Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Големи Шарани и Амури
Модератор: sapuna
Големи Шарани и Амури
Всеки, който е хващал голяма риба знае каква е тръпката и емоцията от това, да разпънеш лодката, стойката, да влезнеш и да захраниш със сурова царевица, да засвири сензора и да чуеш и видиш размотаването на влакното... при втория аванс! Нека тук да споделим останаха ли такива водоеми с големи шарани и амури и понеже големи е относително имам предвид поне над 5 кг. Благодаря на всички и успешен улов през годината!
Щукаря
Щом искаш да знаеш къде има големи шарани и амури,ще ти кажа някой гйолове(не язовири).Около Софиа можеш да отидеш на с.Негован(Санчо Панса).Там миналото лято хващаха нерядко амури над 10кг..Бях свидетел как един колега беше хвърлил две дънни въдици за каракуда.Изведнаж на едната удари много мощно.След мигновенното засичане се усети,че не е никаква мижава каракуда(между другото каракудите който се хващаха на дъно бяха около 1кг.и повече).След около половин часова борба нештото беше вече почти на брега.След малко му се показа главата и се видя , че е амур около 15кг,но изведнаж се обарна и изпляска с опашка толко мощно , че скъса тънкия повод за каракуда.Амура избяга , а колегата , който беше този ден без кеп,на другия носеше,но както се казва не всеки ден е Велигден.
Така,че си направи сам сметка къде да ходиш за амур.УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!
Така,че си направи сам сметка къде да ходиш за амур.УСПЕХ!!!!!!!!!!!!!
Re: Щукаря
Колега платен ли е този водоем и как се стига дотам. Мерси предварително и весел празник!vadica написа:Щом искаш да знаеш къде има големи шарани и амури,ще ти кажа някой гйолове(не язовири).Около Софиа можеш да отидеш на с.Негован(Санчо Панса).Там миналото лято хващаха нерядко амури над 10кг.
Re: Големи Шарани и Амури
Около Пловдив има едно водоемче ..киурча.. по селски .. има останали големи амури и шарани като дам за пример че 1 познат през ден ходи там и постояно хваща амури по 12-13 кг и шарани от 5 до 8 кг.. ! Успех с големите риби

Здравей, доста споделяме тук за всичко, само не мога да разбера защо в КАРПА криете така усърдно всичките водоеми ,където ходитеalexg написа:Всеки, който е хващал голяма риба знае каква е тръпката и емоцията от това, да разпънеш лодката, стойката, да влезнеш и да захраниш със сурова царевица, да засвири сензора и да чуеш и видиш размотаването на влакното... при втория аванс! Нека тук да споделим останаха ли такива водоеми с големи шарани и амури и понеже големи е относително имам предвид поне над 5 кг. Благодаря на всички и успешен улов през годината!

п.п..Извинявай ,че те питам, ама ако питам там никой няма да ми обърне внимание
- ribarq
- сериозен играч
Не ги криятimitev72 написа:Здравей, доста споделяме тук за всичко, само не мога да разбера защо в КАРПА криете така усърдно всичките водоеми ,където ходитеalexg написа:Всеки, който е хващал голяма риба знае каква е тръпката и емоцията от това, да разпънеш лодката, стойката, да влезнеш и да захраниш със сурова царевица, да засвири сензора и да чуеш и видиш размотаването на влакното... при втория аванс! Нека тук да споделим останаха ли такива водоеми с големи шарани и амури и понеже големи е относително имам предвид поне над 5 кг. Благодаря на всички и успешен улов през годината!![]()
п.п..Извинявай ,че те питам, ама ако питам там никой няма да ми обърне внимание

просто трябва да питаш на лични за да ти кажат ! пък и са прави хората .. много браконери четат форумите , така че и аз не бих споделил такова инфо право в някоя тема !
пък и темата е доста стара и alexbg едва ли ще ти отговори

колега знаеш ли яз ЖРЕБЧЕВО за 13 дни извадих над 20 Амура от 2 до 25кг .като след третият ден нямах амур под 8 кг.разпъвах на300метра навътре на косам
-
- и господ не е толокова добър
Ами пусни малко снимки да се порадваме и ниеmatcata78 написа:колега знаеш ли яз ЖРЕБЧЕВО за 13 дни извадих над 20 Амура от 2 до 25кг .като след третият ден нямах амур под 8 кг.разпъвах на300метра навътре на косам

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Колега къде се намира това водоемче , и платен ли е .crosser написа:Около Пловдив има едно водоемче ..киурча.. по селски .. има останали големи амури и шарани като дам за пример че 1 познат през ден ходи там и постояно хваща амури по 12-13 кг и шарани от 5 до 8 кг.. ! Успех с големите риби![]()
А иначе шаровци над 5 килограма има и в язовир Батак а и на Доспат,но улова им е много зор

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re:
Край Варна такива водоеми има.И на Цонево и на Елешница има големи екземпляри.Но там ти трябва сонар,а и дори да намериш рибите няма никаква гаранция,че ще ги накараш да ядат.Просто трябва голямо висене и обикаляне.Общо взето край Варна си имаме видоеми с прекрасни екземпляри,но са трудни.Вземи една Николаевка вътре има доста трофеи,но риболав там е игра на нерви с рацитеMorski написа:Ако някой ми посочи подобен водоем във варненско /но без евтини номера тип арендатор-клиент/ има почерпка от мене. Без майтап. Може и на Л.С.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- научил се да хвърля
сигурно всички които са от този край са чували че на янтрата крй село долна студена има много големи риби, аз лично съм виждал шарани - 12кг,3кг,8кг,4кг и два по 2кг ,а амури по-рядко - 5кг,7кг.За шараните който сам виждал два са мои - 4 и 8 кг.
-
- научил се да хвърля
Matkata имам един въпрос към теб.На 300м на каква дълбочина си ги ловил?
Nedved3, язовирчето го знам, но при 5-тя ми ходения там (юли/август), не съм чул или видял някой да е хванал амур/толстолоб над 10кг. и шаран над 4кг. Говорил съм с пазачите, та твоя приятел (не твърдя със сигурност) - май малко преувеличава. Хващането на един амур от 8 килограма, не означава че всеки ден излизат големи риби (амур излиза редовно по около кило)- язовира е доста малък и освен многобройните толстолопи по 1-1,500 другата риба е "таласъм". Има щукички, но са малки - пускани са скоро. Толстолопите стигат до 10-тина кила, но доста намаляха ... "Месните ги ловят и носят на пазара." - оправдание на пазача за таксата.nedved3 написа:Колега къде се намира това водоемче , и платен ли е .crosser написа:Около Пловдив има едно водоемче ..киурча.. по селски .. има останали големи амури и шарани като дам за пример че 1 познат през ден ходи там и постояно хваща амури по 12-13 кг и шарани от 5 до 8 кг.. ! Успех с големите риби![]()
А иначе шаровци над 5 килограма има и в язовир Батак а и на Доспат,но улова им е много зор![]()
![]()
![]()
![]()
Шаран - най-големия ми известен, не надхвърля 4 кг. и се лови само през ноща и много рано сутрин. През деня - само толстолоб. А, да и каракуда - много.
Таксата от юни е увеличена от 6 на 8лв. за ден на човек, с лодка не може, през ноща не може /"само за познати" може - каквото и да означава това/. Рибата не се плаща (освен толстолоб - 2лв./кг.), пръчки - колкото искаш.
Язовира се намира: От кв.Ген.Николаево (гр.Раковски) тръгваш в посока гр.Брезово, след 2-3 км. е първият язовир вдясно от пътя. Има малка табела "спортен риболов, но гледа към Брезово и е отляво на пътя. Стената е от страната на Раковски. Знам язовира като "Кьорче".
В момента не знам как е нивото, но миналия месец беше ужасно ниско ...
Та така.

"Щастие за всички, щастие даром!"
поздрави на всички,като става дума за големи амури не е зле да пробвате на Званичево краи Пазарджик.При тарпение и добро хранене амурите са прилични до 25 кг