Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Крила над витлото
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
Крила над витлото
Колеги някой знае ли каква е далаверата от тези крила .Двигателя ми е 6 коня какво ще промени
Re: Крила над витлото
НищоVIKI_HARI написа: какво ще промени

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нищо
[/quote]
Не съм съгласен. Лодката завива доста по-стабилно при голяма скорост. А това че помага за глисаж не съм много съгласен.

Не съм съгласен. Лодката завива доста по-стабилно при голяма скорост. А това че помага за глисаж не съм много съгласен.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Тези "крила" им викат антикавитационна плоча. С тях се регулира диферента на лодката. Което автоматично помага за по-лесно излизане на глисаж.
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм съгласен. Лодката завива доста по-стабилно при голяма скорост. А това че помага за глисаж не съм много съгласен.[/quote]Andrey_76 написа:Нищо
човека пита за двигател 6кс

и да, точно за по-лесно излизане на глисаж са измислени "крилата" (хидрофолите)
Крила над витлото
Здравеите колеги, и аз се интересувам от тези криле. Проблема при мен е следния имам стъклопластова лодка със 75 коня двигател и почти цялата тежест се пада отзат на кърмата. Лодката при ниска скорост е ок, но вдигна ли малко повече вирва носа и ме е страх да не я обърна. Преместил съм всичко което може при носа но не е добре. Та питане то ми, такива крила дали ще ми помогнат или да търся такива които се поставят на самия корпус на лодката. Благодаря предварително.
По- добрият вариант е транцеви пластини. Турят се една улево, и една удесно. Дават възможност за по-качествена настройка, като можеш да я променяш според товара на лодката. иначе, щом вири нос, ще трябва да "закопаеш" мотора под кърмата, и част от тягата ще отива за изправяне на лодката.
Апропо - каква е лодката, щото има вариант да си сложиш и предна конзола за управление, и да преместиш тъй центърът на тежестта напред. Ако още си нямаш такваз де.
А за пластините - има и такива, дето си променят ъгъла по време на движение, при излизане на глисаж. Така покриват различни диапазони от скорост и ъгъл на атака. Търси ги и под названието кавитационни плочи.
Апропо - каква е лодката, щото има вариант да си сложиш и предна конзола за управление, и да преместиш тъй центърът на тежестта напред. Ако още си нямаш такваз де.
А за пластините - има и такива, дето си променят ъгъла по време на движение, при излизане на глисаж. Така покриват различни диапазони от скорост и ъгъл на атака. Търси ги и под названието кавитационни плочи.
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!