Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Информация за Расово
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Информация за Расово
Здравейте колеги! Искам да помоля за информация за язовира на Расово до пътя. Разбрах че са го пуснали скоро, но незнам при какви условия, какво се лови и какви риби има. Никога не съм ходил там и мисля тази неделя да отидем една компаниика някъде по този край за риба. Моля който знае нещо да го сподели и може да предложите други водоеми, където може да се лови шаран. Благодаря ви предварително.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Информация за Расово
На мен също ми е интересно за този язовир,даже скоро бях пуснал и тема,ако искаш я потърси има малко инфо.А ако ходиш с интерес ще изчакам да видя какво си направил,иначе от мен имаш НАСЛУКА.
-
- новобранец
Видях твоята тема, но ми се ще нова информация и повече.Ако някой е бил на излет там или е ловил? Чудя се дали има шарани там и кави са? Ако някъде в този краи има други по-добри язовири с по големи риби. Понеже от доста време не съм ходил по този край за риба и ми се иска да науча нещо ново преди излета. Аз иначе съм от Берковица и малко трудно се навихме да отидеме чак до там.
Последно промяна от pakkoribara на Пет Юни 04, 2010 9:15 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ние миналата година ходехме на Дреновец,ама нещо не ме впечатли много тоя гьол,не е лош,хубава природа,ама е тегав откъм риби и много дребосък има.
-
- кандидат преподавател
И мога ли да те попитам ,след като си видял темата на колегата защо не попита там ,а отваряш новаpakkoribara написа:Видях твоята тема, но ми се ще нова информация и повече.....

И според теб дублирането на теми дали е добре

Доколкото знам язовира е отворен преди около 1-2 седмици.Такса 5 лева,има-каракуда(без пари),шаран и бял амур(4 или 5лв/кг)и толстолоп, но него не го дават да се лови.Това съм чул за Расово.В неделя(13.06)съм там да видя за какво иде реч.Ще пиша своите впечатления след това.
-
- новобранец
Аз мога да споделя моят излет до язовира в Расово. Сутринта в 4:30ч. тръгнахме от Берковица, а на язовира пристигнахме в 5:30. Огледахме местата, който не бяха хич удобни и си харесахме едно под гората. Разпънахме въдиците, разбъркахме захранка и започнахме да ловим. Риба имаше много, но за съжаление нямаше нищо голямо за целия ден. Хващаха се таранки колкото длан на всякаква стръв, а шараните ядоха на сладка царевица ако успееха да се доредят. Хвърлянето на захранка е безсмислено ако ще търсиш шарани mirolei4o. Язовира е хубав и ти препоръчвам ако ще ходиш да си избереш удобно място близко до водата, защото няма много такива, а кепче 3м едвам ми е вършило работа. В краина сметка останх доволен от излета, налових 20кг таранка, но масовите шарани бяха около(300-700)гр. Имаше само един 1.5кг. Това е от мен ако имате други въпроси пишете.
Хубав излет си направил.Аз днес ходих, в 05:00 бях там и вече имаше 10-15 коли.Едва си намерих място за разлика от хората които дойдеха след 06:00.Каракуда от сорта на 10-ина см. няма отърване.Сигурно съм хвърлил към 5кг обратно във водата от нея.Хванах 7-8кг едра каракуда колкото педя и няколко шаранчета 300-500гр нищо по-едро.Брега на язовира е доста незгоден стръмен, много върби, висока над метър коприва и сутринта убийствено много комари.С две думи-каракуда много, шарана зима и доста толстолоп играе в язовира.
Видовете риба в язовира са: шаран, сом, бял амур, клен, платика, уклей, костур. Забранен е улова само на толстолоб.
Риболовна такса на човек- 5лв. Деца до 10 год.-безплатно.
Цена на килограм уловена риба /по желание-може да се връща в язовира/:
-шаран, бял амур -4лв;
-сом-5лв;
- клен, платика, уклей, костур -безплатно
Към язовира работи и Комплекс за отдих и спортен риболов.Гостите на комплекса не заплащат риболовна такса. Уловената риба се заплаща на цените описани по-горе.
Предлагат се безалкохолни напитки и пиво.
Риболовна такса на човек- 5лв. Деца до 10 год.-безплатно.
Цена на килограм уловена риба /по желание-може да се връща в язовира/:
-шаран, бял амур -4лв;
-сом-5лв;
- клен, платика, уклей, костур -безплатно
Към язовира работи и Комплекс за отдих и спортен риболов.Гостите на комплекса не заплащат риболовна такса. Уловената риба се заплаща на цените описани по-горе.
Предлагат се безалкохолни напитки и пиво.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой ходил ли е скоро на Расово?
- Whassup
- ще става разбирач
Аз ходих преди 1 седмица. Стоях там около четири часа и за тях хванах около 1 кило таранки. Като цяло язовира е хубав, видях в живарниците на хората около мен таранки, амури над кило и шарани. А дядото, който ти дава билетчетата беше доста злобен. Това е от мен
.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А ако не е тайна на какво взема?На фидер или на плувка да опитам?А дядото,ами и аз няма да го обичам.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз ходих на 8ми май,за около 3 часа хванах около 2 кг дребни каракуди,застанах под навеса на пазачите,беше много кофти времето,духаше вятър.Опитах на плувка и така си и останах до края,беше ме хванал мързела и фидера не видя вода.Така и не видях някой да хване нещо различно от дребна каракуда.stich написа:Някаква прясна информация за язовира имате ли колеги?
- Whassup
- ще става разбирач
Ами то нали знаете, винаги казват, че има големи риби (в случая шарани и амури, че даже и сомчета
) ама аз мога да ви кажа, че наистина има шарани и амури. С очите си видях, че хората вадеха. И точно под палатката на дядото един човек извади 3 амура - каза, че ги е извадил на жито. Аз иначе ловях малко по-нататък - до едни варели.