Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Сочни сливи за жадни рибари
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Сочни сливи за жадни рибари
Какво съм виновен, че така пише на опаковката на продукта ..... да не съм ги писал аз тези етикети ........

Такова чудо вкусих на един коктейл в Париж през 2005 г. и от тогава с доста експерименти го напаснах към моето усещане за вкусов баланс.
Ето какво ни е необходимо:
Сушени сливи без костилка, бадеми, синьо сирене, пушено сирене, бекон и клечки за зъби.
Много е важно да си приготвим и питиенце, щото ръцете после се карамелизират и омазват .... и недай си боже ожаднеем ...... трябва да ни е под ръка.

В случая използвам „сочни” сливи, т.е. запазена е необходимата влажност в продукта.Може да се ползват и обикновенни сушени сини сливи, но ако сте ги купили от бабите на пазара, бъдете сигурни, че влагата им е избягала ..... като на / айде без глупости .../.Но и за тях си има лек: Кипвате водна чаша десертно вино, добавяте няколко карамфилчета, зърна черен пипер и малко индийско орехче.Сместа ври 4-5 минутки на бавен огън, след което хаквате сухите сливи вътре и така още 5 минутки.
Нарязваме бекона на тънки лентички:

Във всяка слива монтираме кли.... опааа .... костилка – пъхаме по едно бадемче. След него парче синьо сирене, и топено сирене.Когато сливата се опъне добре, нежно я завиваме с лентичка бекон и защипваме с клечка за зъби.Ето така:

На това място бекона ми свърши и хуквам за нов, ама от предния вид нямаше в кварталното магазинче и .... ползваме такъв:

Като обуем всички тръпнещи в очакване сливки, подреждаме в намаслена тавичка и за 10-15 минути в средно загрята фурна.

А наздраве докато чакаме:

Сега остава да наблюдаваме бекончето да хване загар и лека коричка с цвъртящи крайчета.
Ей го резултата.

Препоръчвам гъсто, здраво червено вино – мерло, каберне или мавруд.Комбинацията е истинска експлозия на вкусове и аромати.
Приготвянето е като да вързваш куки 22 с повод 0.085, но всяка секунда си заслужава усилието.
А наздраве и със здраве ...

Те така .....

Такова чудо вкусих на един коктейл в Париж през 2005 г. и от тогава с доста експерименти го напаснах към моето усещане за вкусов баланс.
Ето какво ни е необходимо:
Сушени сливи без костилка, бадеми, синьо сирене, пушено сирене, бекон и клечки за зъби.
Много е важно да си приготвим и питиенце, щото ръцете после се карамелизират и омазват .... и недай си боже ожаднеем ...... трябва да ни е под ръка.

В случая използвам „сочни” сливи, т.е. запазена е необходимата влажност в продукта.Може да се ползват и обикновенни сушени сини сливи, но ако сте ги купили от бабите на пазара, бъдете сигурни, че влагата им е избягала ..... като на / айде без глупости .../.Но и за тях си има лек: Кипвате водна чаша десертно вино, добавяте няколко карамфилчета, зърна черен пипер и малко индийско орехче.Сместа ври 4-5 минутки на бавен огън, след което хаквате сухите сливи вътре и така още 5 минутки.
Нарязваме бекона на тънки лентички:

Във всяка слива монтираме кли.... опааа .... костилка – пъхаме по едно бадемче. След него парче синьо сирене, и топено сирене.Когато сливата се опъне добре, нежно я завиваме с лентичка бекон и защипваме с клечка за зъби.Ето така:

На това място бекона ми свърши и хуквам за нов, ама от предния вид нямаше в кварталното магазинче и .... ползваме такъв:

Като обуем всички тръпнещи в очакване сливки, подреждаме в намаслена тавичка и за 10-15 минути в средно загрята фурна.

А наздраве докато чакаме:

Сега остава да наблюдаваме бекончето да хване загар и лека коричка с цвъртящи крайчета.
Ей го резултата.

Препоръчвам гъсто, здраво червено вино – мерло, каберне или мавруд.Комбинацията е истинска експлозия на вкусове и аромати.
Приготвянето е като да вързваш куки 22 с повод 0.085, но всяка секунда си заслужава усилието.
А наздраве и със здраве ...

Те така .....
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Re: Сочни сливи за жадни рибари
Супер изглежда, много обичам такива глезотиики!
Благодаря колега!
Благодаря колега!
Доста апетитно и нестандартно изглежда.Браво на майстор-готвача. 

TICA FAN
-
- разбира нещата
Колега помисли,че форума ни се чете може би и от бременни булки,но иначе е супер.ribaro написа:Какво съм виновен, че така пише на опаковката на продукта ..... .....

------------
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате. Забранено е да се включват изображения в цитатите.
sapuna
-
- научил се да хвърля
Браво на майстор готвача 

-
- разбира нещата
Еее... неам думи!!!
Браво майсторе! Отивам за продукти. 

Колкото повече толкова повече!
-
- научил се да хвърля
Колега, недей така, моля ти се!!!Истекаха ми лигите и съм на диета...
Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
- genoty4
- научил се да хвърля
Изглежда много вкусно, ще трябва да се опита!
Спрете Земята! Искам да сляза!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тъкмо се чудих какво ми ухае от компа
))

- Skorpi
- сериозен играч
Батка,идвам ти на гости прави повече мезе

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- вече хвърля и на тежко
Добре дошли всичките 

Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Направих рецептата,евала,после изедох жената...
- genoty4
- научил се да хвърля
Както казвали едни старци за луканката "Убава, ма скъпа. Скъпа, ма си чини парите!"
Пробвах се и аз да врътна едни сочни сливи. Вкусът им е много приятен и готин.
Благодарско за сполучливата рецепта.
Пробвах се и аз да врътна едни сочни сливи. Вкусът им е много приятен и готин.
Благодарско за сполучливата рецепта.
Спрете Земята! Искам да сляза!
Здравейте!Аз да питам.А може ли с пресни сливи?