Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Подводен раздел Подводен риболов Подводен риболовПЛАВНИЦИ
Модератор: nkolev66
ПЛАВНИЦИ
Здравейте колеги по диагноза (защото то нашето си е чиста доза болестно състояние )искам да акцентирам на една тема която незнам по какви причини е пропусната в този форум ,а именно плавниците който са много важна част от обурудването на всеки който има смелоста да се потопи в царството на НЕПТУН независимо по каква причина.
Тук мисля че ще е уместно да се изразят най различни мнения а също и житейски опит който винаги е бил меродавен за всяка сфера от начина ни на живот.
Тук мисля че ще е уместно да се изразят най различни мнения а също и житейски опит който винаги е бил меродавен за всяка сфера от начина ни на живот.
-
- научил се да хвърля
Re: ПЛАВНИЦИ
Чувал съм да се говори-еди кои плавници много умаряли краката,други пък изобщо.Ако някой може, да обясни как седят нещата.Моля!!!
до spetro
плавниците са като всичко друго има различни за различните дейности кажи какво искаш да правиш за да ти дадем съвет
плавниците са като всичко друго има различни за различните дейности кажи какво искаш да правиш за да ти дадем съвет
-
- ще става разбирач
Професионалния скуба плавник ,който се използва за леководолазна дейност няма нищо общо с харпунджийския плавник с дълго перо. Първия обикновено следва линията на ходилото и се носи с пантоф с подметка, а втория дългия е с чупка ,която следва линията на прасеца,в най-общ смисъл.В зависимост от мекотата и вида на перото (гума,композит гума с фиброелементи,поликарбонат,наличие на ребра и клапи или канали,дали са с каишка или с цял пантоф) натоварват краката различно.Плавниците в нашия спорт се използват предимно от дъното към повърхността ,при изплуване,тъй като пестенето на кислород и енергия се постига с добър баласт и гмуркаческа техника.Качеството на перото и неговата ефективност зависи и от вида на ловуване( в прибой, попчолов,или търсене ,засади и комбинирана техника.)Каквито и плавници да изберем-все пак и финансовата гледна точка е важна,за нетренирания крак си е живо мъчение лов и плуване в продължение на часове.Предимството на перото(меко или твърдо ) се оценява едва в края на излета и то тогава ,когато излизаме срещу течението или цепим мъртвака под вода и по диагонал.Наи-важното е да са удобни за ходилото,да се мерят с боти или неопренов чорап,и да не се прави компромис от сорта-Абе стискат ми ама са на далавера,ще се отпуснат и т.н.На едно изложение мерих всички налични модели на Бьоша и така и не попаднах на патък,който да събере в цял пантоф номер 48(бос крак).Това е само пример, който следва да покаже,че това не е лека задача,която да отметнете ей така.Когато си купих предишния чифт,ги взех с уговорката ,че ще ги тествам в басейн, след 3 часа ще доплатя,или ще върна стоката,защото купувах от приятел,макар и нови ,в последствие се оказаха пълен боклук-спукаха се при края на пантофа на третата седмица.Тук поне според мен трябва да се изкажат по компетентните профисионалисти за които няма скрито покрито и ловуват почти целогодишно във всякакви условия.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
Ти да не питаш за плувки ве...ЩОТ знаем как се ползат .. плавниците .
-
- научил се да хвърля
Благодаря grizmin
- Jack Daniels
- разбира нещата
най-важно е да ти е удобен и от по-меките /за разлика от някои др неща / преди време имаше залитане към по-твърдите, но вече доста и от добрите и тренирани колеги се насочват към по-меките, твърдите са основно за гмуркане от лодка и когато не е необходимо дълго плуване по хоризонтала
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- ще става разбирач
Jack Daniels написа:най-важно е да ти е удобен и от по-меките /за разлика от някои др неща / преди време имаше залитане към по-твърдите, но вече доста и от добрите и тренирани колеги се насочват към по-меките, твърдите са основно за гмуркане от лодка и когато не е необходимо дълго плуване по хоризонтала
A,и още нещо- да са за подводен риболов а не за шляпане в плиткача,защото и марес имат любителски шарении,дето стават за в банята или да гониш рапаните до 1 метър из камънака.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Трябват ми примерно за Теца (Топлото ) които ще обувам на бос крак и ще разспъвам на 150-200м., какви трябва да бъдат ? Благодаря предварително !
ПС.В момента търся такива да закупя !!!
ПС.В момента търся такива да закупя !!!
Не е важно дали говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!!!!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Братле, обуй едни вълнени чорапи и давай с нашите " делфин". Ще си свършиш работата перфектно!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
То с чорапите добре Брат , ама ако се наложи да влизаш и излизаш цял ден (особенно ако кълве много) , ще ти скъсат краката тия тежките плавнициДиканаров написа:Братле, обуй едни вълнени чорапи и давай с нашите " делфин". Ще си свършиш работата перфектно!
ПС.Според мен ми трябват обикновени по-леки плавници за бързо реагиране !!!
Ако може някой да помогне ще съм благодарен , и като се видим шъ черпяяяя !!!
ПС.2 Може на лични или тел. 0887305195 - Минко !!!
Не е важно дали говорят зад гърба ти,важно е когато се обърнеш всички да мълчат!!!!!
australia написа:Кой номер носиш
42-43 номер !
Отвори харпунджииския саит и там се огледаи, продават се употребявани плавници на добри цени. Не знам дали не наруших правилата. Sorry.
Пашата обича смелите.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... b128646f1e
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... Path=81_96
Има поне още десет сайта, от които можеш да си избереш и поръчаш подходящи плавници. Както някой от колегите спомена, изключително важно е да ти е удобен пантофа на плавника!! Плавници "Делфин" и да искаш не можеш да намериш, така, че изборът е твой-сметката също. Успех!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... Path=81_96
Има поне още десет сайта, от които можеш да си избереш и поръчаш подходящи плавници. Както някой от колегите спомена, изключително важно е да ти е удобен пантофа на плавника!! Плавници "Делфин" и да искаш не можеш да намериш, така, че изборът е твой-сметката също. Успех!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.