристигнахме раничко,заехме перспективни места и започнахме да търсим рибите.Днес бях решил да ловя единствено и само на мънисто.Моя пазарджишки приятел simo72,сериозно ме запали по този риболов,държахме и постоянна връзка по телефона,за което му благодаря,че ми даде ценни напътствия за изпитаните и работещи от него комбинации.Предния ден накупих няколко пакета различни по-големина и цвят и нямах търпение да изпробвам различните вариянти.Тръпката да излъжеш рибите на тази пластмаса,както и да си светкавично бърз в засичанията,ме плениха още ,като бяхме на гости на пазарджишкия канал.Жорето ,заложи на сигурната и изпитана рецепта - троха.
Водата в канала - леко висока,цвета - идеален за риболов. ( За наше съжаление,това нямаше да е така дълго ).Поне в началото имаше хубави предпоставки за един добър риболов.

Започнах на комбинация от стъклено червено малко отгоре, и бяло по-голямо долу.
Почти веднага измъкнах едно кефале ,а след него и едно морунажче.

Последва и още един кефал.

Преждевременно,постоянно сменях цвета и големината,следвайки инструкциите на Симо.

За жалост обаче,активноста на мънисто,не беше такава,като на хляба и си останах само с 3-4 риби.Имах и празни кълванета,които не можах да реализирам.Ясно си давах сметка,че няма да науча този риболов от 1-вото или 10-тото ходене.
Жорката обаче,започна сериозно да дърпа алаите с новата петица.Пръчката ( някакъв нов модел на Formax ) , също се представи на ниво.
За жалост обаче,доста рано пуснаха гадориите по водата, и риболова на канала прикючи тотално.Водата стана голяма мътилка.

Успяхме да наскубем по някоя риба, повечето дело на Жорката.

Пуснахме си ги обратно и решихме да търсим нова дестинация.

Решихме да проверим една рекичка,не далеч от него,която също се влива в Марица.След малко се озовахме там.

За жалост там не се виждаше никакъв живот.След 1 час и абсолютно никакви индикации или почукване,решихме да се местим отново.
И къде да ходим,хайде на Графа на канала,да дърпаме дребосъци с 4-ките за някой час.
Там вече места бяха заели половината Пловдив.

Настанихме се и ние и започнахме да дърпаме клечки за зъби.

Постояхме малко,наскубахме някой дребосък и бързо ни омръзна.Там рибите са толкова изгладняли,че и гола кука не подминават.

Изсипахме си ги обратно и бихме шута към Пловдив.

Пообиколихме тук там,разходихме се и най-важното,че Жорето остана доволен от новото прътле, а аз успях да натрупам още малко опит с мънистата.
Поздрави и наслука на всички.
Водата в канала - леко висока,цвета - идеален за риболов. ( За наше съжаление,това нямаше да е така дълго ).Поне в началото имаше хубави предпоставки за един добър риболов.

Започнах на комбинация от стъклено червено малко отгоре, и бяло по-голямо долу.
Почти веднага измъкнах едно кефале ,а след него и едно морунажче.

Последва и още един кефал.

Преждевременно,постоянно сменях цвета и големината,следвайки инструкциите на Симо.

За жалост обаче,активноста на мънисто,не беше такава,като на хляба и си останах само с 3-4 риби.Имах и празни кълванета,които не можах да реализирам.Ясно си давах сметка,че няма да науча този риболов от 1-вото или 10-тото ходене.
Жорката обаче,започна сериозно да дърпа алаите с новата петица.Пръчката ( някакъв нов модел на Formax ) , също се представи на ниво.
За жалост обаче,доста рано пуснаха гадориите по водата, и риболова на канала прикючи тотално.Водата стана голяма мътилка.

Успяхме да наскубем по някоя риба, повечето дело на Жорката.

Пуснахме си ги обратно и решихме да търсим нова дестинация.

Решихме да проверим една рекичка,не далеч от него,която също се влива в Марица.След малко се озовахме там.

За жалост там не се виждаше никакъв живот.След 1 час и абсолютно никакви индикации или почукване,решихме да се местим отново.
И къде да ходим,хайде на Графа на канала,да дърпаме дребосъци с 4-ките за някой час.
Там вече места бяха заели половината Пловдив.

Настанихме се и ние и започнахме да дърпаме клечки за зъби.

Постояхме малко,наскубахме някой дребосък и бързо ни омръзна.Там рибите са толкова изгладняли,че и гола кука не подминават.

Изсипахме си ги обратно и бихме шута към Пловдив.

Пообиколихме тук там,разходихме се и най-важното,че Жорето остана доволен от новото прътле, а аз успях да натрупам още малко опит с мънистата.
Поздрави и наслука на всички.
TICA FAN
Re: Петъчна обиколка
Е, това е истински риболов.Хем си правиш кефа и хващаш една кофа риба,хем я пускаш обратно за да има и следващият път кво да клъвне.Браво за отличният излет на тези три водоема,особено за Пазарджишкият канал и за Пловдивският с гладните каракудки

-
- разбира нещата
Ползотворна обиколка.И дребосъците кефят по това време на годината.
Голямо дърпане е паднало... Като за условията , при които сте ловили - чудесно сте се представили! 

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- сериозен играч

-
- научил се да хвърля
Бравос !

Дребосък ама риба
Супер сте !
Риба ама дребосък

Риба ама дребосък
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- bigfish133
- ще става разбирач
На ниво , както винаги ! 

-
- разбира нещата
SONY,що не ги пусна в зари ве
Другия път там
То в канала на Графа винаги ги има тия идиоти и то в количества дет нямат излавяне 

Верно е,голями гладници са.Няма сезони за тях,винаги лапат ,като за последно.chanio написа:SONY,що не ги пусна в зари веДругия път там
То в канала на Графа винаги ги има тия идиоти и то в количества дет нямат излавяне

TICA FAN
-
- ще става разбирач
Ехееееееее,на туй му викам супер риболов а за релийза нямам думи!!!