Шок и ужас на Враждебна!

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Шок и ужас на Враждебна!

Мнение от docenta »

Нали е забрана и се уговорихме с колегата Алексан да идем и разузнаем вчера какво е положението по баластриерите около Враждебна, тъй като те влизат в списъка на разрешените за риболов столични водоеми. С неговата баничарка Берлинго първо се озовахме на големия гьол край гробището на Враждебна, в близост до асфалтовата база. А там направо ни се събраха очите - островчета от всевъзможен боклук си плаваха в езерото, а и бреговете бяха в плачевно състояние.
Изображение
В тази кочина, естествено въдичарското присъствие беше минимално, но тук искам да поясня, че в случая не въдичарите са виновни. Сега този гьол си е просто нерегламентирано сметище за промишлени и битови отпадъци, а общинските власти дремят, или по-скоро не им дреме. Изобщо не разпънахме въдиците, а решихме да видим какво е на съседните гьолчета.
От другата страна на река Искър има още няколко "дупки", които са значително по-чисти от отпадъци. Но за жалост и там гризнахме дървото вече с въдици в ръце - за два часа висене и захранване Сашо хвана едно миниатюрно костурче на торен червей и това беше. При обиколката на плитките места ни направи впечатление обаче доста измряла едра каракуда, пълна с хайвер. Екземплярите бяха от половинка до 800 грама - прилични риби. За сравнение на размера до една от мъртвите риби съм курдисал домакинска дванадесетлитрова кофа.
Изображение
Ето и още няколко в шаварите:
Изображение

Възможно е да са умрели от задушаване след биене и хвърляне на хайвера, но по-вероятно е да има бракониерска намеса с тояги или други подръчни средства, а после гадовете не са искали да газят във водата и са зарязали рибата!

Така или иначе, тръгнахме си разочаровани, но все пак решихме да се отбием на новооткрития платен водоем при бившето Водно стопанство, при предишните собственици беше известен като 777. Там положението бе коренно различно - десетки лъскави коли, ограда, охрана, дими скара, а бреговете пълни с риболовци.
Изображение
Срещнахме и колегата Джазмена, който ни показа новите си воблери, придобивка от риболовно изложение в Сърбия:
Изображение

Ето го и него в действие!
Изображение

Не знам дали хвана нещо, ние със Сашо скоро си тръгнахме,защото бяхме само кибици, но други бяха хванали американска пъстърва.
Изображение
Изображение

За мераклиите да спомена какви са условията на този водоем, който ми се понрави с чистотата и реда, както и, че се издават съвестно квитанции. Таксата за една пръчка е 10 лева и уловената риба не се заплаща допълнително. Ако си майстор, каквото си хванеш е твое. Освен пъстърва има шаран, бял амур, каракуда, костур и други видове. Пътят дотам е приличен, има и паркинг, а сега се строи и нещо като кръчма.
Надявам се да съм бил изчерпателен с информацията, макар че този път бях кръгло капо :D
Наслука, колеги!
Последно промяна от docenta на Нед Апр 25, 2010 5:22 pm, променено общо 1 път.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Шок и ужас на Враждебна!

Мнение от snegk »

Безхаберието е пълно брат. :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Важното е, че не си си стоял в къщи, а по отношение на боклуците доколкото знам това е регламентирано сметище за строителни отпадъци.
Изображение
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Отвратително!
Благодаря за репортажа, дано повече хора го видят, и си извадят поука!
На вас повече слука и безбоклуцие следващият път :) !
Никога не пия карал!

Изображение
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

snegk написа:........Безхаберието е пълно..........
Често срещана" мила" родна картинка. Жалко ! :oops:
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanminkov1981 »

Първия гьол(до гробището) от повече от година е офицялно обявен за зариване!
За жалост във водоема има много и различна риба която ще батисат със заравянето.
Миналата година с колеги правихме няколко акций по ловене и прехвърляне на риба(каракуда и сом)от този гьол във други!
А измрялата каракуда като гледам от снимките сте я видяли на първия гьол след малкото мостче на искъра(утайника),интересно от какво ли е умряла?
За платеното няма да казвам нищо защото ако кажа няма да е нищо хубаво :(
П.С. В събота бях на гьола на летището,хванах 4 линчета който пуснах обратно и десетки слънчеви,друго не пожела да се обади ;)
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
BogdanSim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BogdanSim »

А колко риба имаше по тези гьолчета и водата беше кристално чиста. :twisted: :evil: :twisted:
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

ще ми изтърпите мнението ,няма как! платеното прецаква ,не таквозеното в радиус 10+ ........километра ,факт! който е природостандартен ,но със бизнес елемент!
А бе !ще ги надживеем природно ,ма друг път!
Гладният! не пита а го отнася !
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Потресена съм от първите снимки,нямам думи..Иначе добър излет си направил :smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Поне не сте били в къщи ! А тук при нас , няма къде да се отиде !!! :evil: :evil: :evil:
Върл Shimano фен!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”