Информация за Расово

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

pakkoribara
новобранец
новобранец

Информация за Расово

Мнение от pakkoribara »

Здравейте колеги! Искам да помоля за информация за язовира на Расово до пътя. Разбрах че са го пуснали скоро, но незнам при какви условия, какво се лови и какви риби има. Никога не съм ходил там и мисля тази неделя да отидем една компаниика някъде по този край за риба. Моля който знае нещо да го сподели и може да предложите други водоеми, където може да се лови шаран. Благодаря ви предварително.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Информация за Расово

Мнение от drebens »

На мен също ми е интересно за този язовир,даже скоро бях пуснал и тема,ако искаш я потърси има малко инфо.А ако ходиш с интерес ще изчакам да видя какво си направил,иначе от мен имаш НАСЛУКА.
pakkoribara
новобранец
новобранец

Мнение от pakkoribara »

Видях твоята тема, но ми се ще нова информация и повече.Ако някой е бил на излет там или е ловил? Чудя се дали има шарани там и кави са? Ако някъде в този краи има други по-добри язовири с по големи риби. Понеже от доста време не съм ходил по този край за риба и ми се иска да науча нещо ново преди излета. Аз иначе съм от Берковица и малко трудно се навихме да отидеме чак до там.
Последно промяна от pakkoribara на Пет Юни 04, 2010 9:15 pm, променено общо 1 път.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Ние миналата година ходехме на Дреновец,ама нещо не ме впечатли много тоя гьол,не е лош,хубава природа,ама е тегав откъм риби и много дребосък има.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

pakkoribara написа:Видях твоята тема, но ми се ще нова информация и повече.....
И мога ли да те попитам ,след като си видял темата на колегата защо не попита там ,а отваряш нова :?:
И според теб дублирането на теми дали е добре :wink:
Изображение
mirolei4o
новобранец
новобранец

Мнение от mirolei4o »

Доколкото знам язовира е отворен преди около 1-2 седмици.Такса 5 лева,има-каракуда(без пари),шаран и бял амур(4 или 5лв/кг)и толстолоп, но него не го дават да се лови.Това съм чул за Расово.В неделя(13.06)съм там да видя за какво иде реч.Ще пиша своите впечатления след това.
pakkoribara
новобранец
новобранец

Мнение от pakkoribara »

Аз мога да споделя моят излет до язовира в Расово. Сутринта в 4:30ч. тръгнахме от Берковица, а на язовира пристигнахме в 5:30. Огледахме местата, който не бяха хич удобни и си харесахме едно под гората. Разпънахме въдиците, разбъркахме захранка и започнахме да ловим. Риба имаше много, но за съжаление нямаше нищо голямо за целия ден. Хващаха се таранки колкото длан на всякаква стръв, а шараните ядоха на сладка царевица ако успееха да се доредят. Хвърлянето на захранка е безсмислено ако ще търсиш шарани mirolei4o. Язовира е хубав и ти препоръчвам ако ще ходиш да си избереш удобно място близко до водата, защото няма много такива, а кепче 3м едвам ми е вършило работа. В краина сметка останх доволен от излета, налових 20кг таранка, но масовите шарани бяха около(300-700)гр. Имаше само един 1.5кг. Това е от мен ако имате други въпроси пишете.
mirolei4o
новобранец
новобранец

Мнение от mirolei4o »

Хубав излет си направил.Аз днес ходих, в 05:00 бях там и вече имаше 10-15 коли.Едва си намерих място за разлика от хората които дойдеха след 06:00.Каракуда от сорта на 10-ина см. няма отърване.Сигурно съм хвърлил към 5кг обратно във водата от нея.Хванах 7-8кг едра каракуда колкото педя и няколко шаранчета 300-500гр нищо по-едро.Брега на язовира е доста незгоден стръмен, много върби, висока над метър коприва и сутринта убийствено много комари.С две думи-каракуда много, шарана зима и доста толстолоп играе в язовира.
emo_ili
новобранец
новобранец

Мнение от emo_ili »

Видовете риба в язовира са: шаран, сом, бял амур, клен, платика, уклей, костур. Забранен е улова само на толстолоб.
Риболовна такса на човек- 5лв. Деца до 10 год.-безплатно.
Цена на килограм уловена риба /по желание-може да се връща в язовира/:
-шаран, бял амур -4лв;
-сом-5лв;
- клен, платика, уклей, костур -безплатно
Към язовира работи и Комплекс за отдих и спортен риболов.Гостите на комплекса не заплащат риболовна такса. Уловената риба се заплаща на цените описани по-горе.
Предлагат се безалкохолни напитки и пиво.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Някой ходил ли е скоро на Расово?
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Аз ходих преди 1 седмица. Стоях там около четири часа и за тях хванах около 1 кило таранки. Като цяло язовира е хубав, видях в живарниците на хората около мен таранки, амури над кило и шарани. А дядото, който ти дава билетчетата беше доста злобен. Това е от мен :).
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

А ако не е тайна на какво взема?На фидер или на плувка да опитам?А дядото,ами и аз няма да го обичам.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Някаква прясна информация за язовира имате ли колеги?
Изображение
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

stich написа:Някаква прясна информация за язовира имате ли колеги?
Аз ходих на 8ми май,за около 3 часа хванах около 2 кг дребни каракуди,застанах под навеса на пазачите,беше много кофти времето,духаше вятър.Опитах на плувка и така си и останах до края,беше ме хванал мързела и фидера не видя вода.Така и не видях някой да хване нещо различно от дребна каракуда.
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Ами то нали знаете, винаги казват, че има големи риби (в случая шарани и амури, че даже и сомчета :lol: ) ама аз мога да ви кажа, че наистина има шарани и амури. С очите си видях, че хората вадеха. И точно под палатката на дядото един човек извади 3 амура - каза, че ги е извадил на жито. Аз иначе ловях малко по-нататък - до едни варели.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”