закриване на Студен кладенец

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

закриване на Студен кладенец

Мнение от Кърцата »

тази седмица отново се поблазних от яз. "Ст. кладенец" и реших да направя закриването там, а и да проверя имало ли е някакъв ефект разшумяването за ставащото там в/у бракониерите. оня с палатката я е махнал , но мрежите му си стоят вътре... а в неделята за малко съм изтървал проверяващите от ИАРА, които са били на язовира и са наблюдавали група мрежари от брега, как си работят хората , защото били без лодка...!!! явно целта на проверката е била да отровят деня на някой въдичар.много ме е яд че не ги засякох. а иначе много студ и много вятър и рибата се е дръпнала в дълбокото и почти не кълвеше. съботата и неделята преминаха в надлъгване с инцидентни каракуди и бабушки (и едно категорично изправяне на куката ), а в понеделник малко се постопли и решихме че е време за бяла риба. това е може би добрата новина , Бялата започна да взема, но забраната почна. :( :( :( но като цяло риболова е труден , а кълването много внимателно. от три удара успяхме да извадим две бели около нормата, но колега до нас направи добра серия от 8 удара за 10 мин. от които извади 6, едната около1,5кг. интересното е че му взимаше още със замятането , преди да е поставил пръта на стоиката :!: с едно рибе извади три риби, и то рибе дадено му от мен , което бях свалил от куката при презареждане... явно пред него се завъртя ято. видях че по надолу се извади и една около 3 килограмова. около 16,30 часа дойде един дядо който се оплака че бил на полуострова но го изгонили мрежари и настроението ми се скапа. подарих му рибките , събрахме въдиците и го оставихме да лови на нашето място. Дано поне е имал късмет....
като цяло това е положението , ще видим след забраната...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Кърца здравей.

Баща ми бяха на Студен кладенец от петък до неделя и са останали доволни. Били са на разливаците като минеш през с.Островец, под военната база.

Доста едра каракуда са хванали (бабушките и уклея не ги броим). Бели риби 4броя - едната от които 2,700кг.

А за мрежарите без коментар , отсреща ако се сещаш има едно селже , или по точно е махала , ако си минавал от другия край с лодка има заливче и нагоре път... оттам слизат пускат мрежите и .... :twisted: :twisted:

Но като цяло язовира дава добре въпреки голямата вода и многото мрежи. Дано да е така и след забраната.
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”