Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

ЗАПИТВАНЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ ЛОДКА-МОТОР
Модератори: emo vasilev, Кърцата
ЗАПИТВАНЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ ЛОДКА-МОТОР
Колеги,
Възможно ли е да кача двигател 20 к.с.-дълъг ботуш на надуваема лодка-3,30м,твърдо дъно,предназначена за къс ботуш? На всичко отгоре лодката е с параметри на двигателя 5-15к.с.?И по-скоро ще има ли плачевни последствия? Чакам спешно отговор,тъй като отпуската си лети! Предваритлно Ви благодаря!!!!!
Възможно ли е да кача двигател 20 к.с.-дълъг ботуш на надуваема лодка-3,30м,твърдо дъно,предназначена за къс ботуш? На всичко отгоре лодката е с параметри на двигателя 5-15к.с.?И по-скоро ще има ли плачевни последствия? Чакам спешно отговор,тъй като отпуската си лети! Предваритлно Ви благодаря!!!!!
-
- ще става разбирач
Re: ЗАПИТВАНЕ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ ЛОДКА-МОТОР
Можеш да качиш този двигател но за какво ще го ползваш .Двутактов ли е, защото ако е ще ти е доста солено
Двутактов е,но не е най-важно разхода,а дали ще издържи транеца,а и самата лодка? Чисто нова е,не съм я пускал на вода дори,а и мотора си е коджа-към 50 кг.А и ако имаш представа колко би хапвал мотора?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Транецът на лодката ще издържи,но лодката няма да върви добре-бързо и разходът ще е повече от нормалното!Треба ти резервоар 20л. и тубичка от 5л. за резерв! 

Разход горе-долу?
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не съм имал 20коня-двутактови,та не знам!
Утре ще попитам един агент и ще кажа!

- krokibg
- учете се от него
Сам си отговорил на въпроса, и отговора е 5-15 !!! Иначе,що да не го качиш,и 50кс ще качиш,но как ше стои лодката и как ще върви,си е отделен въпрос

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Чел съм че се изчислява 0.300 грама на конска сила на пълна газ за час, та сметката е 6 литра на часharihito написа:Разход горе-долу?
Може производителя да се е презастраховал, но е добре да се спазват препоръките му. Нй-малкото да няма после олеле. Иначе си има таблици според размер на лодката и други фактори по които инстанциите занимаващи се с регистрацията определят максимално допустимата мощност на двигателя.
Колега,качвай двигателя без да се замисляш.Лодките и транците винаги са изчислени за малко повече.harihito написа:Колеги,

Ако те е толкова страх,не му давай пълна газ.Гарантирам ти,че няма да имаш никакви проблеми.

Благодаря за съветите!
Имам само още едно питане-голям проблем ли е това,че двигателя е с дълъг ботуш,а ладката е за къс?
Имам само още едно питане-голям проблем ли е това,че двигателя е с дълъг ботуш,а ладката е за къс?
Мощността не е проблем, но ботуша трябва да е къс колега.
И все пак како би станало,ако ботуша си е дълъг,а лодката е за къс?
С 20 к.с. и 3.30 лодка,ще се видиш в приключение.Мойта 20-ка я пробвах ме на такава лодка и няма каране.
ЗащоGAVAZINA написа:С 20 к.с. и 3.30 лодка,ще се видиш в приключение.Мойта 20-ка я пробвах ме на такава лодка и няма каране.